Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 20, 2021

Sandro Veronesi: A kolibri, Patricia Gibney: Elhantolt angyalok, Deborah Feldman: Exodus

Sandro Veronesi: A kolibri
Sandro Veronesi új regényének főszereplője Marco Carrera, a kolibri. Az élete teli van kétségekkel, végzetes véletlenekkel, kegyetlen veszteségekkel és örök szerelmekkel. De ő sosem zuhan a mélybe: szüntelen, állhatatos szárnycsapásokkal próbál helyben maradni, és amikor ez nem lehetséges, megállítani a zuhanást - mert túlélni nem azt jelenti, hogy kevésbé élni. Körülötte Veronesi felejthetetlen karaktereket épít, amelyek tökéletes regénystruktúrát alkotnak. Egy egész kis világ az idő tengerében, a hetvenes évek elejétől a komor közeljövőig, amikor feltűnik Marco Carrera kitartásának gyümölcse: egy kislány, akit, Miraijinnek hívnak, és ő lesz az Új Ember. Nagyhatású regény az élet megrázó erejéről, elvarázsol és megindít. A kötet a legrangosabb olasz irodalmi díj, a Premio Strega győztese, illetve megkapta a legjobb külföldi könyvnek járó France Inter/Le Point díjat Franciaországban.  


Patricia Gibney: Elhantolt angyalok
Miután Faye Baker új otthonának falában egy gyermek törékeny koponyájára lel, Lottie Parker nyomozót jelölik ki az ügy felgöngyölítésére. A ház évek óta Faye egyik barátjának a tulajdona, így amikor Jeff furcsán kezd viselkedni, Lottie azonnal szagot fog...Később a tizenegy éves helyi fiú, Gavin, gyermekcsontokat talál a közeli vasúti sínek mentén. Noha a csontok nem a korábban talált koponyához tartoznak, Lottie szerint ez nem lehet véletlen. Valaki az elveszett szeretteit gyászolja, és most az ő feladata, hogy megnyugvást hozzon neki. Lottie újra felkeresi Faye-t, azonban nem találja a lányt a munkahelyén. Rossz előérzete hamar beigazolódik: Faye-t holtan találja a lány autójának csomagtartójában.Kinek állhatott érdekében, hogy elhallgattassa?Amíg Lottie Faye gyilkosa után nyomoz, az ügy újabb sötét fordulatot vesz a kis Gavin eltűnésével. Faye-t és Gavint semmi más nem köti össze, mint hogy mindketten gyermekcsontokat találtak. De kik lehetnek ezek az apró áldozatok, és miért tért vissza a gyilkosuk?Vajon Lottie megtalálja az elkövetőt, mielőtt az még egy életet olthatna ki? Patricia Gibney legújabb thrillere ismét izgalmas perceket ígér az olvasóknak. Patricia Cornwell, Angela Marsons és Daniel Cole rajongói nem fognak csalódni az Elhantolt angyalok című részben sem.


Deborah Feldman: Exodus
Az Unortodox - A másik út című sikerkönyv szerzője, Deborah Feldman a brooklyni Williamsburg szatmári zsidó közösségét maga mögött hagyva felejthetetlen utazásra indul, hogy megértse gyökereit és ezáltal önmagát is.Deborah-nak immár egyedülálló, független nőként kell helyt állnia a zárt zsidó közösségen kívüli világban: gondoskodnia kell a fiáról, biztosítania kell a megélhetésüket, miközben írói karrierjét építi, s meg szeretné találni az igaz szerelmet is.Deborah végül útnak indul, hogy Európát bejárva megismerje családjának történetét, s felfejtse azokat a misztikus szálakat, amelyek magyar származású őseihez és a zsidó valláshoz kötik. Minderre azért van szükség, hogy megértse azokat a múltban gyökerező kötődéseket, amelyeket néha el kell szakítanunk, hogy igazán önmagunk lehessünk.


No comments:

Post a Comment