Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 4, 2024

Mark Edwards: Ne áruld el, Spira Eszter Mirjam: Találkozzunk a Csillagok völgyében!, Holy Evans: Ahol az elefántok sírnak, Csabai Márk: Közelebb, mint gondolnád, Cixin Liu: A ​Háromtest-probléma

Mark Edwards: Ne áruld el
Mark ​Edwards, bestselleríró könyvei eddig négymillió példányban keltek el. Hátborzongatóan izgalmas, új történetében egy sötét titok változtatja rémálommá a szerelmespár bimbózó kapcsolatát… ugyanis az igazságot nem csak ők ismerik…
Húsz év után Matthew és Helena újraélesztik egyetemi románcukat, és Izlandra utaznak. A hegyi túra során a tökéletes fotó helyszínét keresik, de egy elhibázott lépés miatt Helena megcsúszik, és a következő pillanatban a sziklaszirt szélén lóg a semmibe. Matthew kétségbeesetten próbál segíteni barátnőjén, ám a rémisztő események közepette Helena váratlan vallomást tesz. A vészhelyzetben elkapott néhány szó megrázóan hat a férfira, amikor pedig Helena feltárja a teljes igazságot, Matthew elborzad, nem is annyira a lány tettétől, hanem annak indítékától.
Az első döbbenet ámokfutássá változik, amikor Angliába visszatérve kiderül, hogy valaki nemcsak kihallgatta Helena vallomását, de meg is akarja zsarolni őt. Matthewnak döntenie kell, hogy a rendőrséghez fordul, vagy segít szerelmének megőrizni a titkot. Ahogy az események lassan kicsúsznak az irányítása alól, a férfinak szembe kell néznie a kérdéssel: vajon meddig hajlandó elmenni, hogy megvédje „tökéletes" barátnőjét?


Spira Eszter Mirjam: Találkozzunk a Csillagok völgyében!
Együtt, ​egy új út kezdetén
Szamira és Gábor kapcsolata irigylésre méltó. Húsz éve, a gimnázium óta tartó szerelem, házasság, gyerekek, szép közös otthon egy csodás Soós Nóra-festménnyel a nappali falán. A biztonságos burok azonban egy ártatlannak tűnő estén megreped, amikor Szamira kezébe veszi férje tabletjét, és azon egy ismeretlen nőtől talál félreérthetetlen üzenetet…
A legtöbb nő ilyenkor magából kikelve, magyarázatot követelve esne neki a házastársának, és válással fenyegetőzne, Szamira azonban elszámol magában háromig, és egészen más elhatározásra jut: meg akarja menteni a házasságát, amelyben hisz, és amelynél értékesebbet nem is tudna elképzelni.
Spira Eszter Mirjam, a Milyen anya az ilyen?! szerzőjének második könyvében a részleteken van a hangsúly, és egy olyan páron, amelynek tagjai szembe mernek menni a modern trendekkel. Nem akarják egyből elhajítani azt, ami elromlott, hanem épp ellenkezőleg: jobbá akarják tenni. És eközben újra felfedezik egymást testileg-lelkileg, hogy a szenvedély is visszatérjen a mindennapjaikba.
A történet szereplői eltérő kulturális háttérrel rendelkeznek: míg Gábor budapesti, Szamirának perzsa gyökerei vannak, ez pedig nem egyszer okoz megmosolyogtató helyzeteket. A közös úton, amelyen elindulnak jobban megismerni egymást és saját magukat, ez a mesebeli világ is feltárul.


Holy Evans: Ahol az elefántok sírnak
Hayley Davisnek, a híres újságírónőnek megvolt mindene: szerelem, karrier, boldogság, tervek… Ám egy nap mindent elveszít. Amikor azt hiszi, már nem lehet rosszabb, újabb kegyetlen pofont kap az élettől. Hogy magára találjon egészen Afrikáig menekül. Egy elefántrezervátumban keres menedéket a gondolatai, a lelkiismerete és sajgó szíve elől. Liam tökéletes úriember; egy túlhajszolt milliomos, aki gyógyszerfüggőségén próbál túllépni és új életet kezdeni. Hayley és Liam, a két megtört szív mágnesként vonzza egymást. De vajon sikerül boldogságra lelniük? Megsebzett lelkük tiszta kapcsolatot ígér, vagy egy újabb függőségbe menekülnek egymás karjaiban?
Holy Evans szívszorongató története a szerelemről, a megaláztatásról, a múlt démonjairól, az újrakezdésről és a feltétel nélküli szeretetről.
Ha szereted az elgondolkodtató romantikus, regényeket, ez a te könyved lesz! Erotikus-romantikus kötet felső korhatár nélkül Vigyázat! Spontán lélekfejlődést okozhat!


Csabai Márk: Közelebb, mint gondolnád
Mindenkinek ​van titka, mindenki rejteget valamit a múltjából.
Zsugovzsky Brúnó író a korábban az országot megrázó tragikus eseménysorozatból merít ihletet új könyvéhez. Akkoriban több fiatal nő is nyomtalanul eltűnt. Az esetek olyan váratlanul fejeződtek be, ahogyan kezdődtek. Amíg a megrázó témájú új regényét írja, a saját múltját is szeretné felderíteni.
Az utolsó eltűnt nő testvére, Alexandra évekkel a családi tragédia után próbál teljes életet élni és támogatni az édesanyját, aki teljesen összetört idősebbik lánya eltűnésétől. A gyászt a boldogság váltja a lány életében, miután megismerkedik Brúnóval, ekkor még nem is sejtve, hogy nemcsak férfi szívéhez kerül veszélyesen közel, hanem az eltűntek megválaszolatlan rejtélyéhez is. Minél többet kutat és kérdez, annál nagyobb a gyanúja, hogy újdonsült párjának köze lehet a nők és ezzel nővére eltűnéséhez is.
Titkok lepleződnek le, álarcok törnek szét, és a románc egy hajszává alakul, ahol a szerelem elől kell menekülni az életben maradásért. A kérdés csupán az, ki menekül valójában?
Csabai Márk, a gyorsan kultuszkönyvekké vált Határtalanok és a Nem mondhatsz nemet szerzője egy izgalmas thrillerrel tér vissza az olvasókhoz. A tőle megszokott stílus marad, azonban a téma vérfagyasztóbb, mint valaha.


Cixin Liu: A ​Háromtest-probléma
„A ​hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció." (George R. R. Martin)1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit.A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?Cixin Liu Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas szerző, 1963-ban született Yangquanban. Első novelláskötete 1998-ban, első regénye 2002-ben látott napvilágot. Negyedik, ötödik és hatodik regénye együtt adja ki a Háromtest-trilógiá-t, amely az egész világon nagy sikert aratott. Mielőtt főállású író lett, mérnökként és számítástechnikusként dolgozott. A trilógia első könyvéből készülő kínai filmet 2017-ben mutatják be.
„Szerintem van élet a földön kívül, csak azért nem találtuk még nyomát, mert nem szántunk rá elég időt, vagy technikailag nem elég fejlett módszerrel kutatunk. Persze egyéb lehetőségek sem kizártak – A Háromtest-problémában felvázoltam a legijesztőbb, legborzalmasabb lehetőséget." (Cixin Liu)


No comments:

Post a Comment