Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

April 28, 2024

Elly Griffiths: Eltemetett titkok: Dr. Ruth Galloway nyomoz, Cixin Liu: A sötét erdő, Jayne Ann Krentz: Holtomiglan, holtodiglan, Elly Griffiths: Átkelők, Elly Griffiths: A Janus-kő, Cixin Liu: A halál vége

Elly Griffiths: Eltemetett titkok: Dr. Ruth Galloway nyomoz
A szülési szabadságról épphogy csak visszatérve Ruth Galloway igazságügyi régész az anyaság és a munka összehangolásával küzd, amikor felkérik, hogy vizsgáljon meg emberi csontokat, amelyek a norfolki tengerpart egy félreeső részén kerültek elő. A helyzetén az sem könnyít éppen, hogy a nyomozásba bekapcsolódik Harry Nelson főfelügyelő, a lánya apja, aki azonban másvalakinek a férje. A csontvázak – hat megkötözött kezű férfi maradványai – a második világháború idejéből származnak, amikor e vidék lakói a német invázió fenyegetésével néztek szembe.
Ruth és Nelson nyomozása során az egykori Honi Gárda veteránja, Archie Whitcliffe elárulja, hogy létezik egy titok, melynek a védelmezésére a szakasz tagjai felesküdtek, és készek voltak az életüket adni érte. Mielőtt azonban többet is megtudhatnának tőle, Archie váratlanul meghal. Időközben megjelenik egy német hadtörténész, aki a partvidéken eltűnt német katonák sorsát igyekszik felderíteni. Vajon mit tudhat a „Lucifer" hadműveletről, ami a német invázió visszaverésére volt hivatott? Lehetséges, hogy angol katonák követtek el háborús bűnöket? És ki hajlandó ma is gyilkolni azért, hogy ez hét évtized múltán se derülhessen ki?


Cixin Liu: A sötét erdő
A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok. Ezeknek a szubatomi részecskéknek a segítségével a trisolarisiak mindent le tudnak hallgatni, így sebezhetővé válik az érkező flotta elleni védelmi terv is. Az emberi elme marad egyedül hozzáférhetetlen az idegenek számára – erre épül a falképző projekt. Négy kiválasztott ember megkap minden létező erőforrást, hogy egyenként előálljanak egy-egy titkos tervvel, melybe senkit sem avatnak be - nehogy a sophonokon keresztül az ellenség is megneszelje a részleteket. Mi jár a falképzők fejében? Azt még földiek sem tudhatják, hiszen csak így lehet megőrizni a bolygó biztonságát. A négy falképző közül hárman befolyásos államférfiak és tudósok, egyet azonban előzőleg senki se ismert. A kínai Luo Ji csillagász és szociológus számára hamar kiderül, hogy a négy falképző közül ő az egyetlen, akinek a trisolarisiak a halálát kívánják.


Jayne Ann Krentz: Holtomiglan, holtodiglan
Leonora Hutton élete boldogtalan, amióta vőlegényét ágyban találta a barátnőjével, Meredith Spoonerrel. A szépséges Meredith kétes üzelmekből élt, és hirtelen halála után egy egész vagyon száll Leonorára, aki viszont nem kér belőle. Mégis lopással vádolja egy Thomas Walker nevű, izgatóan faragatlan férfi, a pénz ugyanis egy alapítvány számlájáról tűnt el. Csakhogy az ,,örökségnek" része még két dolog. Az egyik egy tükörgyűjtemény katalógusa Meredith utolsó munkahelyén, a másik egy boríték, tele egy harminc évvel korábbi, földerítetlen gyilkosságról szóló újságcikkekkel. Leonora egyezséget ajánl Thomas Walkernek. Visszaadja a pénzt, ha a férfi segít neki kideríteni, valójában hogyan és miért halt meg Meredith. De a gyűjtemény tükreibe pillantva Leonora különös dolgokat lát, és a kisvárosi főiskolán talán senki és semmi nem az, akinek és aminek hiszi.


Elly Griffiths: Átkelők
A harmincas évei végén járó, egyedülálló igazságügyi régész, dr. Ruth Galloway boldogan él két macskájával Norfolk közelében, egy kietlen, távoli vidéken, amelyet vaskori lakói szentként tiszteltek – nem szárazföld, de nem is tenger igazán. A megszokott, csontok és más ősi tárgyak feltárásával töltött napjai azonban durva véget érnek, amikor egy gyermek csontjai kerülnek elő a tengerpart egy elhagyatott részén. Nelson főfelügyelő Galloway segítségét kéri, mert úgy hiszi, ezek Lucy Downey, egy tíz éve eltűnt kislány maradványai. Elrablója azóta is bizarr levelekkel provokálja a nyomozót, melyek rituális áldozatra, Shakespeare-re és a Bibliára vonatkozó utalásokat tartalmaznak. Aztán eltűnik egy újabb lány, és Nelson ismét levelet kap, pontosan olyat, mint a Lucyval kapcsolatosak.
Ugyanaz a gyilkos lenne? Vagy valaki, aki utánozza őt, és valahogy kötődik a Ruth távoli otthonához közel eső helyszínhez?


Elly Griffiths: A Janus-kő
Norwichban ​egy gyerek csontjait találják meg a munkások egy lebontásra ítélt nagy, régi ház ajtónyílása alatt, és a maradványok vizsgálatára Ruth Galloway régészt kérik fel, aki a legutóbbi ilyen eseténél majdnem maga is áldozattá vált. Vajon római kori rituális áldozatról van szó, vagy a gyilkos még közöttünk járhat?
Ruth és Harry Nelson nyomozó ezt szeretné kideríteni – mihamarabb. Amikor rájönnek, hogy a ház egykor gyermekotthon volt, felkutatják azt a katolikus papot, aki vezette annak idején. Hennessey atyától megtudják, hogy negyven évvel azelőtt két gyermek tűnt el az otthonból – egy fiú és egy lány. Soha nem találták meg őket. Miután a szénizotópos kormeghatározás kimutatja, hogy a gyermek csontjai régebbiek, mint az otthon, és abból a korszakból származnak, amikor a ház magántulajdonban állt, Ruth egyre mélyebbre merül az ügybe. Ahogy a tavasz nyárba fordul, világossá válik, hogy valaki elszántan próbálja megállítani a nyomozását azzal, hogy halálra ijeszti őt és születendő gyermekét.
A Janus-kő lebilincselő folytatása a szerző Átkelők (The Crossing Places) című thrillerének.


Cixin Liu: A halál vége
Az emberiséget túlzottan magabiztossá és felfuvalkodottá teszi már a győzelem előérzete is. Pedig ha sikerülne végre együttműködnie a két civilizációnak, akkor talán újra lehetne írni a történelmet, mely nem a múltunk, nem a jelenünk, és nem is a jövőnk. „Ha az új univerzum valóban megszületik, számos, palackba zárt üzenet sodródik majd benne. Hihetőnek tűnt, hogy a palackok egy jelentős részében olyan tárolómechanizmusok működnek, melyek az adott civilizáció minden tagjának emlékeit és gondolatait magukba zárták, részletes biológiai jellemzőikkel együtt – talán ezek a feljegyzések elegendőnek számítanak majd ahhoz, hogy az új univerzumban egy új civilizáció új életre keltse azt a régi civilizációt."


No comments:

Post a Comment