Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 22, 2023

Steve Cavanagh: 48 óra, Odze György: Érdemes volt

Steve Cavanagh: 48 óra
Eddie Flynn valamikor hivatásos szélhámos volt. Majd ügyvéd lett. Kiderült, hogy a kettő között nincs is olyan nagy különbség. Flynn azonban megfogadta, soha többé nem teszi be a lábát a tárgyalóterembe. Most mégsincs más választása. Olek Volchek, az orosz maffia hírhedt, New York-i feje egy rejtett bombát erősített Eddie hátára, ráadásul elrabolta az ügyvéd tízéves kislányát, Amyt. Flynn mindössze negyvennyolc órát kap, hogy egy megnyerhetetlen gyilkossági perben Volchek védője legyen, és győzelmet arasson. A média és az FBI árgus figyelmétől kísérve az ügyvédnek be kell vetnie borotvaéles eszét és minden létező szélhámostrükköt, amit csak ismer, hogy sikeresen védje „ügyfelét", és Amy biztonságáról is gondoskodjon. Vajon képes Eddie meggyőzni az esküdteket a lehetetlenről úgy, hogy közben a hátán ott ketyeg az időzített bomba? A nemzetközi bestsellerszerző, Steve Cavanagh több mint egymillió példányban eladott Eddie Flynn-sorozata olyan izgalmakat ígér, amire egyik krimirajongó sem lehet igazán felkészülve. Az első kötetben az idő szorítása percről percre növeli a feszültséget, és minden betűvel közelebb kerülünk a kirobbanó végkifejlethez.


Odze György: Érdemes volt
Egészen ​különleges regénnyel jelentkezik a sokféle műfajban megjelent könyveiről ismert író, Odze György. Ezúttal egy újszerű – általa history-fiction-nek nevezett –, szinte példa nélküli megközelítéssel írta meg a könyvet. Képzeljék el, hogy Andrássy Gyula miniszterelnök 1888-ban, az Akadémia tiszteleti tagságának átvétele után törzshelyén, a Centrál kávéház teraszán elmeséli életének négy legizgalmasabb évét. Beszél a kiegyezés megszületéséről, ami lényegében maga volt az első magyar rendszerváltás, Erzsébet királynéhoz fűződő romantikus viszonyáról, politikai harcairól, Pest korszerűsítéséért tett erőfeszítéseiről.
A regény két szálon fut. A korszak bemutatásának érdekében egy másik szál is fut a könyvben, mégpedig az akkor meghatározó Pesti Napló egyik vezető újságírójának, Völgyes Ernőnek sorsa a kiegyezést követő években. A közérthetőség érdekében az író ehhez az elbeszélő módot választotta. Völgyes jó viszonyban volt Andrássyval is, tehát szinte mintegy tükörből látunk rá az eseményekre.
A sodró erejű történet bár mai, modern nyelven íródott, a korabeli elbeszélők elegáns stílusát idézi.
*
Ez a könyv regény, műfaja pedig docu-history, tényeken alapuló mese. Főszereplője gróf Andrássy Gyula miniszterelnök. Ő volt az a politikus, aki a kiegyezés korában, már százötven évvel ezelőtt felismerte, és töretlenül hitt abban, hogy Magyarország fejlődése elválaszthatatlan a modern Európától.


No comments:

Post a Comment