Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

April 15, 2024

Susanne Abel: El a kezekkel Gretától!, Elly Griffiths: Eltemetett titkok, Lynn Messina: Gyalázatos megtévesztés, Jess Lourey: Kimondhatatlan, Donáth Mirjam: Mások álma

Susanne Abel: El a kezekkel Gretától!
Hihetetlen ​szerelmi történet a második világháborút követő sötét időkből
 
A népszerű kölni híradós műsorvezető, Tom Monderath számára nem kis aggodalmat okoz nyolcvannégy éves édesanyja, Greta, akinek egyre gyakrabban hagy ki a memóriája. Amit azonban a férfi eleinte csupa bosszúságnak él meg látszólag tökéletes életében, arról hamarosan kiderül, hogy a sors váratlan ajándéka. Greta fiatal éveiről szép lassan fellebben a fátyol: egyre többet tudunk meg az asszony kelet-poroszországi gyerekkoráról, ahogy az orosz katonák elől menekült a jéghideg télben, ahogy soha nem adta fel, hogy eltűnt édesapjára rátaláljon, és a túlélésért folytatott küzdelmeiről a heidelbergi háborús feketepiacon. Amikor viszont Tom egy sötét bőrű kislány fényképére bukkan, Greta hirtelen elhallgat. A férfi ekkor átható kutatásba kezd, hogy anyja múltját feltárja. És nemcsak azért, hogy végre megértse a mélabút, ami az asszonyt mindig is jellemezte, hanem azért is, hogy a saját boldogságához vezető útra rátaláljon.
Susanne Abel első regénye évek óta állandó szereplője a német sikerlistáknak, méltán. Szívszorító, generációkon átívelő története azonban több mint letehetetlen romantikus bestseller: látlelet a háború sújtotta Németország elfeledett bűnéről, egy nemzet eltitkolt szégyenét feltáró korrajz, a szembenézés regénye.


Elly Griffiths: Eltemetett titkok
A szülési szabadságról épphogy csak visszatérve Ruth Galloway igazságügyi régész az anyaság és a munka összehangolásával küzd, amikor felkérik, hogy vizsgáljon meg emberi csontokat, amelyek a norfolki tengerpart egy félreeső részén kerültek elő. A helyzetén az sem könnyít éppen, hogy a nyomozásba bekapcsolódik Harry Nelson főfelügyelő, a lánya apja, aki azonban másvalakinek a férje. A csontvázak – hat megkötözött kezű férfi maradványai – a második világháború idejéből származnak, amikor e vidék lakói a német invázió fenyegetésével néztek szembe.
Ruth és Nelson nyomozása során az egykori Honi Gárda veteránja, Archie Whitcliffe elárulja, hogy létezik egy titok, melynek a védelmezésére a szakasz tagjai felesküdtek, és készek voltak az életüket adni érte. Mielőtt azonban többet is megtudhatnának tőle, Archie váratlanul meghal. Időközben megjelenik egy német hadtörténész, aki a partvidéken eltűnt német katonák sorsát igyekszik felderíteni. Vajon mit tudhat a „Lucifer" hadműveletről, ami a német invázió visszaverésére volt hivatott? Lehetséges, hogy angol katonák követtek el háborús bűnöket? És ki hajlandó ma is gyilkolni azért, hogy ez hét évtized múltán se derülhessen ki?


Lynn Messina: Gyalázatos megtévesztés
Beatrice ​Hyde-Clare kisasszonynak esze ágában sincs nyomozásba fogni, amikor előtte esik össze holtan egy earl a London Daily Gazette ajtajában. Igaz ugyan, hogy már sikeresen megoldott egy gyilkossági ügyet, de egyrészt a nyomozás nem úri kisasszonyhoz méltó foglalatosság, másrészt dolgozzanak meg végre a pénzükért a mihaszna újságírók is. Ráadásul megvan a maga gondja, miután egy ártatlan füllentéséből családja egy egész szerelmi történetet fabrikált. Nem, semmiképpen sem keveredik bele ebbe a nevetséges ügybe.
Csakhogy a szerencsétlen uraság hátából kiálló tőr nyugtalanítóan ismerősnek tűnik. Bea így nemsokára már a British Museumban kutat, miközben kezdenie kell valamit nyugtalankodó családjával és a kotnyeles Kesgrave herceggel. A bosszantóan arrogáns és jóképű férfi ugyanis illetlen figyelmet tanúsít a gyilkosság iránt – vagy inkább egy félénk vénkisasszony lenne az érdeklődése tárgya?
A Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei sorozat második része tökéletes elegye a fergeteges humorral vegyített klasszikus kriminek és a régi vágású romantikának.


Jess Lourey: Kimondhatatlan
Torokszorítóan izgalmas regény – melyet a szerző szülővárosában megtörtént esemény ihletett – egy kis minnesotai közösségről, ahol semmi sem olyan csendes vagy biztonságos, mint amilyennek tűnik.
Cassie McDowell élete az 1980-as években abszolút átlagosnak tűnik. Egy farmon él a város mellett, imádja az iskolát, és bele van zúgva a leghelyesebb fiúba az osztályban. Igaz, a szülei különös partikat rendeznek, ahová nagyon fura vendégeket hívnak, de ehhez már hozzászokott.
Aztán minden megváltozik, amikor valaki gyerekekre kezd vadászni Lilydale-ben.
Helyi fiúk tűnnek el, majd előkerülnek ugyan, csak éppen erőszakosak, mogorvák és visszahúzódóak lesznek. Arról, hogy mi történhetett velük, csupán sokkoló pletykák terjednek. Ahogy a felelős keresése egyre jobban elfajul, veszélyes titkok kerülnek a felszínre. Ha életben akar maradni, Cassie-nek el kell igazodnia egy olyan felnőttvilágban, ahol minden bűnt megindokolnak, és ahol csak az igazság megbocsáthatatlan.


Donáth Mirjam: Mások álma
„A legnagyobb veszedelemben is mindig lesznek fák, amelyeket nem lehet átültetni. Én ilyen fáktól származom."Donáth Mirjamot felvették New York legjobb egyetemére, azután évekig a legnagyobb nemzetközi hírügynökségnél dolgozott a Times Square-en, egy felhőkarcoló 19. emeletén. De nem volt boldog. Hét év után hazajött, és megírta félmillió kivándorló honfitársunk lélekölő vívódásait. Önmagával is kegyetlenül őszinte könyvében találkozunk borsodi illegális bevándorlóval és zalai gazdasági migránssal, álmaink városában jönnek-mennek az oroszok, a brazilok és a magyarok. Csak azt nem tudjuk eldönteni, kinek tanulságosabb ez a könyörtelen szembenézés az amerikai álommal, az emigrációs léttel és a hazaszeretettel: azoknak, akik már elmentek, vagy nekünk, akik még itt vagyunk.


No comments:

Post a Comment