Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 4, 2021

Éva Pap: Mielőtt lemegy a nap, Szvoren Edina: Pertu: elbeszélések, Lylia Bloom: Ne mondd, hogy akarsz

Éva Pap: Mielőtt lemegy a nap
Az eltörölhetetlen múlt 1950. Szarajevó, Bosznia A szabadkai Mijo és az Adria mellől származó Meda egyetemi éveik alatt szenvedélyesen szeretik egymást. Azonban a harmadik év végén a lány állásajánlatot kap Splitben, amire mindig is vágyott, a férfit pedig besorozzák katonának az isten háta mögötti Jeszenicébe. A fiatalok rádöbbennek, hogy nincs közös jövőjük, és mielőtt útjaik végleg elválnak, még együtt töltenek egy szenvedélyes éjszakát.Csaknem húsz évvel később az akkor már családos Mijót a munkahelyéről kirendelik Szarajevóba, ahol döbbenetes titkokra derül fény a múltból.Egy szenvedélyes kapcsolat után tényleg a hátunk mögött hagyhatjuk az igaz szerelmet? Mi történik, ha a sors hirtelen akkor szembesíti az embert a múltjával, amikor a legkevésbé számít rá? Vajon örökké hordoznunk kell legnehezebb titkainkat? És meg tudunk-e szabadulni a súlyos tehertől, amíg nem késő?Családi titkok, mélyben lappangó fájdalom. Pap Éva új regénye sorsokról, traumákról, soha el nem mesélt történetekről szól, bepillantást engedve az ötvenes évek Jugoszláviájának titói világába. Történet a felelősségvállalásról, az elhallgatott igazságról és a múltban gyökerező kegyetlen valóságról. Arról, hogy néha milyen nehéz szembenézni akár a saját életünkkel is.


Szvoren Edina: Pertu: elbeszélések
A Pertu a közelmúlt legfontosabb írói indulása volt, és a könyv első megjelenése óta mit sem veszített elevenségéből. A kritikai figyelem az elmúlt harminc év legfontosabb novelláskönyvei között tartja számon, a szerzőt pedig a legfontosabb novellistának. Nem véletlenül: Szvoren Edina prózái megdöbbentő erővel és egyedi érzékenységgel mutatják meg az emberi viszonyok émelyítő bonyolultságát. Már a Pertu novellái is azt tudják, amit kevesen: egy minden mondatában összetéveszthetetlen atmoszférát teremtenek meg, saját világunk máshonnan megismerhetetlen oldalát.


Lylia Bloom: Ne mondd, hogy akarsz
Szabolcs szereti az életét, és nem akar változtatni rajta.
Tetoválóként könnyen megkaphatja a lányokat, akiket elvarázsol csibészes mosolya és mérhetetlen önbizalma. A legfontosabb számára, hogy ne kötődjön senkihez, és ennek érdekében szigorúan betartja a saját szabályait.
Júlia utálja az életét, semmi mást nem akar, csak változtatni rajta.
Elege van az anyjából, és az általa felállított szabályokból. Alig várja, hogy nagykorú legyen, és szó nélkül maga mögött hagyhassa az elvárásokat. Addig azonban hátra van még egy kötelező program.
A közös nyaralás egymás mellé kényszeríti őket, és nem várt gondolatokat hoz felszínre.
Szabi képes lehet beismerni, hogy többet érez, mint amit valaha is meg akart engedni magának? Lia vajon félreteszi a menekülési kényszert a fiú miatt?
Vár rád Barcelona és egy lassan kibontakozó szerelem Lylia Bloom legújabb regényében.


No comments:

Post a Comment