Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 24, 2024

Ted Chiang: Kilégzés és más novellák, Ina Pukelytė: Kisasszonyok a Szabadság sétányról, Patti Smith: Kölykök, Richard Armitage: Genf, Zakály Viktória: Emlékeznem kellett volna

Ted Chiang: Kilégzés és más novellák
Egy kereskedő megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Egy idegen tudós sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nem csak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Egy nő több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami digitális háziállatból végül igazi élőlénnyé fejlődik. A viktoriánus kori Angliában mechanikus gépek nevelik a gazdag elit újszülötteit. Egy modern felfedezés nem csak a tudomány, de a vallások alapjait is megkérdőjelezi.Ted Chiang régóta várt második novelláskötete formabontó ötleteivel és emlékezetes szereplőivel ismét elemében mutatja be korunk legfontosabb tudományos-fantasztikus szerzőjét. A Kilégzés és más novellák egy lehengerlő és időtálló gyűjtemény, mely egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre – mi az univerzum természete? mit jelent embernek lenni? –, és olyanokra, amikre soha nem gondolnánk. Minden egyes novella könnyed eleganciával bizonyítja, hogy az összetett és jól átgondolt sci-fi történetek még mindig nem érték el a műfaj legvégső határát, sőt: hosszabb idő óta talán most először lehetünk szemtanúi egy újfajta ábrázolás létrejöttének


Ina Pukelytė: Kisasszonyok a Szabadság sétányról
Két nő, két álom, két sors Kaunas, 1932. Litvánia ideiglenes fővárosa a Kelet Párizsa. A lengyel Zofia a könyvesboltban álmodozik a szerelemről, Rachel, a gyönyörű zsidó színésznő a helyi jiddis színházban világraszóló karriert dédelget. Még nem sejtik, milyen rövid életű lesz a boldogságuk, hogy alig néhány év, és a háború sötét árnyéka mindent megváltoztat. Felkavaró és megindító díjnyertes történelmi regény két váratlanul összefonódó női sorsról és egy városról, amely egyszerre élte meg az aranykort és a remény összeomlását. Az utóbbi évek legnagyobb litván könyvsikerének cselekménye valós személyek történetén alapul. Ina Pukelyte író, színháztörténész és egyetemi oktató művének magyar fordítását a német nyelvű kiadással egyidőben vehetik kézbe az olvasók.


Patti Smith: Kölykök
Az amerikai énekes-dalszerző 2010-ben megjelent memoárja fiatalsága és művészi útkeresésnek évtizedeit idézi meg, emléket állítva egyben a képzőművész, Robert Mapplethorpe-nak és vele való kapcsolatának (akinek életmű-kiállítása épp ezekben a hónapokban tekinthető meg a budapesti Ludwig Múzeumban). Kettejük párhuzamos, majd közös története hasonló közegből indult, mindketten 1946-ban születtek, szerény körülmények között nőttek fel, és húszas éveik legelején, "kölyökként" gyakorlatilag nincstelenül éltek és találkoztak a hatvanas évek New Yorkjában, egyetlen romantikus vággyal a lelkükben, hogy művészek legyenek. A Chicagóban született, New Jerseyben felnőtt Smith egyaránt rajongott a költészetért és a modern képzőművészetért, költői performance-okkal lépett fel, mielőtt gitárt fogott volna a kezébe. A mindig is képzőművésznek készülő New York-i születésű Mapplethorpe a szépséget és az emberi testet klasszikus formában, mégis sokkoló erővel megörökítő fényképekben találta meg saját önkifejezési módját. Kettejük szenvedélyes és viharos, de szeretetteli kapcsolata abban az izgalmas és forrongó szellemi közegben játszódik, amely a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára az amerikai metropoliszt a kortárs művészeti élet megkerülhetetlen központjává emelte. Melankolikus hangvétele ellenére a művészi önkifejezés és szabadság értékét hirdető és ünneplő írás a művésszé válás útjait példázza, miközben hitelesen és forrásértékűen tudósít a közegről, amelyben éltek. A fekete-fehér képekkel illusztrált, tipográfiailag is igényes kötet tartalmas és izgalmas olvasmány a két alkotó és a kortárs művészet iránt érdeklődő olvasóknak.


Richard Armitage: Genf
Sarah ​Collier, a Nobel-díjas tudós felhagyott a munkával, hogy több időt szentelhessen a családjának. Örül, hogy végre nyugodtan otthon lehet a férjével, Daniellel és a kislányukkal, Maddie-vel. Minden pillanat számít, Sarah-nál ugyanis kezdenek mutatkozni az Alzheimer korai jelei. Ezért is húzódozik, amikor felkérik, hogy legyen egy rangos biotechnológiai konferencia díszvendége. Végül a neurológus férje meggyőzi, hogy a genfi konferencián bemutatott technológiának, a Neurocellnek érdemes hírverést csapni, mert forradalmasíthatja az orvoslást – sőt mi több, Sarah életét is megmentheti. Csakhogy egy ilyen értékes találmány sokak érdeklődését felkeltheti. Nyüzsögnek a befektetők, csakúgy, mint a külföldi kormányok ügynökei, és a súlyosbodó tünetektől szenvedő Sarah már nem tudja, bízhat-e bárkiben – önmagát is beleértve.
Richard Armitage, az íróként most debütáló neves színész merész, egyben kiszámíthatatlanul fordulatos thrillere a festői, ám csalóka szépségű Svájcban játszódik, és a biotechnológia világába kalauzolja el az olvasót.


Zakály Viktória: Emlékeznem kellett volna
Emlékeznünk ​kellett volna, hogy a lélek nincs hozzászokva a boldogsághoz.
Nick, hat éve már, hogy nem láttalak, nem hallottam felőled. Ez nem szemrehányás, nem is lehetne az, hiszen mindenféle magyarázat és búcsú nélkül én hagytalak el azon az éjszakán… Esélyt sem adtam arra, hogy visszatarts. Azt hittem, nem vagyok elég jó neked? Megijedtem, hogy nem vagy tökéletes te sem? Lehet… Hat éve menekülök előlünk. Most, miután egy rohadt félfamentes papírból megtudtam, hogy el akarsz válni, szembe kellett néznem mindezekkel. Talán ki kell gyomlálni a múltunkat, hogy kiderüljön, van-e jövőnk. Ideje megtudnunk, hogy a sziklakertben is nőhet-e virág… (Még) a feleséged, Blanka
A festői spanyol szigeten álló, a világ leggazdagabbjainak fenntartott luxusszállodába gyakornokként érkező Blanka nem sejtette, hogy munkába állásával ekkorát fordul az élete. Azt meg végképp nem, hogy ennél nagyobbat csak akkor fog, amikor hat évvel később egy rejtélyes végrendelet miatt visszatér a szigetre. Zakály Viktória regénye humorral fűszerezett lírai érzékenységgel meséli el egy önmagát kereső fiatal magyar nő és a jóképű, ámde zárkózott skót vikomt nem mindennapi szerelmi történetét, kettőjük önismereti utazását.
ZAKÁLY VIKTÓRIA, író, két kisfiú édesanyja. Mensa-tag és tudja, hogy milyen mentális jelenség a szinesztézia. 2012-ben megjelent első könyve óta sokat változott. Akárcsak regényeinek szereplői, ő is bejárta a nagybetűs felnőtté válás kacskaringós ösvényeit.


August 18, 2024

Ben Macintyre: Kém és áruló, Jens Liljestrand: Ha minden véget ér is, Vámos Nóra – Rakonczay Gábor: Ketten a világ végén – Páros transzgrönlandi expedíció, Ana Reyes: Ház a fenyvesben

Ben Macintyre: Kém és áruló
1985 egyik meleg júliusi estéjén középkorú férfi állt Moszkva szívében, egy nyüzsgő sugárúton a járdán, kezében műanyag bevásárlószatyorral. Szürke öltönyében, nyakkendőjével pont úgy nézett ki, mint bármely más szovjet ember. Egyedül a szatyor volt kissé gyanús, mert a brit szupermarket, a Safeway vörös logója díszelgett rajta.
 
A férfi az MI6 kémje volt. A KGB főtisztjeként több mint egy évtizeden át felbecsülhetetlen értékű titkokat juttatott el folyamatosan brit irányítóinak a szovjet hírszerzési gépezet mélyéből. Soha még nem okozott egyetlen kém sem ekkora károkat a KGB-nek. A safewayes szatyor jel volt: ez indította be a szökési tervet, amellyel kicsempészték a Szovjetunióból.
 
Ezzel vette kezdetét a kémkedés történetének egyik legvakmerőbb, egészen rendkívüli eseménye. Kém és áruló oldalain Ben Macintyre bemutatja az árulás, a kettős játék és a puszta bátorság elemeiből összeálló történetet, ami mindörökre megváltoztatta a hidegháború menetét.


Jens Liljestrand: Ha minden véget ér is
A természetet semmi sem érdekli. Nem fogja megköszönni, hogy elektromos hibridautót vásároltál. Nem lesz kedves hozzád azért, mert napelemet szereltél fel. Nem ad egy kicsivel több esőt, mert beérted két gyerekkel, eggyel, vagy egyáltalán nem vállaltál gyereket. Sem több, sem kevesebb szén-dioxidot nem nyel el azért, mert elmész szavazni. Nem kíméli a korallzátonyokat, a gleccsereket és az esőerdőket, csak mert rábeszélted a gyerekeidet, hogy mégiscsak kóstolják meg a húspótlóból készült darált húst. Mindazt, amit most tapasztalunk, egyáltalán nem tudjuk befolyásolni a tetteinkkel, mert ez a tíz, harminc vagy ötven évvel ezelőtt meghozott és főként meg nem hozott döntéseink következménye. Az élet megy tovább - akkor is, ha lángolnak az erdők; ha elfogyott az élelem és az üzemanyag, a családoknak pedig gyalogszerrel kell menekülniük a tűzvész elől; akkor is, ha tüntetők rombolják le a városokat. A klímaválság olyan, akár egy rémálom, mégis van, ami nem változik: a kamaszok szerelmesek lesznek, a házasságok megromlanak, a fiatalok identitásválságba kerülnek, és lankadatlan intenzitással lázadnak rettenetes szüleik ellen. Didrik negyvenéves média-tanácsadó, aki az erdőtűz elől menekülve igyekszik hősiesen viselkedni, családja megmentésére irányuló erőfeszítései azonban kudarcba fulladnak. Melissa klímatagadó influenszer, tele elveszett álmokkal. André egy kiöregedett teniszcsillag megnyomorított fia, aki arra használja a válságban egyre inkább elharapódzó erőszakot, hogy leszámoljon szörnyeteg apjával. Vilja, Didrik tinédzser lánya, aki elszakad a családjától, és a cselekvésre képtelen felnőttek helyébe lép a menekültek vezetőjeként. Jens Liljestrand nem túl távoli jövőbe helyezett disztópiájában négy ember küzd nemcsak az életben maradásért, hanem a boldogság fel-felvillanó érzésének megtartásáért is, miközben Svédország lángokban áll.


Vámos Nóra – Rakonczay Gábor: Ketten a világ végén – Páros transzgrönlandi expedíció
500 km a jég birodalmában. Vámos Nóra és Rakonczay Gábor 2022 tavaszán utánpótlás és külső segítség nélkül, magyar színekben teljesítette a világ egyik legkeményebb ultratávú sarkvidéki kihívását, a Grönland-átkelést. Erről a sajtóból is értesülhettünk. Az expedíciót sikerrel teljesítő páros könyvéből azonban az is kiderül, hogyan lehet pontról-pontra megszervezni egy ilyen vállalást, milyen felkészülési folyamatra van szükség ahhoz, hogy egy szinte teljesen kezdő is vállalhassa az extrém igénybevételt, milyen veszélyeket rejtettek a grönlandi hétköznapok, mit tanulhatunk egy expedíció közben a boldogságról, valamint azt is megtudhatjuk, miért ajánlanak a szerzők egy kicsivel nagyobb kockázatvállalást mindannyiunk életébe. Vámos Nóra fotóművész; háromgyerekes anyuka. Az első magyar nő, aki ultratávú sarkvidéki kihívást teljesített, és az első nő a világon, aki párosban átkelt Grönland jeges szigetén. Eredeti hivatása mellett jelenleg a kitartásról tart előadásokat. Rakonczay Gábor extrém sportoló, kétszeres Guinness- és többszörös magyar rekorder hajós, ultrafutó világbajnok. Rendszeresen több száz kilométeres távon fut, és az egyetlen ember a világon, aki átkenuzott egy óceánon. Egy 44 napos felfedezőút során elérte a Déli-sarkot, és kétszer vállalkozott transzgrönlandi expedícióra, másodszor Vámos Nórával párban. Eddig 5 könyvet írt, és 5 országban több mint 250 ezer ember hallotta a célmegvalósítással kapcsolatos előadásait. Grönland a világ legnagyobb szigete, melyet több mint 2 kilométer vastag jégpáncél fed. A sziget első átszelői a norvég Nansen és társai voltak 1888-ban. A történelmi expedíció híres mottója azóta sem veszített erejéből: "A nyugati part, vagy a halál."


Ana Reyes: Ház a fenyvesben
Ha megcsal az emlékezetedHa a barátnőd halottHa nem tudod feledni, de pontosan nem is emlékszel, hogyan történtA válasz ott lesz a fenyvesbenMaya újra a trauma kellős közepén találja magát, amely azóta egész életére rányomta a bélyegét. Hazatér szülővárosába, Aubrey halálának helyszínére, hogy újra átélje azt a végzetes nyarat, belegondoljon, milyen hatással is volt rá annak idején Frank, és felidézze az őrjítő féltékenységet, amely majdnem megpecsételte kettejük barátságát Aubrey-val.Egykori otthonában rábukkan valamire, ami megérteti vele, ez a történet jóval régebben, még az ő születése előtt kezdődött. Minden jel szerint újra fel kell keresnie Franket, aki még mindig ugyanott lakik, a fenyvesben.


August 11, 2024

Colleen Hoover: It Ends with Us-Velünk véget ér, Kertész Edina: A fotográfuslány, Ashley Tate: 27 perc, Kate Furnivall: A fehér gyöngy, Szűcs F. Ágnes: Eljátszott esélyek

Colleen Hoover: It Ends with Us-Velünk véget ér
Néha az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje - bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is - az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!


Kertész Edina: A fotográfuslány
A New York kávéház karzatán nagy felfordulás támad: eltűnt egy vers kézirata! Egyedül egy fiatal lány, az amatőr fotográfus Masa figyel fel a sietősen távozó hölgyre, akinek a kezében a Nyugat szerkesztőségének címzett boríték van. De vajon ki ő és mit akarhat? Kezdetét veszi a nyomozás, melynek során feltárja csodáit az 1910-es évek Budapestje és sorra vonulnak fel az irodalmi élet híres alakjai.


Ashley Tate: 27 perc
„Olyan ​különleges volt, valósággal ragyogott. Amikor eszükbe jut, mindig így emlékeznek majd rá. Amikor a kis Phoebe Deanre gondolnak. Mert idővel megfakulnak, elmosódnak a hibái, és mivel nem lesz ott, hogy idősebbé, érettebbé váljon, hogy maga javítsa ki ezeket a hibákat, a furcsaságai egyre jobban elhalványulnak, míg végül csupán az marad belőle, amire mások emlékeznek. A különleges lány. A tökéletes lány. Aki egy tragikus balesetben halt meg a folyó felett átívelő hídon, az esőben… habár az igazság ennél árnyaltabb volt. És az igazság mindig kiderül. Semmi sem tarthatja rejtve; felszínre kerül, kibontakozik, megmutatkozik a maga meztelen valóságában. Megállíthatatlan, akár az árapály, egy vihar vagy egy kísértet. Utánad ered, és leterít."
A kietlen, szürke kisvárosban, West Wilmerben közel egy évtizede mindenkit csak egyetlen dolog foglalkoztat: miért telt huszonhét teljes percbe Grant Deannek, hogy értesítse a mentőket, amikor egy házibuliból hazafele jövet autóbalesetet szenvednek a húgával, Phoebevel? Mi akadályozta meg a fiút, hogy segítséget hívjon, és ezzel megmentse ragyogóan tehetséges húga életét? Valaki tudja az igazságot. És ez a valaki arra készül, hogy Phoebe halálának tizedik évfordulóján, a lány tiszteletére szervezett megemlékezésen elmondja, mi történt azon a végzetes éjszakán. Vajon az igazság képes lesz majd felülkerekedni a kicsinyes bosszún és az érzelmi játszmákon? Létezik gyógyír az évtizedes fájdalomra és elnyerhető a feloldozás?
„Ashley Tate épp olyan biztos kézzel vezet minket a sivár kisvárosi utcákon, mint az érzelmek labirintusában. Nagyszerű könyv megbánásról, emlékezésről és a rossz döntések pusztító következményeiről." Caroline Mitchell


Kate Furnivall: A fehér gyöngy
1941, Malajzia. Constance Hadley a gazdag ültetvénytulajdonos-feleségek látszólag kényelmes életét éli, de borzalmas titkot rejt a múltja, ami veszélybe sodorhatja házasságát. Egyébként sem élvezi a gyarmati élettel járó unalmat, a tikkasztó hőséget és szerelem nélküli házasságát. A japán invázió kezdetével élete örökre megváltozik. Mikor hullani kezdenek a bombák Palur városára, Connie úgy határoz, hogy Szingapúrba menekül a család hajója, a Fehér gyöngy fedélzetén. Az erős akaratú nő férjével, fiával és három barátjával az oldalán kihajózik a titokzatos hajókereskedő, Fitzpayne társaságában. Egyedül Fitzpayne vezetheti őket biztonságba a Dél-kínai tenger szigetei között, miközben ellenséges repülők vadásznak a menekülők hajóira. Az állandó veszély és bizonytalanság feszültséget és érzelmeket szítanak a társaság tagjai között, fogytán az élelem, ráadásul új útitársakkal is gyarapodnak, miközben az általuk ismert világ lassan darabokra hullik körülöttük. Közben Connie abszurd módon mégis élvezi ezt az újfajta szabadságot, és felfedez magának egy izgalmas, különleges és valódi érzelmekkel teli világot.


Szűcs F. Ágnes: Eljátszott esélyek
A változások idejét éljük. Minden változik körülöttünk. Változik a környezetünk, és mi magunk is változunk. Egy hosszú utazás ez, az "Életnek" nevezett expressz vonaton, mely a végtelenből indul, és túl a horizonton, számos megállóval, számos útitárssal a végtelenbe visz. Ezen a hosszú úton találkozik két teljesen különböző ember, eltérő személyiséggel, eltérő tervekkel. Valami mégis közös bennük: a biztonságérzet keresése, a boldogság utáni sóvárgás. Van egy lány, aki lelkileg összetörve nézi, ahogy elmúlnak felette az évek. És van egy férfi, aki megpróbál talpra állni az elszenvedett veszteségek után. A megismerkedésükkor még nem tudják, hogy milyen fájdalmas kötelék köti össze őket. A lány az elhunyt szerelmét siratja, míg a férfi a fiatalon elvesztett öccsét. Gyűlölni akarja azt a nőt, aki miatt a testvére öngyilkos lett, mégis feleségül veszi. A lánynak pedig szembesülnie kell azzal, hogy miután újra tud szeretni, az imádott férfitól nem kap mást, mint közönyt és temérdek indulatot. A történet hétköznapi emberekről szól, hétköznapi nyelven. Emberekról szól, akik ugyanúgy éreznek, mint mi. Ugyanúgy örülnek, szenvednek, szeretnek, gyűlölnek, elesnek és talpra állnak. Közben egymás mellett, egymás nélkül, egymásért és önmagukért folyamatosan változnak. Megtanulják elfogadni a szerelmet, megtanulnak megbocsájtani, megtanulnak harcolni. A kérdés az, hogy mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a sok fájdalom és veszteség után végül megtudják fogni egymás kezét? " Az egyetlen hely - a mennyet kivéve-, ahol az ember tökéletes biztonságban lehet a szerelem minden veszélyétől és nyugtalanságától: a pokol." C.S. Lewis- A négy szeretet ( The Four Loves)


August 5, 2024

Anne Stern: Három nap augusztusban, Clare Mackintosh: Az utolsó meghívás, Clare Mackintosh: Hazugságok játéka, Pataki Éva: Nagymama és a mesterséges intelligencia, Fejős Éva: Meghalni érted

Anne Stern: Három nap augusztusban
Berlin, ​1936 augusztusa: Elfie életének állandó velejárója a szorongás, de a Sawade csokoládéboltban – ahol üzletvezetői tisztséget tölt be –, a nugátból, pralinéból és marcipánból készült édességek között mindig megnyugvásra lel. Az Unter den Linden sugárúton található üzlet nemcsak Elfie-nek, hanem a kollégáinak és a szomszédainak is örömöt nyújt a viszontagságos időkben. Az édességmester, az üzlet fölötti lakásban élő idős hölgy, a közeli könyvkereskedés zsidó tulajdonosa, a szomszédos hotel londinere, az egyiptomi származású bártulajdonos, a kis virágárus lány, a sétálgató emberek, a koldusok – mind az élő és lélegző Berlin részesei, akik még az embertelen időkben is megőrzik emberségüket, hiába látszik elveszni a város. Az egyre szélsőségesebbé váló rezsim, valamint a berlini olimpiai játékok miatt kialakult felhajtás árnyékában Elfie felfedezi egy különleges trüffel titkát és egy tiltott szerelem történetét. De vajon lesz bátorsága követni a szívét? Anne Stern bestsellerszerző regénye olyan életképet tár elénk az egykori Berlinről, amely emlékeztet, hogy mindannyiunknak szüksége van egy helyre, ahol a szépség uralkodik, és diadalmaskodik az öröm.


Clare Mackintosh: Az utolsó meghívás
Újév napján Rhys Lloyd háza tele van vendégekkel. Nagy sikert aratott a tóparti nyaralóival, és nagylelkűen meghívta a falu lakóit, hogy pezsgőzzenek az új, gazdag szomszédjaikkal. Ez lesz minden partik partija. De nem mindenki ünnepelni jön. Éjfélre Rhys holtan fog lebegni a tó fagyos vízében. Újév napján Ffion Morgan nyomozó faluja tele van gyanúsítottakkal. Az aprócska közösség az otthona, tehát a gyanúsítottak a szomszédjai, a barátai és a családja – és Ffionnak is megvannak a saját megőrizni való titkai. Sorban derülnek ki a hazugságok, és hamarosan már nem az a kérdés, hogy ki akarta Rhys halálát… hanem az, hogy végül ki ölte meg őt.Egy gyilkosság csak a kezdet egy olyan faluban, amelyik ennyi titkot rejteget.
A New York Times és a Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh ezúttal is egy megismételhetetlenül csavaros regénnyel készült az olvasóknak.


Clare Mackintosh: Hazugságok játéka
Úgy ​tartják, a kamera nem hazudik.
De ebben a műsorban semmi sem az, aminek látszik…
Egy valóságshow hét versenyzője a zord walesi hegyek közt küzd egymással és a körülményekkel. Mikor jelentkeztek, sejtelmük sem volt, mire vállalkoznak.
Idegenek egymásnak, ezért nem ismerik egymás titkait. De mindannyian rejtegetnek valamit. Ha egy játékos kitalálja az igazságot a versenytársáról, akkor a leleplezett ellenfél nemcsak a versenyből esik ki, de ország-világ előtt felfedi valódi énjét, amely sokszor nem olyan szép, mint a felépített kép. Tehát csapdába estek egy olyan helyen, ahol a tét súlyosabb, mint hitték volna.
Azonban az egyik versenyző eltűnése váratlan fordulatot jelent a jól megkomponált drámában. Ffion Morgan nyomozónak félre kell tennie mindent, amit a képernyőn látott, és ki kell derítenie, valójában kik is ezek az emberek – tudva, hogy egyikükben sem bízhat.
Amikor a gyilkos lesújt, Ffion rájön, hogy minden gyanúsítottnak van alibije, valamint egy titka, amelyért gyilkolni is érdemes.
Clare Mackintosh New York Times és Sunday Times bestsellerszerző regényében a győzelem a cél. De vajon megéri, ha cserébe minden mást elveszítesz?


Pataki Éva: Nagymama és a mesterséges intelligencia
„Hiszen, ​tételezzük fel, mire Kobak felnő, még létezik könyv, és lesz, aki olvas, és esetleg Kobak kezébe kerülnek a könyveim, és feltűnik neki, hogy mindenkiről szó esik, a testvéreiről, az unokatestvéreiről, a barátnőkről és a kutyákról, de róla semmi. Ez nem lenne igazságos." Elkészült hát a népszerű sorozat legújabb kötete, amelyben a Nagymama ezúttal is komoly kihívások elé néz. Férje, a Gyerekdoki aggasztó szívbetegsége, valamint (ezzel némileg összefüggésben) titokzatos pittyegések a férj telefonján, a digitális korba született unokák rejtélyes világa, a véletlen egybeesések volt gimnáziumi szerelme, Gönczi és az ő élete között, és legfőképpen az idő hol száguldó, hol megtorpanó, különös természete a Nagymamát arra sarkallja, hogy a mesterséges intelligenciához forduljon támogatásért és megnyugtató válaszokért. Pataki Éva bravúros időkezeléssel egyetlen napba sűríti a gyakran a múltban gyökerező és sokfelé ágazó történéseket. Az életigenlő, mégis enyhén mélabús hangulatú legújabb Nagymama-könyv talán a sorozat legfilozofikusabb darabja, ugyanakkor a szöveget ezúttal is átjárja az eredeti, fanyar humor.


Fejős Éva: Meghalni érted
Fehér ​Roland sztárnyomozó, a gyilkossági ügyek felgöngyölítésének avatott szakértője, TikTok-sztár. Egy dunai hajón lakik, motorral jár, zűrzavaros a magánélete, elköteleződésre képtelen, a kalandokat bevállalja. Egy reggel azonban arra ébred, hogy a lelke átvándorolt egy másik emberbe, és így klasszikus testcsere lesz a dologból. Hogy miért éppen egy thai körömlánnyal cserélt testet, az teljes rejtély számára, ám a felismerés, tagadás, tiltakozás után az egyetlen vágya, hogy visszacsináljon mindent, és újra Fehér Roland életét élhesse Budapesten. Ám a felkapott tengerparti üdülőhelyen, Huahinen emberrablás történt, és nagyon úgy néz ki, hogy ott is neki kell nyomoznia…
Eközben a thai lány, Pam lelke Rolandba „költözik", és rögtön egy csomó megoldandó feladat vár rá az új életében: megtartani egy sajtótájékoztatót Budapesten, elkapni egy gyilkost, és közben, ha ez még lehetséges, egy kicsit rendezni Roland magánéletét. Ha sikerülne, akkor talán mindkettejük élete megoldódna.
Fejős Éva új regénye javarészt a varázslatos Thaiföldön játszódik – egy különleges könyv, amelyben minden megtörténhet, ha egy csipetnyi mágiát beengednek a hősök az életükbe.
„Mindegyik Fejős Éva-könyvet olvastam, és szerintem ez a legjobb! Igazi filmes történet, nagyon szerettem szerkeszteni!" MÜNZ ANDRÁS szerkesztő


August 3, 2024

John Grisham: Egy amerikai Pármában, Jan van den Boomen: Istenitélet, Jane McLelland: Hogyan éheztessük ki a rákot saját testünk kiéheztetése nélkül

John Grisham: Egy amerikai Pármában
Rick ​a Clevelandi Barnák tartalékjátékosa. A denveri csapat elleni sorsdöntő mérkőzésen végre pályára lép, és megmutathatja, mire képes. A Barnák tizenhét ponttal vezetnek, amikor már csak néhány perc van hátra a meccsből, de Rick elképesztő ügyetlenkedései miatt mégiscsak a denveriek győznek, és ők játszhatnak a Super Bowl-döntőben. Egy egész ország röhög Ricken meg a Barnákon, akik persze azonnal lapátra teszik társukat, és nincs egyetlen csapat sem, amelyik szerződtetné. Rick azonban csak az amerikai focihoz ért, és Arnie, az ügynöke minden tőle telhetőt megtesz, hogy találjon neki egy csapatot. Végül akad is egy, amelyik nemcsak szerződtetni hajlandó Ricket, de a csodával határos módon kezdőjátékosként számít rá. Csakhogy ez a csapat történetesen az olaszországi Pármai Párducok. Különös, de az olaszok is játszanak amerikai focit, és a Pármai Párducoknak nagy szükségük lenne az egykori NFL-játékosra. Rick végül vonakodva, de beleegyezik abba, hogy Pármában játsszon. Semmit sem tud a városról (azt sem, hogy hol van), nem járt még Európában, és egy szót sem beszél olaszul. Arra pedig álmában sem gondolt volna, hogy Olaszország – az opera, a valószínűtlenül kicsi autók, a pazar lakomák és a football americano hazája – sok meglepetést tartogat számára.


Jan van den Boomen: Istenitélet
Egy tutort holtan találnak belülről bezárt könyvtárszobájában. Ilyen rejtély megoldása komoly kihívás még Lar-dor egyetemvárosában is.

Pamar Olon, az egyetem egykori hallgatója, a Bárka nevű úszó kifőzde tulajdonosa véletlenül keveredik bele az ügybe, ám az összekuszálódott szálak kibogozása egyre komolyabb veszedelmekbe sodorja. A Dúlás sokkjából lassan ocsúdó Syenasban pedig már semmi sem a régi: a titkosszolgálati páholyok, rejtőző boszorkányok, sötét orgyilkosok, bosszút kereső paplovagok harcai éppúgy átformálták, mint a felkapott úri szalonok, a helyi alvilág, vagy egy szörnyszínház.

Jan van den Boomen különleges játékra hívja tisztelt olvasóit. Hétköznapi nézőpontú, klasszikus krimi elemekkel teli, hamisítatlan crossover regénye nem csupán a régi kalandozóknak szól – kitűnő belépő lehet azok számára is, akik most ismerkednek Ynev sokszínű, varázslatos világával.


Jane McLelland: Hogyan éheztessük ki a rákot saját testünk kiéheztetése nélkül
Orvosai ​szerint Jane McLellandnek már csak hetei voltak hátra 1999-ben, amikor méhnyakrákja áttétet képzett a tüdején. Az élethez makacsul ragaszkodó 35 éves gyógytornász azonban nem adta fel: egészségügyi tudásával felvértezve belevetette magát a rákkal kapcsolatos kutatásokba. A konvencionális kezelési módszerekkel szemben nem a daganatok elpusztításával, hanem megállításával próbálkozott: úgy megvonni a táplálékot a rosszindulatú sejtektől, hogy ő maga nem éhezik. A „rákéheztető diéta", az étrendkiegészítők és az újszerű módon használt régebbi gyógyszerek kombinációja bevált: Jane kigyógyult a betegségéből, a mai napig tünetmentes, a rák kiéheztetésének forradalmi módszerét pedig egyre több klinika és orvos használja.
A Hogyan éheztessük ki a rákot nem csupán egy óriási akaraterővel rendelkező nő inspiráló története, hanem oknyomozás és útmutató is. Feltárja, hogy milyen érdekek és előítéletek állnak a daganatos betegségek sok esetben hatástalan kezelési protokolljai mögött, megismerteti a rákos sejtek anyagcseréjét, és lépésről lépésre világítja meg, mit tehetünk a rák elleni sikeres küzdelem érdekében: hogyan és mennyit mozogjunk, mit együnk, és milyen étrendkiegészítőket és gyógyszereket szedjünk. Jane Mclelland komplex módszere már világszerte számos életet mentett meg, hatásosságáról onkológusok és gyógyult rákbetegek tanúskodnak.