Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 11, 2024

Colleen Hoover: It Ends with Us-Velünk véget ér, Kertész Edina: A fotográfuslány, Ashley Tate: 27 perc, Kate Furnivall: A fehér gyöngy, Szűcs F. Ágnes: Eljátszott esélyek

Colleen Hoover: It Ends with Us-Velünk véget ér
Néha az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje - bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is - az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!


Kertész Edina: A fotográfuslány
A New York kávéház karzatán nagy felfordulás támad: eltűnt egy vers kézirata! Egyedül egy fiatal lány, az amatőr fotográfus Masa figyel fel a sietősen távozó hölgyre, akinek a kezében a Nyugat szerkesztőségének címzett boríték van. De vajon ki ő és mit akarhat? Kezdetét veszi a nyomozás, melynek során feltárja csodáit az 1910-es évek Budapestje és sorra vonulnak fel az irodalmi élet híres alakjai.


Ashley Tate: 27 perc
„Olyan ​különleges volt, valósággal ragyogott. Amikor eszükbe jut, mindig így emlékeznek majd rá. Amikor a kis Phoebe Deanre gondolnak. Mert idővel megfakulnak, elmosódnak a hibái, és mivel nem lesz ott, hogy idősebbé, érettebbé váljon, hogy maga javítsa ki ezeket a hibákat, a furcsaságai egyre jobban elhalványulnak, míg végül csupán az marad belőle, amire mások emlékeznek. A különleges lány. A tökéletes lány. Aki egy tragikus balesetben halt meg a folyó felett átívelő hídon, az esőben… habár az igazság ennél árnyaltabb volt. És az igazság mindig kiderül. Semmi sem tarthatja rejtve; felszínre kerül, kibontakozik, megmutatkozik a maga meztelen valóságában. Megállíthatatlan, akár az árapály, egy vihar vagy egy kísértet. Utánad ered, és leterít."
A kietlen, szürke kisvárosban, West Wilmerben közel egy évtizede mindenkit csak egyetlen dolog foglalkoztat: miért telt huszonhét teljes percbe Grant Deannek, hogy értesítse a mentőket, amikor egy házibuliból hazafele jövet autóbalesetet szenvednek a húgával, Phoebevel? Mi akadályozta meg a fiút, hogy segítséget hívjon, és ezzel megmentse ragyogóan tehetséges húga életét? Valaki tudja az igazságot. És ez a valaki arra készül, hogy Phoebe halálának tizedik évfordulóján, a lány tiszteletére szervezett megemlékezésen elmondja, mi történt azon a végzetes éjszakán. Vajon az igazság képes lesz majd felülkerekedni a kicsinyes bosszún és az érzelmi játszmákon? Létezik gyógyír az évtizedes fájdalomra és elnyerhető a feloldozás?
„Ashley Tate épp olyan biztos kézzel vezet minket a sivár kisvárosi utcákon, mint az érzelmek labirintusában. Nagyszerű könyv megbánásról, emlékezésről és a rossz döntések pusztító következményeiről." Caroline Mitchell


Kate Furnivall: A fehér gyöngy
1941, Malajzia. Constance Hadley a gazdag ültetvénytulajdonos-feleségek látszólag kényelmes életét éli, de borzalmas titkot rejt a múltja, ami veszélybe sodorhatja házasságát. Egyébként sem élvezi a gyarmati élettel járó unalmat, a tikkasztó hőséget és szerelem nélküli házasságát. A japán invázió kezdetével élete örökre megváltozik. Mikor hullani kezdenek a bombák Palur városára, Connie úgy határoz, hogy Szingapúrba menekül a család hajója, a Fehér gyöngy fedélzetén. Az erős akaratú nő férjével, fiával és három barátjával az oldalán kihajózik a titokzatos hajókereskedő, Fitzpayne társaságában. Egyedül Fitzpayne vezetheti őket biztonságba a Dél-kínai tenger szigetei között, miközben ellenséges repülők vadásznak a menekülők hajóira. Az állandó veszély és bizonytalanság feszültséget és érzelmeket szítanak a társaság tagjai között, fogytán az élelem, ráadásul új útitársakkal is gyarapodnak, miközben az általuk ismert világ lassan darabokra hullik körülöttük. Közben Connie abszurd módon mégis élvezi ezt az újfajta szabadságot, és felfedez magának egy izgalmas, különleges és valódi érzelmekkel teli világot.


Szűcs F. Ágnes: Eljátszott esélyek
A változások idejét éljük. Minden változik körülöttünk. Változik a környezetünk, és mi magunk is változunk. Egy hosszú utazás ez, az "Életnek" nevezett expressz vonaton, mely a végtelenből indul, és túl a horizonton, számos megállóval, számos útitárssal a végtelenbe visz. Ezen a hosszú úton találkozik két teljesen különböző ember, eltérő személyiséggel, eltérő tervekkel. Valami mégis közös bennük: a biztonságérzet keresése, a boldogság utáni sóvárgás. Van egy lány, aki lelkileg összetörve nézi, ahogy elmúlnak felette az évek. És van egy férfi, aki megpróbál talpra állni az elszenvedett veszteségek után. A megismerkedésükkor még nem tudják, hogy milyen fájdalmas kötelék köti össze őket. A lány az elhunyt szerelmét siratja, míg a férfi a fiatalon elvesztett öccsét. Gyűlölni akarja azt a nőt, aki miatt a testvére öngyilkos lett, mégis feleségül veszi. A lánynak pedig szembesülnie kell azzal, hogy miután újra tud szeretni, az imádott férfitól nem kap mást, mint közönyt és temérdek indulatot. A történet hétköznapi emberekről szól, hétköznapi nyelven. Emberekról szól, akik ugyanúgy éreznek, mint mi. Ugyanúgy örülnek, szenvednek, szeretnek, gyűlölnek, elesnek és talpra állnak. Közben egymás mellett, egymás nélkül, egymásért és önmagukért folyamatosan változnak. Megtanulják elfogadni a szerelmet, megtanulnak megbocsájtani, megtanulnak harcolni. A kérdés az, hogy mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a sok fájdalom és veszteség után végül megtudják fogni egymás kezét? " Az egyetlen hely - a mennyet kivéve-, ahol az ember tökéletes biztonságban lehet a szerelem minden veszélyétől és nyugtalanságától: a pokol." C.S. Lewis- A négy szeretet ( The Four Loves)


No comments:

Post a Comment