Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 5, 2024

Anne Stern: Három nap augusztusban, Clare Mackintosh: Az utolsó meghívás, Clare Mackintosh: Hazugságok játéka, Pataki Éva: Nagymama és a mesterséges intelligencia, Fejős Éva: Meghalni érted

Anne Stern: Három nap augusztusban
Berlin, ​1936 augusztusa: Elfie életének állandó velejárója a szorongás, de a Sawade csokoládéboltban – ahol üzletvezetői tisztséget tölt be –, a nugátból, pralinéból és marcipánból készült édességek között mindig megnyugvásra lel. Az Unter den Linden sugárúton található üzlet nemcsak Elfie-nek, hanem a kollégáinak és a szomszédainak is örömöt nyújt a viszontagságos időkben. Az édességmester, az üzlet fölötti lakásban élő idős hölgy, a közeli könyvkereskedés zsidó tulajdonosa, a szomszédos hotel londinere, az egyiptomi származású bártulajdonos, a kis virágárus lány, a sétálgató emberek, a koldusok – mind az élő és lélegző Berlin részesei, akik még az embertelen időkben is megőrzik emberségüket, hiába látszik elveszni a város. Az egyre szélsőségesebbé váló rezsim, valamint a berlini olimpiai játékok miatt kialakult felhajtás árnyékában Elfie felfedezi egy különleges trüffel titkát és egy tiltott szerelem történetét. De vajon lesz bátorsága követni a szívét? Anne Stern bestsellerszerző regénye olyan életképet tár elénk az egykori Berlinről, amely emlékeztet, hogy mindannyiunknak szüksége van egy helyre, ahol a szépség uralkodik, és diadalmaskodik az öröm.


Clare Mackintosh: Az utolsó meghívás
Újév napján Rhys Lloyd háza tele van vendégekkel. Nagy sikert aratott a tóparti nyaralóival, és nagylelkűen meghívta a falu lakóit, hogy pezsgőzzenek az új, gazdag szomszédjaikkal. Ez lesz minden partik partija. De nem mindenki ünnepelni jön. Éjfélre Rhys holtan fog lebegni a tó fagyos vízében. Újév napján Ffion Morgan nyomozó faluja tele van gyanúsítottakkal. Az aprócska közösség az otthona, tehát a gyanúsítottak a szomszédjai, a barátai és a családja – és Ffionnak is megvannak a saját megőrizni való titkai. Sorban derülnek ki a hazugságok, és hamarosan már nem az a kérdés, hogy ki akarta Rhys halálát… hanem az, hogy végül ki ölte meg őt.Egy gyilkosság csak a kezdet egy olyan faluban, amelyik ennyi titkot rejteget.
A New York Times és a Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh ezúttal is egy megismételhetetlenül csavaros regénnyel készült az olvasóknak.


Clare Mackintosh: Hazugságok játéka
Úgy ​tartják, a kamera nem hazudik.
De ebben a műsorban semmi sem az, aminek látszik…
Egy valóságshow hét versenyzője a zord walesi hegyek közt küzd egymással és a körülményekkel. Mikor jelentkeztek, sejtelmük sem volt, mire vállalkoznak.
Idegenek egymásnak, ezért nem ismerik egymás titkait. De mindannyian rejtegetnek valamit. Ha egy játékos kitalálja az igazságot a versenytársáról, akkor a leleplezett ellenfél nemcsak a versenyből esik ki, de ország-világ előtt felfedi valódi énjét, amely sokszor nem olyan szép, mint a felépített kép. Tehát csapdába estek egy olyan helyen, ahol a tét súlyosabb, mint hitték volna.
Azonban az egyik versenyző eltűnése váratlan fordulatot jelent a jól megkomponált drámában. Ffion Morgan nyomozónak félre kell tennie mindent, amit a képernyőn látott, és ki kell derítenie, valójában kik is ezek az emberek – tudva, hogy egyikükben sem bízhat.
Amikor a gyilkos lesújt, Ffion rájön, hogy minden gyanúsítottnak van alibije, valamint egy titka, amelyért gyilkolni is érdemes.
Clare Mackintosh New York Times és Sunday Times bestsellerszerző regényében a győzelem a cél. De vajon megéri, ha cserébe minden mást elveszítesz?


Pataki Éva: Nagymama és a mesterséges intelligencia
„Hiszen, ​tételezzük fel, mire Kobak felnő, még létezik könyv, és lesz, aki olvas, és esetleg Kobak kezébe kerülnek a könyveim, és feltűnik neki, hogy mindenkiről szó esik, a testvéreiről, az unokatestvéreiről, a barátnőkről és a kutyákról, de róla semmi. Ez nem lenne igazságos." Elkészült hát a népszerű sorozat legújabb kötete, amelyben a Nagymama ezúttal is komoly kihívások elé néz. Férje, a Gyerekdoki aggasztó szívbetegsége, valamint (ezzel némileg összefüggésben) titokzatos pittyegések a férj telefonján, a digitális korba született unokák rejtélyes világa, a véletlen egybeesések volt gimnáziumi szerelme, Gönczi és az ő élete között, és legfőképpen az idő hol száguldó, hol megtorpanó, különös természete a Nagymamát arra sarkallja, hogy a mesterséges intelligenciához forduljon támogatásért és megnyugtató válaszokért. Pataki Éva bravúros időkezeléssel egyetlen napba sűríti a gyakran a múltban gyökerező és sokfelé ágazó történéseket. Az életigenlő, mégis enyhén mélabús hangulatú legújabb Nagymama-könyv talán a sorozat legfilozofikusabb darabja, ugyanakkor a szöveget ezúttal is átjárja az eredeti, fanyar humor.


Fejős Éva: Meghalni érted
Fehér ​Roland sztárnyomozó, a gyilkossági ügyek felgöngyölítésének avatott szakértője, TikTok-sztár. Egy dunai hajón lakik, motorral jár, zűrzavaros a magánélete, elköteleződésre képtelen, a kalandokat bevállalja. Egy reggel azonban arra ébred, hogy a lelke átvándorolt egy másik emberbe, és így klasszikus testcsere lesz a dologból. Hogy miért éppen egy thai körömlánnyal cserélt testet, az teljes rejtély számára, ám a felismerés, tagadás, tiltakozás után az egyetlen vágya, hogy visszacsináljon mindent, és újra Fehér Roland életét élhesse Budapesten. Ám a felkapott tengerparti üdülőhelyen, Huahinen emberrablás történt, és nagyon úgy néz ki, hogy ott is neki kell nyomoznia…
Eközben a thai lány, Pam lelke Rolandba „költözik", és rögtön egy csomó megoldandó feladat vár rá az új életében: megtartani egy sajtótájékoztatót Budapesten, elkapni egy gyilkost, és közben, ha ez még lehetséges, egy kicsit rendezni Roland magánéletét. Ha sikerülne, akkor talán mindkettejük élete megoldódna.
Fejős Éva új regénye javarészt a varázslatos Thaiföldön játszódik – egy különleges könyv, amelyben minden megtörténhet, ha egy csipetnyi mágiát beengednek a hősök az életükbe.
„Mindegyik Fejős Éva-könyvet olvastam, és szerintem ez a legjobb! Igazi filmes történet, nagyon szerettem szerkeszteni!" MÜNZ ANDRÁS szerkesztő


No comments:

Post a Comment