Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

April 8, 2024

Kimberly Brock: Eleanor Dare elveszett könyve, Holly Jackson: Jó kislányok első gyilkossága, Telkes Margit: Senkiember, Laurie Lico Albanese: Skarlátszín öltések, Jørn Lier Horst: A Katharina-kód

Kimberly Brock: Eleanor Dare elveszett könyve
„Odanézz, ​hogy jár-kel, öröksége Evertell, s ükanyja Eleanor Dare."
A világ sorsát gyakran egy lány kíváncsisága mozdítja előre.
1590-ben angol telepesek tűntek el az észak-karolinai Roanoke szigetéről. Az „elveszett kolónia" 117 lakosát – köztük sok nőt és gyermeket – sosem találták meg. Évszázadokkal később, 1937-ben valamivel messzebb egy vésett követ fedeztek fel, rajta a telepesek vezetőjének lánya, Eleanor Dare üzenetével. Ezt követően számos hasonló Dare-kő került még elő, ám sokáig kételkedtek a leletek valódiságában.Hogy mi történt Roanoke elveszett kolóniájával, az továbbra is rejtély maradt, de Eleanor Dare leszármazottai régóta tudják, hogy az igazság nem a kövekben, hanem sokkal inkább Eleanor naplórészleteket, álmokat és recepteket tartalmazó könyvében rejlik, amit tizenöt lánynemzedéken keresztül adtak tovább és tovább. Mikor a tizenhárom éves Alice lenne a soros, az édesanyja tragikus halála megtöri a láncot, a Dare-kő eltűnik, a könyvben feljegyzett történetek pedig elhalványulnak az emlékezetben. Alice a második világháború hanyatló napjaiban fiatal özvegyként azonban váratlanul megörökli a Savannah melletti elhagyatott családi házat, Evertellt, és ezzel váratlanul visszatér az elfeledettnek hitt múlt az életébe. Az édesanya az ingatlan eladását tervezi, hogy végleg megszabaduljon a múlttól és saját tizenhárom éves lánya, Penn jövőjét segítse. Ám amikor Penn kíváncsisága a család női felmenői, az elhallgatott titkok és a ház története felé fordul, megtalálják Eleanor könyvét, Alice pedig kénytelen elszámolni a döntései következményeivel, a szerelemért hozott áldozatokkal és Eleanor Dare lányainak felelősségével.


Holly Jackson: Jó kislányok első gyilkossága
HAT GYANÚSÍTOTT, HÁROM ÓRA, EGY GYILKOSSÁG…
A házban halk jazz muzsika szól, miközben az 1920-as évek divatja szerint öltözött fiatalok igyekeznek fényt deríteni arra, hogy ki ölte meg Reginald Remyt.
Még az is lehet, hogy Pippa Fitz-Amobi a gyilkos.
A Little Kilton-i társaság ugyanis detektívjátékot játszik, amely tele van változatos feladatokkal, titokzatos üzenetekkel és persze intrikákkal. Pip nyomozói vénája pedig már itt is megmutatkozik, sőt, az este végén egy merész ötlete támad…
A Jó kislányok első gyilkossága Holly Jackson nagysikerű Jó kislányok… trilógiájának előzménytörténete.


Telkes Margit: Senkiember
A népszerű író, Telkes Margit hatodik kötetében nagy empátiával közelít témája és hősei felé. Azt a pillanatot igyekszik megragadni, amikor szereplőivel történik valami. Mindegy, hogy józanul vagy ösztönösen cselekszenek, a ballépés vagy hibás döntés után lavinaként sodorják el őket az események, s kártyavárként omlik össze addigi életük. A könyv a nagybetűs Életről szól, amely tele van jóval és rosszal, amiben a bűnt gyakran büntetés, bűnhődés követi, s amiben nekünk kell megkeresni azt a pici fényt, amely a boldogság felé mutat utat.


Laurie Lico Albanese: Skarlátszín öltések
„Ami ​igaz, az gyakran rejtve van… a vallásos hév kegyetlenséget takar, a hétköznapiság álarca mögött sötét vágy rejtőzik." Isobel Gamble fiatal varrónő lelkét súlyos, több generációra visszanyúló titok nyomja, amikor férjével, Edwarddal az 1800-as évek elején Skóciából az újvilágbeli Salembe indul. Új életet akarnak kezdeni, ám Isobel néhány nappal a megérkezésük után máris magára marad, és egyedül kénytelen boldogulni az idegen országban. Amikor találkozik a fiatal Nathaniel Hawthorne-nal, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. Nathaniel lelkét beárnyékolja családjának sötét múltja, nagyapja ugyanis a salemi boszorkányperek hírhedt bírája volt. A férfit egyedül a sugárzó és tehetséges fiatalasszony, Isobel tudja csak kizökkenteni komorságából. Ahogy telnek a hetek, és Edward biztonságos visszatérése egyre valószínűtlenebbé válik, Nathaniel és Isobel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz… A Skarlátszín öltések a művészi törekvések, az ambíció és a vágy időtlen története, amely arra keresi a választ, létezhet-e valódi szabadság a nők számára egy férfiak által uralt világban.


Jørn Lier Horst: A Katharina-kód
Újra eljött az évnek az a napja, amikor William Wisting előveszi a rejtélyes körülmények között eltűnt Katharina Haugen csaknem huszonöt éves aktáját. Az ügyet sosem sikerült megoldani. A nyomozó azóta is minden évben felkeresi a nő férjét, aki az eltűnés napján az ország másik végén tartózkodott. Az eltelt idő alatt barátság alakult ki közöttük, ám ezúttal Wisting zárva találja az ajtaját. Martin Haugennek nyoma sincs.

Ugyanaznap érkezik a rendőrkapitányságra Adrian Stiller, aki a megoldatlan ügyek részlegén dolgozik a Kriposnál. Mivel úgy véli, a Katharina-ügy összefügghet egy másik régi eltűnéssel, Wisting arra kényszerül, hogy együtt dolgozzon a rideg természetű kollégával. Mások a módszereik, más a hozzáállásuk, de össze kell csiszolódniuk, ha meg akarják oldani az ügyet.

„Jó végre olyan krimit olvasni, ahol nem az akciójelenetek és az erőszak áll a középpontban. Horst könnyed, olvasmányos stílusban ír a feszült nyomozói munkáról. És pontosan tudja, miről beszél."

Dagbladet


No comments:

Post a Comment