Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 14, 2021

L. J. Shen: Az ördög feketét visel, Lars Kepler: Homokember, Alex North: Az árnyékbarát, Baily, Virginia: Megrontott éden, Alex North: A Suttogó

L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Maddie Goldbloom kitervelt valamit arra, hogy az életében minden tökéletes legyen: karrier a divatiparban, elegáns New York-i lakás, gyermekorvos pasi. Amikor exe, Chase Black viharos belépővel visszatér az életébe egy botrányos kéréssel, Maddie azonnali reakciója az, hogy nemet mond neki.   De Chase csak az apja utolsó kívánságát akarja teljesíteni. Ezért annak ellenére, hogy a férfi összetörte a szívét, Maddie úgy gondolja, nem lehet olyan nehéz eljátszani a menyasszonyát. Különösen azért nem, mert közben talán lehetősége nyílik megleckéztetni egy kicsit az arrogáns ördögöt.   Ezután az események olyan láncolata következik, ami teljesen szétrobbantja Maddie addigi életét - és amikor Chase falai leomlanak, mindketten kénytelenek szembenézni a valósággal. Azt mondják, tartsd magadhoz közel az ellenségeidet. De mi van, ha az ellenséged éppenséggel az a férfi, akit szeretsz?   A USA Today bestsellerszerző, L. J. Shen új könyve "második esély"-regény szerelemről, veszteségről, önmagunk megtalálásáról és arról, hogyan merülhetünk teljesen el a megfelelő ember közelségében.


Lars Kepler: Homokember
Egy fagyos téli éjszakán egy fiatalember botorkál Stockholm felé a vasúti síneken. Arca holtsápadt, véres farmernadrágja kőkeményre fagyott. Egy mozdonyvezető értesíti a mentőket, és a sérültet kórházba szállítják, ahol kiderül, hogy a fiú a nyilvántartás szerint évek óta halott.

Annak idején, amikor eltűnt, úgy vélték, hogy ő és a húga is a hírhedt sorozatgyilkos, Jurek Walter áldozatai lettek, akit Joona Linna felügyelő évekkel ezelőtt letartóztatott. A férfit azóta is hét lakat alatt őrzik az igazságügyi pszichiátria szigorúan zárt osztályán.

Amikor a fiatalember visszanyeri eszméletét, lázálomszerű emlékei nyomán megfejtik, hogy az utóbbi tizenhárom évben rabként élt a húgával együtt. A lánynak nem sikerült vele együtt kiszabadulnia, és az élete most is hajszálon függ. A fiú a fogvatartójukat csak úgy nevezi: a Homokember.

Joona Linna arra következtet, hogy ez az iszonyatos gonosztevő csakis Jurek bűntársa lehet, akinek a létezéséről ő már évek óta meg van győződve. Mivel csak egyetlen módon deríthetik ki, hol van az elrabolt lány, Joona kockázatos feladatot bíz az egyik nyomozóra: be kell vonulnia a kórházba, és a sorozatgyilkos bizalmába férkőznie.


Alex North: Az árnyékbarát
Charlie ​Crabtree, a zavart tizenéves 25 éve elkövetett egy szörnyű és indokolatlan gyilkosságot. Paul Adams sosem felejti el azt a napot. Charlie áldozata – és maga Charlie is – a barátai voltak. Sosem bocsátotta meg magának, hogy neki is szerepe volt abban, ami történt, és azóta sem járt otthon. De mikor idős édesanyja súlyos balesetet szenved, Paulnak föl kell hagynia a meneküléssel. Hamarosan egymást követik a nyomasztó események. Egy másolós gyilkosság feltámasztja a kínzó emlékeket. A haldokló anya makacsul hangoztatja, hogy valami rejtőzik a régi házban. Ráadásul valaki követi Pault, amitől neki emlékeznie kell arra, mi volt a legriasztóbb abban a szörnyű napban, 25 évvel ezelőtt. Nem egyedül a bűntett, hanem az is, hogy Charlie Crabtree-nek nyoma veszett a gyilkosság után…  


Baily, Virginia: Megrontott éden
1929-et írunk, Olaszországot Mussolini és a feketeingesek uralják vaskézzel. A tizenhét éves Liliana Olaszország tengeren túli ékkövébe, a csodálatos Tripoliba utazik, hogy a fasiszta rezsim elől idemenekült bátyjához és annak új feleségéhez költözzön. A fiatal lány könnyű szívvel és nagy reményekkel érkezik a gyarmatra, de csalódnia kell: a gyönyörű tájon mulatságok és flörtök helyett üldöztetés, erőszak, korrupció és elnyomás fogadja. A fasizmus és a katolicizmus egymásnak feszülő eszméi közé szorított kamasz baljós viszonyba keveredik, ami rá és a szeretteire egyaránt végezetes következményekkel jár.
Az Afrika-szakértő Virginia Baily megrontott ártatlanságból, mélyre temetett traumákból és valós történelmi eseményekből szőtt története hosszú ideig velünk marad.


Alex North: A Suttogó
A felesége halálától összeroppant Tom Kennedy egy új élet reményében költözik át az álmos Featherbanks városkába a kisfiával, Jake-kel. Ám Featherbanksnek sötét múltja van. Tizenöt éve egy szociopata bűnöző elrabolt és meggyilkolt öt kisfiút. Amíg el nem fogták, a tettest mindenki csak úgy emlegette: a Suttogó. Természetesen egy régi bűntől Tom és Jake még nyugodtan berendezkedhetnének új házukban. Ám ekkor eltűnik egy újabb kisfiú, és Jake is valahogy különösen kezd viselkedni…
Azt mondja, hogy éjszakánként suttogást hall az ablaka alól…


No comments:

Post a Comment