Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 3, 2024

John Grisham: Egy amerikai Pármában, Jan van den Boomen: Istenitélet, Jane McLelland: Hogyan éheztessük ki a rákot saját testünk kiéheztetése nélkül

John Grisham: Egy amerikai Pármában
Rick ​a Clevelandi Barnák tartalékjátékosa. A denveri csapat elleni sorsdöntő mérkőzésen végre pályára lép, és megmutathatja, mire képes. A Barnák tizenhét ponttal vezetnek, amikor már csak néhány perc van hátra a meccsből, de Rick elképesztő ügyetlenkedései miatt mégiscsak a denveriek győznek, és ők játszhatnak a Super Bowl-döntőben. Egy egész ország röhög Ricken meg a Barnákon, akik persze azonnal lapátra teszik társukat, és nincs egyetlen csapat sem, amelyik szerződtetné. Rick azonban csak az amerikai focihoz ért, és Arnie, az ügynöke minden tőle telhetőt megtesz, hogy találjon neki egy csapatot. Végül akad is egy, amelyik nemcsak szerződtetni hajlandó Ricket, de a csodával határos módon kezdőjátékosként számít rá. Csakhogy ez a csapat történetesen az olaszországi Pármai Párducok. Különös, de az olaszok is játszanak amerikai focit, és a Pármai Párducoknak nagy szükségük lenne az egykori NFL-játékosra. Rick végül vonakodva, de beleegyezik abba, hogy Pármában játsszon. Semmit sem tud a városról (azt sem, hogy hol van), nem járt még Európában, és egy szót sem beszél olaszul. Arra pedig álmában sem gondolt volna, hogy Olaszország – az opera, a valószínűtlenül kicsi autók, a pazar lakomák és a football americano hazája – sok meglepetést tartogat számára.


Jan van den Boomen: Istenitélet
Egy tutort holtan találnak belülről bezárt könyvtárszobájában. Ilyen rejtély megoldása komoly kihívás még Lar-dor egyetemvárosában is.

Pamar Olon, az egyetem egykori hallgatója, a Bárka nevű úszó kifőzde tulajdonosa véletlenül keveredik bele az ügybe, ám az összekuszálódott szálak kibogozása egyre komolyabb veszedelmekbe sodorja. A Dúlás sokkjából lassan ocsúdó Syenasban pedig már semmi sem a régi: a titkosszolgálati páholyok, rejtőző boszorkányok, sötét orgyilkosok, bosszút kereső paplovagok harcai éppúgy átformálták, mint a felkapott úri szalonok, a helyi alvilág, vagy egy szörnyszínház.

Jan van den Boomen különleges játékra hívja tisztelt olvasóit. Hétköznapi nézőpontú, klasszikus krimi elemekkel teli, hamisítatlan crossover regénye nem csupán a régi kalandozóknak szól – kitűnő belépő lehet azok számára is, akik most ismerkednek Ynev sokszínű, varázslatos világával.


Jane McLelland: Hogyan éheztessük ki a rákot saját testünk kiéheztetése nélkül
Orvosai ​szerint Jane McLellandnek már csak hetei voltak hátra 1999-ben, amikor méhnyakrákja áttétet képzett a tüdején. Az élethez makacsul ragaszkodó 35 éves gyógytornász azonban nem adta fel: egészségügyi tudásával felvértezve belevetette magát a rákkal kapcsolatos kutatásokba. A konvencionális kezelési módszerekkel szemben nem a daganatok elpusztításával, hanem megállításával próbálkozott: úgy megvonni a táplálékot a rosszindulatú sejtektől, hogy ő maga nem éhezik. A „rákéheztető diéta", az étrendkiegészítők és az újszerű módon használt régebbi gyógyszerek kombinációja bevált: Jane kigyógyult a betegségéből, a mai napig tünetmentes, a rák kiéheztetésének forradalmi módszerét pedig egyre több klinika és orvos használja.
A Hogyan éheztessük ki a rákot nem csupán egy óriási akaraterővel rendelkező nő inspiráló története, hanem oknyomozás és útmutató is. Feltárja, hogy milyen érdekek és előítéletek állnak a daganatos betegségek sok esetben hatástalan kezelési protokolljai mögött, megismerteti a rákos sejtek anyagcseréjét, és lépésről lépésre világítja meg, mit tehetünk a rák elleni sikeres küzdelem érdekében: hogyan és mennyit mozogjunk, mit együnk, és milyen étrendkiegészítőket és gyógyszereket szedjünk. Jane Mclelland komplex módszere már világszerte számos életet mentett meg, hatásosságáról onkológusok és gyógyult rákbetegek tanúskodnak.


No comments:

Post a Comment