Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 31, 2023

Julia Seales: Egy kifogástalan gyilkosság, On Sai: Titkok és intrikák, Rebekka Eder: A Stollwerck família - A patikus lánya, Suzanne Redfearn: Hadley és Grace

Julia Seales: Egy kifogástalan gyilkosság
Az ​idilli angol vidék elitjének szigorú illemszabályai szerint a tűzről pattant, szenvedélyes Beatrice Steele a legkevésbé sem felel meg a tökéletes, jól nevelt úri kisasszonyokról alkotott képnek: tehetségtelen a hímzésben, botfüle van, a festményei pedig egyenesen a frászt hozzák az emberekre. Mindettől függetlenül boldog életet él édesanyjával, szórakoztató édesapjával és két húgával. Ám Beatrice az illedelmes felszín alatt sötét titkot rejteget: a gyilkosságok megszállottja, és mohón falja a magazinok bűnügyi cikkeit. A Steele család izgatottan várja a közeledő őszi bált, mivel a jóképű agglegény, Edmund Croaksworth is jelezte rajta a részvételét. Mindannyian kétségbeesetten remélik, hogy a gazdag úriember első látásra beleszeret a szépséges Louisájukba. Beatrice a várva várt eseményen kínosan igyekszik minden illemszabályt betartani, amit nagyban megnehezít, a csípős humorú, ám rendkívül vonzó Drake nyomozó megmagyarázhatatlan felbukkanása. Azonban hiába a sok erőfeszítés; a Steele család minden reménye elszáll, mikor a bál forgatagában az ígéretes agglegény holtan esik össze. Míg odakint tombol a vihar, a bálteremben eluralkodik a pánik és a rettegés: a vendégek ráeszmélnek, hogy egy gyilkos jár köztük.


On Sai: Titkok és intrikák
Megfogadtam, ​hogy nem játszol többé a szívemmel.
Mit érzett Lidérc, amikor először találkozott Riannával? Miért áldozta fel hollószínű haját? Kicsoda is valójában Roan, és milyen titkos utakon járt a Néma várban? Hogyan csattant el az a három csók, amit kapott?
Izgalmas betekintés a Vágymágusok régmúltjába és a jelen titkos eseményeibe.
A kisregény bemutatja, milyen halálos versenyfutás zajlott a Folyóünnep alatt. Amíg gyönyörű ruhák villantak a bálteremben, és közrendűek ropták a táncot a téli fagyban az utcákon, addig Delon és Roan egy másfajta, sokkal veszélyesebb keringőt űzött. Végül azt is megtudjuk, hogy sikerült-e ellopni a királyné babáját.
A novellákból megismerjük Rianna anyukáját, a félénk szipolyt, aki nem volt hajlandó nevetésével elcsábítani Alean grófot. Láthatjuk a Gyilkos-völgy fenyegető arcát, a kis Roan rettegését a szélszörnytől és a tűzkígyó tombolását a kastély északi szárnyában.
Fény derül a háború korai időszakára, a Végvár mozgalmas életére és arra, mitől vált döbbenetes módon hófehérré Delon haja.
Az év legkülönlegesebb fantasyműve a természetről és vágyról. A sorozat két kötete is Merítés-közönségdíjat nyert.
Éld át az izgalmas és mágikusan érzéki kalandokat!


Rebekka Eder: A Stollwerck família - A patikus lánya
1838, ​Köln. Anna Sophia örömmel segít apjának a patikában. A nagymamájától tanultak alapján kifejleszt egy saját receptet, és a köhögés elleni cukorkákat hamarosan a gyógyszertárban is sokan keresik. Amikor August, a patikusgyakornok eljegyzi, a lány biztos jövő elé néz. Ám az apja hirtelen megbetegszik. Úgy tűnik, még az orvosok sem tudnak segíteni rajta, és August is egyre furcsábban viselkedik. Mindeközben a fűszerkereskedő fia, Franz Stollwerck visszatér Párizsból, ahol inaséveit töltötte, és immár képzett cukrászmesterként pékséget akar nyitni a városban. A fiú Anna Sophia gyerekkori barátja volt, és azóta is szerelmes a lányba. Amikor megkéri a kezét, Anna Sophia nehéz döntés előtt áll: a családjával szembeni kötelességét teljesítse, vagy a szívére hallgasson?
Rebekka Eder regényét igaz történet ihlette: a kölni Stollwerck család és híres csokoládébirodalmuk felemelkedését követhetjük végig női sorsokon keresztül a 19. század évtizedeiben. A nagyívű regényfolyam első kötetét tartja kezében az olvasó.


Suzanne Redfearn: Hadley és Grace
Hadley ​jól szituált háztartásbeli. Már nem bírja tovább férje, Frank basáskodását, a sorozatos megaláztatást és bántalmazást. A kamasz lányára és a nyolcéves kisfiára is gondolnia kell. Az egyetlen kiút, ha a gyerekekkel együtt elhagyja, és új életet kezd. De ahhoz pénzre van szüksége. Grace-nek elege van. Egy távoli katonai bázison szolgáló férje fogadkozik, hogy soha többé, de képtelen ellenállni a szerencsejátéknak – újra és újra elveri az utolsó centjüket is. Frank, a főnöke az imént rúgta ki, pedig remek szerződést hozott tető alá, ami nagy jutalékkal kecsegtetett. Az egyetlen kiút, ha új életet kezd négy hónapos kisfiával. De ahhoz pénzre van szüksége. Hadley betör a férje irodájába, hogy pénzt szerezzen. Grace betör a főnöke irodájába, hogy pénzt szerezzen. Frank mindent elkövet, hogy visszakapja a pénzét. A két nőt rablásért körözik. Az FBI a nyomukban van. Menekülniük kell. Hadley és Grace sorsa elválaszthatatlanul összefonódik Együtt erősebbek, mint külön-külön, és el kell dönteniük, mennyit hajlandók kockáztatni a másikért.


No comments:

Post a Comment