Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

April 3, 2024

Yomi Adegoke: A Lista, Alex Schulman: Az állomás, Marie Benedict: Nancy választása, Colleen Hubbard: Ingó ingatlan, James Ellroy: Általános pánik

Yomi Adegoke: A Lista
Celie: ​7:01 AM ?????? Ryan: 7:12 AM Igaz ez, bakker?? Ismeretlen felhasználó781: 7:35 AM OMG LÁTTÁTOK A LISTÁT? Ola élete fenekestől felfordul, amikor a vőlegénye neve felbukkan egy nem akármilyen listán a Twitteren. Ola Olajide, egy női magazin fiatal, szép és sikeres újságírója egy hónap múlva hozzámegy élete szerelméhez, Michaelhez. A közösségi térben „álompárként" emlegetik őket, ám egy reggel Ola és Michael ugyanarra az üzenetre ébred: „OMG LÁTTÁTOK A LISTÁT?" Egy ilyen kezdeményezést, mint a Listát, a Twitter híres-hírhedt névsorát, amely zaklatók nevét hozza nyilvánosságra, Ola normál esetben támogatná, retweetelné, követelné a felsorolt férfiak kirúgását, és ontaná a cikkeket a témáról. De mi van, ha a vőlegénye is rajta van egy ilyen listán?… Yomi Adegoke, elismert újságíró és nemzetközi bestsellerszerző aprólékosan kidolgozott, merész és korszerű látleletet ad az online világ valóságos életünkre gyakorolt hatásáról, és megdöbbentő éleslátással ír titkokról, hazugságokról és a közösségi média visszásságairól. „Aktuális, provokatív és bölcs könyv. Yomi Adegoke jó érzékkel formálja karaktereit, így szinte életre kel a regény teljes szereplőgárdája." Bernardine Evaristo Booker-díjas szerző „A Lista felteszi a kérdést: Mi lenne, ha?", és a válaszok, amelyeket ad, mélyen elgondolkodtatják az olvasót. A szerző bebarangolja a virtuális és az offline kapcsolatok komplikált, zűrzavaros „interfészét". Letehetetlen regény!" Charmaine Wilkerson, a Black Cake című New York Times-bestseller szerzője


Alex Schulman: Az állomás
Nyárutó van. Vonat száguld egy svéd kisváros felé. A kocsikban egy válságban lévő házaspár, egy elvált apa a kislányával, valamint egy nő utazik, aki elhunyt anyja titkait kutatja. Mindannyian Malma állomás felé tartanak, de maguk sem tudják még, mi várja őket ott, sem azt, hogy ez milyen hatással lesz a további életükre. A neves svéd szerző, Alex Schulman (A túlélők) a rá jellemző pontos, precíz stílusban olyan történetet alakít, akár egy időn átszáguldó vonat: minden fejezet külön kocsi, ami kapcsolódik a következőhöz. Az állomás érzékeny és mégis erőteljes regény családi titkokról és igazságtalanságokról, amelyek generációkon keresztül öröklődnek – mindemellett pedig izgalmas hajsza az agyonhallgatott családi múlt rejtélyeinek feltárásáért.
Alex Schulman (1976) svéd író, újságíró, blogger és rádiós, magasan jegyzett és az egyik legnépszerűbb szerző Svédországban; a nemzetközi ismertséget a magyarul is megjelent A túlélők című regénye hozta meg számára.


Marie Benedict: Nancy választása
A ​két világháború között a mindenkire nagy hatást gyakorló, vonzó és éles eszű Mitford nővérek fontos szerepet játszanak Nagy-Britannia irodalmi és társasági életében. A család már jó néhány botrányt átvészelt, de máris itt a következő, ugyanis Diana elválik jómódú férjétől, és hozzámegy egy fasiszta vezetőhöz. Húga, Unity követi a nővérét egészen Münchenig, és rövidesen szárnyra kap a pletyka, hogy ő pedig nem más, mint Hitler szeretője lett.A nácik megállíthatatlanul törnek előre, és a regényíró Nancy Mitfordnak egyre gyanúsabbá válnak a németországi látogatások és a magas rangú náci körök, amelyekben a testvérei mozognak. Miután fültanúja lesz pár aggodalomra okot adó beszélgetésnek, és felfedez néhány nyugtalanító dokumentumot, nehéz választás elé kerül…
Marie Benedict regénye szemléletes módon mutatja be a második világháborúhoz vezető viharos politikai helyzetet és azt, hogy a szélsőséges ideológiák miként ragadhatnak el látszólag józan embereket is. Mindeközben pedig arra keresi a választ, van-e helyes megoldás, ha a hazánk és a családunk között kell választanunk…


Colleen Hubbard: Ingó ingatlan
„Egy ​fiatal, a világgal és önmagával küzdő nő fordulatos fejlődésregénye."
Karen Joy Fowler, a Majd' kibújunk a bőrünkből szerzője
Baljósan mulatságos történet, életigenlő kiruccanás Amerika ezer sebből vérző, furcsa szívébe.

A lenyűgöző bemutatkozó regény főhőse egy fiatal nő, Del, akit nem igazán húz haza a szíve. Szülei botrányos válása után megszakadt a kapcsolata a rokonsággal, el is költözött a kisvárosból.Apja halála után azonban visszavág. Nagybátyjának kellene a telek, ahol egyetlen öröksége, a szülői ház áll, és Del őrült alkut kínál. Ám hamarosan rádöbben, hogy vállalása nem csak a saját régi emlékeit kavarja föl. Egymás után kopognak be hozzá a rokonok, megannyi széthullott élet.

Ez a szikár hangvételű, lenyűgöző regény egyrészt a családi viszonyokat átszövő tehetetlenségről, a sérelmekről és a fájdalomról szól, másrészt azokról a pillanatokról, amikor a nyomorúság legmélyén felcsillan az újrakezdés ritkán adódó esélye.

„Ott vannak az állott dohányszagban, ott vannak a kiszuperált sütőben, ahol vasárnaponként az apja vékonyra szeletelt, roston sült marhát készített, ott vannak a fürdőszobában, ahol az anyja az ajtóra ragasztotta a keresztrejtvényt, olyan magasságban, hogy lássa a vécéről, ott vannak az apja által felhalmozott könyvtári könyvekben, amelyeket soha nem vitt vissza."


James Ellroy: Általános pánik
Freddy ​Otash volt az 1950-es évek Los Angelesének hírhedt mindentudója. Korrupt zsaru, magánkopó, fixer, strici, zavaros idők démoni deus ex machinátora, a Bizalmas magazin gátlástalan főnöke. A magazin megelőzte a még nem létező internetet: munkatársai tálcán szállították a mocskot, a pletykát, nem spóroltak a trágár tintával és a valóságnak álcázott kéjsóvár rágalmakkal. Szétmarcangolták a mizantróp filmsztárokat, a szexben fürdőző társasági hölgyeket és a „vörösökkel" kokettáló politikusokat. Titokban elrejtett mikrofonjaik és fényképezőgépeik előtt igazi sztárparádé vonult el a hotelszobák matracszínpadán: Jack Kennedy, James Dean, Liz Taylor, Rock Hudson, Ingrid Bergman, Marlon Brando – Freddy mindannyiuk titkos légyottjait leleplezte. Ő volt a nagydumás zsarnok, aki sarokba szorította Hollywoodot, de most eljött az idő, hogy mindent meggyónjon.Az Általános pánik gonosz, mégis szórakoztató hangon égeti porig Hollywood legendás aranykorát. Lángoló kinyilatkoztatás a korrupcióról, a mindent átható paranoiáról, a bűnről és a megváltásról, valamint a kettő közötti halovány választóvonalról.„Ördögi és kifinomult… Noirrajongóknak kötelező!" – Publishers Weekly„Ellroy olyan ügyesen keveri a tényeket a fikcióval, hogy mindent elhiszünk neki" – Harper's MagazineJAMES ELLROY az amerikai krimiirodalom élő klasszikusa, karcos és minimalista stílusa összetéveszthetetlen. Legendás L. A. Kvartettje (Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas, Fehér jazz) és Underworld U. S. A. című trilógiája számos díjat nyert. Több regényéből nagy sikerű filmet is forgattak. Ellroy 1948-ban született Los Angelesben, és jelenleg is ott él.„Nincs többé titkom, elborítanak az emlékek. Új életre kaptam, újra energiával vagyok tele. EZENNEL megkezdem mesüge menetelésem, végig az emlékek árnyas útján."


No comments:

Post a Comment