Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 28, 2021

Lucia Berlin: Este a paradicsomban, Andy Weir: A Hail Mary-küldetés, William G. Winkler: Kockázatok és mellékhatások, Julie Caplin: Egy csésze tea Tokióban, Fábián Janka: Cholera-napló, Kékesi, Dóra: Rád találok

Lucia Berlin: Este a paradicsomban
Lucia ​Berlin amerikai kisembereinek küzdelmes életében mindig ott rejtőzik a bizakodás és a derű. Egy pillanatra sem tűnik el a remény, hogy a dolgok egyszer majd jobbra fordulhatnak, ahogy a szerző rendkívül mozgalmas életében is megtörtént. Berlin megbirkózott az alkohol, az erőszak, a szegénység problémáival. Három házasság, egy heroinista férj és négy gyermek felnevelése mellett szakított időt az írásra, amelyben kiteljesíthette különleges személyiségét és létrehozhatta egyedi hangját, hogy jóval a halála után elnyerje méltó helyét a világirodalom panteonjában.
Kötetünkben az Este a paradicsomban novelláit az Isten hozott idehaza című memoár kíséri, melyben Lucia Berlin azokról a helyekről ír, melyeket élete első huszonkilenc évében az otthonának nevezett, Alaszkától Argentínáig, Kentuckytól Mexikóig, New Yorktól Chiléig. Ezt a szöveget, mely egy mondat közepén szakadt félbe az írónő halálával, a fia által válogatott fényképek és levelek egészítik ki. „Mozgalmas évek voltak ezek – csupa dráma, fejlődés, társadalmi felbolydulás; anyám levelei lenyűgöző bepillantást engednek a fiatal anya és az önmaga felfedezésével vajúdó, reménybeli író gondolataiba" – írja Jeff Berlin a kötet előszavában.


Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
Ryland ​Grace egyedül maradt: az utolsó esélyként indított küldetés egyetlen túlélőjeként nem vallhat kudarcot, különben az egész Föld és vele az emberiség is elpusztul. Csakhogy éppenséggel ezt ő maga sem tudja. A saját nevére sem emlékszik, nemhogy arra, hogy hol van, és mit is kéne tennie. Csak annyit tud, hogy évekig tartó öntudatlanságból ébresztik fel, sok millió kilométerre az otthonától, két holttest társaságában. Rylandnak lépésről lépésre kell feltárnia a múltját. Így apránként szembesül az előtte álló lehetetlen feladattal: a bolygó kormányai összefogásában sebtiben összetákolt, majd az űr mélyébe kilőtt hajó fedélzetén egymagában kell elhárítania az emberiség kihalásával fenyegető, felfoghatatlan súlyú katasztrófát. Ha beszámítjuk a képletbe váratlan szövetségesét, talán még sikerrel is járhat. A hazánkban is lehengerlő sikert aratott A marsi – Mentőexpedíció és az Artemis után a #1 New York Times-bestsellerszerző Andy Weir ismét lélegzetelállító útra hív a világegyetem mélyére eddigi talán legizgalmasabb könyvében.


William G. Winkler: Kockázatok és mellékhatások
Mindennek van kockázata és mellékhatása – szerelemnek, politikának, üzletnek, a gyógyszereknek különösen… Egyéniségtől, lehetőségektől függ, ki mit és mennyit kockáztat. Aki kézbe veszi ezt a regényt, meglepetésekre számíthat, és kedvére borzonghat. A fiatal magyar vegyészmérnöknek szerelem és karrier között kell választania, amikor egy új amerikai gyógyszer mellékhatásait kezdi vizsgálni. Szórád Gergő tud valamit a gigászi hatalommal bíró gyógyszeriparról, s arról, hogy a kulisszái mögött mi zajlik, de azt nem sejti, hogy mekkora tűszfészekbe nyúl. A Frankfurtban élő magyar származású szerző, William G. Winkler fiatalon maga is vegyészmérnökként dolgozott. Belülről ismeri azokat a fogásokat és cselszövéseket, melyekkel az egymással is rivalizáló gyógyszeripari világcégek próbálják védeni saját profitábilis márkájukat, akár még halálos kimenetelű mellékhatásokat is kockáztatva.


Julie Caplin: Egy csésze tea Tokióban
„Ellenállhatatlanul ​bájos mese" Philippa Ashley
Fogd az útleveledet, pattanj fel egy repülőre, és máris az égbe nyúló felhőkarcolók, a fantasztikus ételek világában találod magad, ahol nyomban egy izgalmas szerelmi történet közepébe csöppensz.
Fiona utazásokról szóló blogot ír, és a bakancslistáján mindig is előkelő helyen szerepelt az egzotikus Japán, így amikor megnyer egy minden költségét fedező utazást álmai országába, nem habozik: végre megvalósul, amire oly régóta vágyott. Öröme azonban kissé megfakul, ugyanis amikor megérkezik a vibráló, napfényes Tokióba, nem másba botlik bele, mint a szívtipró fotográfusba, Gabe-be, aki tíz évvel korábban összetörte a szívét.
A lány lelkében megelevenedik az utolsó találkozásuk során átélt fájdalom, annak minden gyötrő pillanata. Ám a teaszertartások és kulturális hagyományok országában mindenre megvan megfelelő recept, még a legsúlyosabb szívfájdalomra is, és egyszer csak azon kapja magát, hogy megtörténik a csoda… A cseresznyevirágzás, a szentélyek és a szimbolikus helyek gyógyító erejét megtapasztalva mindketten más színben kezdik látni a világot – és egymást.
JULIE CAPLIN tízéves korában kijelentette be, hogy márpedig ő író lesz. Időközben eltérítette a PR elbűvölő világa, és számos luxusmárkának dolgozott, újságírókat kísért sajtóutakra olyan rettenetes helyekre, mint Torino, Milánó, Genf, Párizs, Brüsszel és Amszterdam. Persze olykor elveszítette a sajtó munkatársait a repülőtéren. Ezeknél jobb tanulmányutakat nem is kívánhatott volna, mivel lehetősége nyílt arra, hogy csodálatos ételeket kóstoljon meg, ingyenitalt ihasson, a sajtóközleményekben csiszolja íráskészségét, és kutatómunkát végezhessen majdani regényeihez.


Fábián Janka: Cholera-napló
190 ​évvel ezelőtt, 1831-ben Magyarországon kolerajárvány pusztított. A tizenhét éves Gruber Georgina a budai Várban, az édesapja cukrászműhelye fölötti lakásukban próbálja átvészelni szűk családjával együtt a karantén hónapjait. A ma élőknek hátborzongatóan ismerős problémákkal kell megküzdeniük: a közeledő, halálos kór rémével, a pánikkal, a korlátozásokkal, az álhírekkel, a járványtagadókkal, a különböző – néha életveszélyes – gyógymódok hirdetőivel és magával a rejtélyes betegséggel, ami egyre közelebb hozzájuk szedi az áldozatait. Ráadásul kedvenc újságjukban, a Magyar Kurírban rendszeresen olvashatják a beszámolókat a járvány ijesztő adatairól: hányan betegedtek meg az ország különböző megyéiben, közülük mennyi a gyógyult és a halott. Az ország főorvosa, Lenhossék Mihály is a sajtón keresztül próbálja csitítani a kedélyeket, életmódbeli tanácsokat ad, és biztonságos megelőzési módokat, vagy alternatív terápiákat ajánl, közben pedig feltétlen bizalmat kér a városi és országos hatóságok, valamint az orvosok munkája iránt.
Georginának és a családjának egy modern kommunikációs eszközök nélküli világban kell túlélniük a bezártságot, a szorongást, a betegségtől és a haláltól való félelmet és végső soron akár a fertőzést is.
Fábián Janka kisregényében egy régmúlt halálos ragály történetét olvasva furcsán ismerős körülmények közé csöppenhetünk, és megállapíthatjuk, hogy 190 év alatt sok szempontból vajmi keveset változott a világ.


Kékesi, Dóra: Rád találok
Sosem ​tudhatod, hol talál rád a szerelem
Bánhidi Nóra csúfos szakítása után szenvedélyes viszonyba bonyolódik válófélben lévő főnökével, a gazdag és vonzó Kohán Zalánnal, aki egy Costa Rica-i nyaralással lepi meg a lányt. A romantikus idillnek azonban hamar vége szakad, miután a hotelben váratlanul összetalálkoznak a férfi régi barátjával, Nándorral és párjával, Rékával, majd nem sokkal később a két nőt titokzatos módon elrabolják a szállodából. Az álomból rémálom lesz. A dzsungelbe viszik őket, ahonnan ugyan Nórának és Rékának sikerül megszöknie, de csöppet sem észrevétlenül…
Elrablóikkal a nyomukban próbálják átverekedni magukat az esőerdő sűrűjén. Az egyik faluban összetalálkoznak egy nemzetközi kutatóprogramban résztvevő magyar egyetemi tanárral, Fekete Barnával, aki segít nekik visszajutni a szállodába. A jóképű férfi és Nóra között érezhető a vonzalom, de egyikük sem mer lépni. És bár Nóra visszatérve Magyarországra reménykedik, hogy Barna felkeresi őt, a férfi nem jelentkezik. A fiatal nő száműzi gondolataiból a tanárt és Zalán mellett marad, mígnem egy véletlen folytán olyan titkos információhoz jut, ami felforgatja és veszélybe sodorja az életét. Nóra ráébred, semmi sem történt véletlenül…
Kékesi Dóra legújabb, magával ragadó regénye izgalmakkal teli kalandos történetet mesél el, ahol egyszerre van jelen a humor, a szerelem és a krimi. Egyszerűen letehetetlen!


No comments:

Post a Comment