Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 3, 2021

Guillaume Musso: Regényélet, Napoleon Hill: A Teljes gondolkodj és gazdagodj, Mörk Leonora: Törött tulipánok, Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer, Ken Follett: Egy új korszak hajnala

Guillaume Musso: Regényélet
Hat hónappal ezelőtt, 2010. április 12-én hároméves kislányomat, Carrie Conwayt elrabolták, miközben bújócskáztunk a Williamsburgben található lakásomban.
Így kezdődik a nyilvánosságtól elzárkózó írónő, Flora Conway története. Carrie eltűnésére nincs magyarázat. A lakás összes ajtaja és ablaka zárva volt, a régi New York-i bérház biztonságikamera-felvételein behatolásnak semmi nyoma. A rendőrségi nyomozás eredménytelenül zárul.
Mindeközben az Atlanti-óceán túlpartján, egy pusztulásnak indult házban magányosan gyötrődik a megtört szívű író.A rejtély kulcsa nála van. Flora mindent megtesz, hogy megtalálja.
Ha az ember a nap jó részében egy kitalált világban kalandozik, nem egykönnyen találja meg a visszavezető utat. És szédeleg a két világ közti határvidéken.


Napoleon Hill: A Teljes gondolkodj és gazdagodj
align="justify">A ​legismertebb és legnagyobb hatású könyv, amelyet valaha a sikerről írtak.
Napoleon Hill negyed évszázadon át kutatta sikeres emberek életútját kora leggazdagabb iparmágnása, Andrew Carnegie irányításával. Ebben az időtlen klasszikusban lerántja a leplet az elsöprő siker titkáról, és megosztja velünk a kipróbált módszert is, amely lehetővé teszi, hogy elérjük hőn áhított céljainkat. Elengedhetetlen kalauz azok számára, akik nagy dolgot akarnak véghezvinni. Ez a könyv megmutatja, hogyan gazdagodhatunk meg – a szó minden értelmében.
„Napoleon Hill meggyőző tanácsai napjainkban legalább annyira helytállóak, mint amikor azok íródtak." Donald R. Keough, a Coca-Cola volt elnöke
Napoleon Hill műve már számos változatban napvilágot látott, ám ez a kiadás hűen követi az eredeti mestermű szerkezetét és tartalmát. Fontos ismereteket oszt meg arról, hogyan vészeljünk át nehéz gazdasági helyzeteket. Az újabb kiadásokból ezek a részek hiányoztak, ám napjainkban ismét aktuálissá váltak. Ez a Gondolkozz és gazdagodj! egyetlen olyan kiadása, amelyet jegyzetekkel és függelékekkel láttak el, így az olvasó megismerheti Napoleon Hill életét, élethosszig tartó kutatásait, valamint az ipari, üzleti élet vezető személyiségeit, akiknek munkásságát a szerző tanulmányozta, hogy megalkossa a felbecsülhetetlen értékű elveket, amelyeket most mindannyian elsajátíthatunk.
Egy pár név azok közül, akikkel a szerző interjút készített és életét nyomon követte a több mint 20 évnyi sikerről végzett kutatómunkája során:
Henry Ford – a Ford Motor Co. alapítója
Theodore Roosevelt – az Amerikai Egyesült Államok elnöke
Charles M. Schwab – a United States Steel Corp. elnöke
John D. Rockefeller – a Standard Oil Companies alapítója
Thomas A. Edison – feltaláló
F. W. Woolworth – az F. W. Woolworth Co. alapítója
Woodrow Wilson – az Amerikai Egyesült Államok elnöke
William Howard Taft – az Amerikai Egyesült Államok elnöke
J. P. Morgan Sr. – bankár, a „The House of Morgan" alapítója
„Amit az elme képes kigondolni és elhinni, azt meg is tudja valósítani."
Napoleon Hill


Mörk Leonora: Törött tulipánok
1651, ​Hollandia. A köztársaság virágkorát éli, hajói bejárják az óceánokat, a világ négy sarkából szállítják haza távoli tájak kincseit. Jant, a fiatal festőt, Rembrandt egyik tanítványát egy gazdag amszterdami kereskedő vidéki udvarházába szólítja a megbízatása. Nem sokkal később azonban váratlanul nyoma vész, és nem marad utána más, mint egy tulipános képekkel teli album, és egy ismeretlen, cinóberruhás fiatal nőt ábrázoló festmény.
A hír hallatán a húga, Helena azonnal útra kel a kastélyba, és mialatt megpróbálja kideríteni, mi történt a bátyjával, magával ragadja a ház egyszerre vonzó és nyugtalanító légköre. Miről árulkodik a selyemruhás lány portréja? Mit üzen a kertben épülő labirintus? És mi köze Jan eltűnéséhez az erdélyi magyar diáknak, Gábornak? Miközben a fivére után nyomoz, Helenának arra a kérdésre is választ kell találnia, mit érez iránta egykori gyerekkori játszótársa, Christiaan. Még mindig csak barátságot, vagy viszonozza azt a szenvedélyes szerelmet, amivel ő szereti már régóta a fiút?
A könyv lapjain megelevenedik a Vermeer képeiről ismerős világ, ahol oromzatos téglaházak sorakoznak a csatornák partján, drága tulipánok nyílnak delfti fajanszvázákban, csipke főkötős lányok olvasnak levelet a nyitott ablakon beáradó fényben, de az idilli felszín mögött ijesztő árnyak leselkednek. Szerelem, halál, veszteség, fájdalom, hűtlenség: a Törött tulipánok egy változásokkal teli, izgalmas korszak, egy sebzett lelkű férfi és egy bátor nő története.


Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer
Rényi Pál Dániel, a 444.hu politikai újságírójának első könyve, a Győzelmi kényszer bár jórészt futballról szól, nem focikönyv. A szerző több tucat háttérbeszélgetés, interjú, beszéd, élménybeszámoló, korábban ismeretlen archív dokumentum, és több száz cikk alapján rakta össze információmozaikját, amiből kibontakozik Orbán Viktor politikai gondolkodásának fejlődéstörténete. A Győzelmi kényszer pályamenti történetek sokaságán keresztül segít megérteni, miért hasonlítanak a magyar politika mindennapjai egy soha véget nem érő kiesési rangadóhoz, ahol mindenáron győzni kell, minden nap, és mindig eggyel veszedelmesebb az ellenfél.


Ken Follett: Egy új korszak hajnala
Az Egy új korszak hajnala Ken Follett legsikeresebb regényének, A katedrálisnak az előzménye, azt az időszakot képzeli el, amikor egy félreeső hely elkezdett hatalmas kulturális központtá növekedni.A regény négy főszereplőjének életén keresztül megismerjük az 1000 körüli Anglia kegyetlen és vad társadalmát, ahol a király megpróbál érvényt szerezni a jognak és a törvényességnek:Edgar, a fiatal hajóács jövőjét szerelmével, egy férjes asszonnyal képzeli el, a vikingek váratlan támadása azonban mindent megváltoztat;Ragna normandiai hercegnő húszévesen halálosan beleszeret az udvarukba látogató, a negyvenes éveiben járó angolszász előkelőbe, Wilwulfba, feleségül megy hozzá, és követi egy ismeretlen világba, Angliába;a gátlástalan, álszent és hatalomvágyó Wynstan püspök minden eszközt megragad, hogy növelje hatalmát és befolyását, de szembekerül az idealista Aldred szerzetessel, aki nem hagyja, hogy földi hatalmak befolyásolják szent küldetését.Follett ebben a regényében is – akárcsak a sorozat többi kötetében – izgalmas, fordulatos, szenvedélyes érzelmekkel teli cselekménnyel vezeti végig olvasóit a zűrzavaros éveken.


No comments:

Post a Comment