Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 6, 2024

Alison Weir: Jane Seymour, Alison Weir: Klevei Anna, Alison Weir: A fogoly királyné, Alison Weir: Howard Katalin, Alison Weir: Lady Elizabeth, Alison Weir: Boleyn Anna, Alison Weir: Aragóniai Katalin - Az igazi királynő, Alison Weir: Lady Jane

Alison Weir: Jane Seymour
Egy ​asszony, akit az elődje sorsa kísért.Tizenegy nappal Boleyn Anna halála után Jane Seymourt az esküvőjére öltöztetik. A királyhoz készül hozzámenni.Szem- és fültanúja volt, hogy az udvarnál a szerelmi játék milyen gyorsan válik veszélyessé, és tudja, hogy fiút kell szülnie…, különben neki is vége.Az új királynénak tehát ki kell lépnie Katalin és Anna árnyékából. Eközben vajon előcsalhatja-e a kegyetlen király gyöngédebb oldalát?Jane Seymour, VIII. Henrik harmadik királynéjának történeteAlison Weir, az elismert történész és nagysikerű regényíró új kutatásokra alapozva írta meg lebilincselő regényét, és lenyűgöző képet fest Jane-ről, miközben új fényt vet a róla alkotott hagyományos és modern felfogásra. Jane-t a hite és az az elképzelése hajtotta, hogy némi jót tehet ebben a gonosz világban.A történelem megismertet minket halála körülményeivel.Ez a csodálatos regény pedig feltárja előttünk az életét.Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év.Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.Jane Seymour: egy asszony, akit az elődje sorsa kísért – a harmadik kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló, hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.


Alison Weir: Klevei Anna
A ​frissen megözvegyült VIII. Henrik, aki egy csecsemőkorú kisfiúval marad magára, rádöbben, hogy ismét meg kell nősülnie, hogy biztosítsa a trónutódlást. A király negyvenhat éves, túlsúlyos és köszvényben szenved. Európa legpartiképesebb hercegnői kereken visszautasítják. Egy kis német hercegségből Kleve-i Anna huszonnégy éves és olyan titka van, amit mindenáron, elkeseredetten meg akar őrizni. Henrik megrendeli a portréját az udvari festőtől, aki a legelőnyösebb szögből festi le a hercegnőt. Henriket elbűvöli a bájos arc, így annál keserűbb a meglepetése, amikor Anna Angliába ér, és szemtől szemben láthatja. Egyesek vonzónak tartják az új királynét, de Henrik tudja, hogy sosem lesz képes szeretni.
Lebilincselő történet egy különös királyi frigyről, aminek mégis véget kell vetni. Miközben Henrik kezdi megkedvelni a feleségét és az ágyát is megosztja vele, a figyelmét felkelti a királyné egyik udvarhölgye. Vajon az uralkodó házasságtöréssel vádolja-e meg Annát, ahogy Boleyn Anna királynéval tette, és vérpadra küldi? Vagy elválik tőle és a szégyenbe került asszonyt hazaküldi?
Alison Weir új és meglepő szemszögből, Anna királyné, egy reményekkel és álmokkal teli asszony szemén át mutatja be ezt a bámulatos királyi házasságot, egy olyan asszonyéból, aki magányos és félti az életét a királyi udvarban, ahol szinte a partra lépése pillanatától fogva csak elutasításban van része.
Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év.
Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.
Klévei Anna: egy asszony, akinek egy idegen országban kell helytállnia – a negyedik kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló, hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.


Alison Weir: A fogoly királyné
Alison ​Weir regényében a nagy birodalmak felemelkedésének korában járunk, az Anjouk és a Plantagenetek küzdelmének idején. Franciaország még Aquitániánál is kisebb, hűbérurak és vazallusok szövevényes kapcsolatai alakítják a határokat.Vajon hogyan állja meg a helyét e veszedelmes kor veszedelmes viszonyai között egy különlegesen vonzó, életszerető, ambiciózus ifjú hölgy, aki Franciaország királyának feleségeként a hatalomból is részesedik? Mi történik akkor, ha szenvedélyes nőiességében Lajos nem képes az asszony vágyait beteljesíteni? Ha az egyház el is választja első férjétől, a csodaszép Aquitániai Eleonóra Anglia leendő királya, Henrik oldalán sem élvezheti zavartalanul a szerelmet. Az uralkodó odaadó barátja, Thomas Beckett jelenléte sajátos háromszöget teremt a két férfi és a királyné között, melynek tragikus véget vet a Canterbury érsek erőszakos halála. A gyilkosság felelőssége alól Henrik, az egykori bizalmas jó barát sem vonhatja ki magát.A fogoly királyné lebilincselően izgalmas tabló egy több évtizedes királyi szerelemről, amely a történelem egyik legviharosabb évszázadában is felül tudott kerekedni a cselszövéseken és a hatalmi játszmákon.Alison Weir a történelmi regény koronázatlan királynője. Lady Elizabeth és Lady Jane című bestsellere a magyar olvasókat is meghódította.


Alison Weir: Howard Katalin
Alison ​Weir, történész és a Sunday Times sikerlistás hat Tudor-királyné sorozatának írónője az angol történelem egyik legtragikusabb történetét meséli el: Howard Katalin, VIII. Henrik ötödik királynéjának életét és halálát.Egy becsvágyó családja kényének-kedvének kiszolgáltatott naiv fiatal nőét.Howard Katalin mindössze tizenkilenc évesen könnyen bízik és lesz szerelmes.Megérkezik az udvarba. Énekel, táncol. Rabul ejti a király szívét.De Henrik semmit sem tud Katalin múltjáról, ami egyre gyakrabban kísérti a fiatal nőt. Azok, akik ismerik a titkát, a háttérben várakoznak, szerelmes szavakat suttognak…és zsarolnak.Henrik ötödik királynéja.Ez az ő története.Alison Weir, az elismert történész alapos tudományos kutatás alapján beszéli el egy élénk fiatal nő élettörténetét, akit nagyhatalmú férfiak a maguk hasznára használnak fel.A TÖRTÉNELEMBŐL TUDJUK, HOGY HOWARD KATALIN TÚL KORÁN HALT MEG.EZ A LEBILINCSELŐ REGÉNY KELTI MOST ÉLETRE.Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év.Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.


Alison Weir: Lady Elizabeth
A ​leánygyermek 1533-ban született a reneszánsz kor fényűző greenwichi Placentia Palotájában. Rajongott gyönyörű anyjáért és a fejüket vesztett feleségeiről is híres, fenséges apjáért. A leány törvénytelen gyermekként pompás kastélyokban nevelkedett, mesterektől sajátította el a tudományokat, nyelveket, udvari mulatságokon táncolt és lantján játszott. Különleges eszének, határozott, erős jellemének híre bejárta egész Angliát. Sugárzó megjelenése olyan csodálatot ébresztett a férfiakban, hogy vonzó alakja sokáig kísérthesse még őket, s lángolóan vörös haját is csak nehezen feledhessék. Ifjú korára szenvedélyesen izzó nővé virágzott, akinek kalandos életútjában szűzies titkaira is fény derül. Egy rejtélyes, protestáns úrnővé, aki szembenéz a királyi udvar intrikáival, a felségárulás vádjával, megvívja csatáit a testi vágyakkal, és szellemei segítségével leszámol félelmeivel, hogy diadalmaskodjon mindenek felett.


Alison Weir: Boleyn Anna
Egy fiatal nő, aki megváltoztatta a történelem menetét.A francia paloták világából hirtelen az angol királyi udvarba csöppent Anna azonnal az érdeklődés középpontjába kerül, és gyorsan felveszi az udvar szerelmi játékainak a fonalát.De ahol a király parancsol, ott semmi sem játék.Anna szelleme felér a koronával, és nem kevesebb, mint maga a korona az, amire Anna vágyik. Bármi áron.BOLEYN ANNA. VIII. Henrik második királynéja. Ez az ő története.A történelem elmondja, hogyan halt meg.Ez az elsöprő erejű regény bemutatja, hogyan élt.HAT TUDOR KIRÁLYNÉ. HAT REGÉNY. HAT ÉV.Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.Boleyn Anna: Egy király rögeszméje – a második kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló,hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.Alison Weir elmélyült utazásra invitál Annával, bemutatja motivációit és hatását, küzdelmét a koronáért, majd később saját, és leánya életéért.


Alison Weir: Aragóniai Katalin - Az igazi királynő
Aragóniai Katalin, VIII. Henrik legendás első felesége.Spanyol hercegnő. Szerénynek, engedelmesnek és vallásosnak nevelték. Angol királynénak szánták.Hat hét távolságra a hazájától a szeszélyes tengeren,és minden más: a nyelv, az étel, az időjárás. Katalin számára egyikben sincs öröm. Tizenhat évesen egyedül találja magát, csupa idegen között.Hiányzik az édesanyja. Elveszett fivérét gyászolja.Még azokban sem bízhat, akiket megbíztak a védelmével. ARAGÓNIAI KATALIN VIII. Henrik első királynéja. Ez az ő története.A történelem elmondja, hogyan halt meg.Ez a lenyűgöző regény bemutatja, hogyan élt.HAT TUDOR KIRÁLYNŐ. HAT REGÉNY. HAT ÉV.Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.Aragóniai Katalin: Az igazi királynő - az első kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló,hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.Alison Weir elmélyült utazásra invitál Katalinnal, bemutatja kivételesen erős jellemét, ésintelligenciáját, feltárja magánélete titkait."Szétzúzza a mítoszokat VIII. Henrik jámbor első feleségéről."Tracy Borman


Alison Weir: Lady Jane
Nagy-Britannia történelmi időket él…A Tudorok legbátrabb, legvonzóbb és leginkább megalázott hősnője, Lady Jane Grey veszedelmes korban született. A kislány hatalomvágytól fűtött apja számára tökéletes fegyver a hatalmi harcok színterén, míg anyja könyörtelenül irányítja a trón felé. Jane vallásháborúk és végzetes politikai játszmák között érik fiatal nővé. VIII. Henrik rokonaként sosem tudja levetkőzni a dinasztia múltját és bélyegét, és bár uralkodóként csupán pár pillanat adatott neki a történelem színpadán, személyes sorsa végtelenül megható és lélekemelő történet. Ereje, esze és őszintesége, példátlan önfeláldozása egy vérgőzös korszak kivételes személyiségéve avatták, akinek regényes életrajza valódi iroldalmi csemege.


No comments:

Post a Comment