Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 18, 2024

Linwood Barclay: Levegő nélkül, Annie Ernaux: Az esemény, Bauer Barbara: Vörös posztó, Charlotte Link: A bűn visszhangja

Linwood Barclay: Levegő nélkül
Mindig a férj az, nem igaz?
Egy hétvégén, amikor Andrew Mason horgásztúrára megy, a felesége, Brie nyomtalanul eltűnik. A gyanú árnyéka egyből a férjre vetődik, a rendőrség azonban semmilyen bizonyítékot nem tud felhozni ellene. Andy hosszú pokoljárása hat év után látszólag véget ér: nevet változtat, hátrahagyja egykori lakhelyét, és megismerkedik Jayne-nel, aki az újrakezdést jelentheti a számára. Ám egy napon az egykori otthona helyén épült háznál váratlanul felbukkan egy titokzatos, Brie-re a megszólalásig hasonlító nő, aki zavartan a régi lakóhelyét keresi. Újból felébred a kétely, és a rendőrség előássa az eltemetett aktákat. Vajon Brie életben lehet annyi év után? És ha igen, hol volt mindeddig? A kérdések tetteket követelnek, és percről percre fogy a levegő.


Annie Ernaux: Az esemény
A Nobel-díjas Annie Ernaux könyve 1963-ban játszódik. Kennedyt épp most lőtték le Dallasban, de az egyetemista Annie egészen mással van elfoglalva: pár napja derült ki, hogy terhes. Nem szeretné megtartani a gyermeket, de az orvos nem vállalja a tiltott műtétet, így a fiatal lány „angyalcsinálóhoz" fordul. Annie Ernaux megrázó könyve egy olyan testi-lelki traumát ír le, amely egy korszak határát is jelzi, hiszen Franciaország alig pár évvel később gyökeresen átalakult, s ennek az átalakulásnak fontos eleme volt a szexualitáshoz és a női önrendelkezéshez való új hozzáállás.


Bauer Barbara: Vörös posztó
Körösi ​Laura háromgyermekes, boldog házasságban élő ötvenes nő. Az élete ugyan izgalmaktól mentes, de talán éppen ezért gondolja úgy, hogy ennél többet nem is kívánhatna magának. Férje sikeres építész, a három fia közül az egyik egyetemre jár, a másik nősülni készül, a harmadik lázadó kamaszévei előtt áll. Laurának nincs más dolga, mint egyengetni a gyerekei útját, és segíteni férje munkáját. Nagy ritkán mégis rátör egy sosem élt élet utáni nosztalgikus vágy. Ilyenkor elmegy a nagyanyjához, és szétnéz a dédnagymama festményei között a padláson. Laura gyermekkorát a dédnagymamája, nagymamája és édesanyja hármasában töltötte, a három nő hallgatással teli, feszült kapcsolata között egyensúlyozott, miközben fogalma sem volt, mi okozza az örvényt a felszín alatt. Legjobban a dédnagymamájához kötődött, a bohém, ifjúkorában színésznőnek készülő, később minden örömét a festésben kiélő asszonyhoz. Hosszú évek teltek el, mire Laura teljesítette egykori ígéretét, és a dédnagymama festményeiből kiállítást szervezett. Arra azonban nem számított, hogy minden egyes kép a saját múltjának egy darabja, minden egyes szín egy emléktöredék, a képekhez tartozó elbeszélések pedig lassan kibontakozni engednek egy évtizedekre hallgatásba burkolódzott történetet. Titkok, elhallgatás. Vajon mi okoz nagyobb lelki terhet: a kíméletes csend, vagy a kimondott, olykor kegyetlen valóság? Bauer Barbara új regénye a négy asszony történetén keresztül egy generációkon átörökített, mélyen elzárt trauma útját követi végig a tragédia pillanatától a felismerés napjáig, a II. világháború végjátékától napjainkig.


Charlotte Link: A bűn visszhangja
Lebilincselő, mélyreható, fortélyosan bonyolított: egyszerűen mesteri a bestseller író Charlotte Link lélektani thrillere. Egy sötét, viharos éjszakán elsüllyed egy vitorlás Skócia partjainál. Utasai, a német Nathan és Livia Moor csak a puszta életüket tudják megmenteni. Egy angol házaspár, Virginia és Frederic Quentin veszi gondjaiba a szükségbe jutottakat, de a minden viselkedési szabályt felrúgó, kiismerhetetlen Nathan hívatlanul Virginia után megy a család rideg norfolki házába. Az asszony, aki először tolakodónak és ellenszenvesnek találja a férfit, hamarosan jobban kitárulkozik neki, mint eddig bárki másnak. Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: Virginia hétéves kislánya nyomtalanul eltűnik:. . .


No comments:

Post a Comment