Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 5, 2024

Jennifer Laam: A szerelem és hóesés eltűnt évszaka, Kate Hewitt: A szív hangja, P. Adams: A Birodalom, Cucorás Sándor: Kádár huszár voltam

Jennifer Laam: A szerelem és hóesés eltűnt évszaka
Üresfejű. ​Könnyelmű. Önző. Feslett. Milyen gyakran derül ki az igazság az olyan nők jelleméről, akiket így emlegetnek? A történelem különösen kegyetlenül elbánik azokkal a nőkkel, akik feszegetik a hagyományos szerepek kereteit, úgymint kötelességtudó lány, hű feleség és odaadó anya. A történelmi beszámolók, amelyeket többségükben férfiak írtak, rendszerint pellengérre állítják a nőket, ha bármi nyomát találják romantikus vagy szexuális „eltévelyedésnek". Azonban kevés lenyűgözőbb téma adódik, mint egy gyönyörű, rossz hírű nő.
A tizenhat éves, kíváncsi és híresen szép Natalja legszívesebben az orosz irodalom tanulmányozásában mélyülne el, ám édesanyja szerint ideje megfelelő férjjelölt után nézniük. Első bálján, az 1828-as moszkvai idényben rögtön lecsap rá a szerelem: az Oroszország-szerte ünnepelt költő, Alekszandr Puskin lép elé szégyenlősen, és örökre rabul ejti a szívét. Házasságuk alatt sem alszik ki a szenvedély. Miközben boldog családi életüket élvezik, Nataljából az arisztokrácia báljainak csillaga válik, akit nemcsak irigyei méregetnek féltékenyen, de felkelti a cár figyelmét is. Nemsokára pedig felbukkan az udvarban Georges d'Anthès, a sármos francia, aki a végzetét jelenti Nataljának, a végét mindannak, amit igazán szeretett.


Kate Hewitt: A szív hangja
Mit ​adnál azért, hogy anya lehess? És azért, hogy az maradhass?
Alex élete teljes káosz. Alig bírja megtartani az állását, épphogy ki tudja fizetni a lakbérét, és már az idejét sem tudja, mikor volt utoljára párkapcsolata. Szóval egy váratlan terhességre igazán nincs szüksége.
Martha élete sínen van. Magasan szárnyal a karrierje, gyönyörű otthona és szerető férje van. De van, ami még hiányzik. Öt mesterséges megtermékenyítési kör után sincs még gyermeke.
A megoldás egyszerűnek tűnik. Alex tudja, hogy Martha mindent meg tud adni a gyermekének, amit ő nem. De Martha világa talán mégsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik, és az elengedés nem is olyan könnyű, mint amire Alex számított. Most olyan döntéssel kell szembenézniük, amely örökre összetörheti a barátságukat.
Kate Hewitt USA Today bestsellerszerző egy olyan történetet mesél el, amely a lelkünk legmélyéig hatol és örökre ott is marad. Mert sosem tudhatjuk, hogy egy barátságnak hol a határa, és azt sem, hogy mit tesz az emberrel, ha anyává válik.


P. Adams: A Birodalom
A világban egyre nagyobb problémát jelent a terrorizmus. De mi van akkor, ha egy új, minden eddiginél szervezettebb és kegyetlenebb csoportról kiderül, hogy csupán egy álszent hatalom bábja, a minél nagyobb uralomért folyó irgalmatlan harcban? Erre próbál rájönni a velejéig gátlástalan újságíró Samantha McGrady is, aki akarata ellenére keveredik bele egy olyan ügybe, mely alapjaiban kérdőjelezi meg az Egyesült Államok helyét a szabad világ országai közt.


Cucorás Sándor: Kádár huszár voltam
A ​könyv egy korabeli rendőrtiszt ("kádárhuszár") történeteit írja le politikától függetlenül, számos megtörtént, de krimibe illő érdekes sztorival fűszerezve.
A szerző 1944-ben a háború alatt született Cegléden egy vidéki városban, munkás szülők gyermekeként. A háború után a negyvenes években gyerekeskedett, majd az ötvenes években végezte iskoláit. Az 56-os eseményekre egy 12 éves kisfiú szemével csodálkozott rá, a vidéki városban, ahol az eseményeknek egészen más színezete volt. Az ötvenes évek végén hatvanas évek elején, szakmát tanul, majd azt követően leérettségizik. Alaposan kiveszi részét az akkori sorkatonaéletből.1967-ben jelentkezik a rendőrséghez, ahol közel 30 évet eltölt.Sok évet mint baleseti helyszínelő dolgozik, majd az akkoriban indult Rendőrtiszti Főiskolára kerül. Azt elvégezve parancsnoki beosztásba dolgozik. A 80-as évekbe Budapestre, egy rendőriskolára helyezik, ahol nyugdíjba helyezéséig tanít. A rendőrségnél éri meg a 70-80-90-es évek nagy eseményeit,a csehszlovák bevonulást, a rendszerváltást, az öbölháborút, a rendőrképzés megújulását stb. Őrmesterként kezd a rendőrségnél és mint alezredes vonul nyugállományba 1995-ben. Mindezen idő alatt nagyon sok minden, mulatságos, keserédes, szomorú, vagy éppen tragikus esemény történt vele és körülötte, ezekről szól ez a könyv.


No comments:

Post a Comment