Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

September 15, 2021

Sam Wilberry: Csillagvizsgáló, Dan Fesperman: A kód neve: Helen, ,Ottessa Moshfegh: Eileen voltam Törteli Eszter: Anyahotel

 Sam Wilberry: Csillagvizsgáló

“Nem csak egy Univerzumban létezünk, hanem mi magunk is azok vagyunk.” 
Édesanyja váratlan halála kifordítja a négy sarkából Aaron világát. A fiú létrehoz egy blogot, ahol kiírhatja a fájdalmát, ahol önmaga lehet, és szép lassan felépül egy olyan közösség, akiknek mindent elmondhat. 
Lehet-e az írott szó valódi gyógyír? Milyen út vezet az önmegvalósításig? 
A blogbejegyzéseken keresztül Aaron lelke legyezőként nyílik ki, és mutatja meg az érzéseit, a gyászt, a félelmeket, a kimondatlan titkokat. És amikor rátalál a boldogság, csak egyetlen feladata van: megőrizni azt. 
 
Dan Fesperman: A kód neve: Helen
Egy ​évtizedeken átívelő, kihagyhatatlan kémtörténet feminista csavarral.
Nyugat-Berlin, 1979. A 23 éves Helen Abell felügyeli a CIA biztosházait, ahol az ügynökök és informátorok félelem nélkül találkozhatnak a veszélyes városban, a hidegháború kellős közepén. Egy este azonban két rejtélyes ügynök jelenik meg az egyik ilyen házban, akik kódnyelven társalognak. Helen elhatározza, kideríti, miről is beszélhettek, a kutatás során pedig tanúja lesz egy agresszív interakciónak egy kémnő, valamint a CIA egy magas beosztású és veszélyes ügynöke között. Közbelép, hogy megmentse a nőt, azonban így épp a férfi céltáblájának kellős közepére kerül, és menekülnie kell. Évtizedeken át tartó útját csupán egy dolog tüzeli: fel kell göngyölítenie az ügyet, bármi áron. Aztán 2014-ben, Marylandben rátalálnak egy halott házaspárra. Helen és a férje az. Vajon ki volt a gyilkos? A hírek szerint nem más, mint a pár fia, azonban a fiú nővére, Anna nyomozni kezd anyjuk múltja után, és hamar rájön, hogy minden sokkal összetettebb, mint amilyennek elsőre látszik.. 
 
Ottessa Moshfegh: Eileen voltam
A ​közelgő karácsony nem sok vidámságot tartogat a 24 éves Eileen Dunlop számára, aki képtelen kiszakadni az alkoholista apja körüli és a fiatalkorúak börtönében végzett titkárnői teendők csapdájából. Az őt ért sérelmek, az önbecsülés hiánya és a boldogtalanság nyomasztásában a börtönőr Randyről való mocskos fantáziálással igyekszik a felszínen tartani magát, miközben arról ábrándozik, hogy egyszer megszökik sivár, szeretet nélküli életéből. Aztán megérkezik a tündöklő, tökéletes Rebecca, aki ránéz az addig láthatatlan Eileenre, észreveszi, barátkozik vele. A lány maga sem érti, elbűvöli a gyönyörű nő és a hirtelen jött barátság. Pár napot ismerünk meg Eileen életéből, míg ő egy hitchcocki fordulattal bele nem sodródik egy olyan bűnügybe, amely minden képzeletét felülmúlja. 
 
 
Törteli Eszter: Anyahotel
Az Anyahotel négy nő élettörténetét és találkozását dolgozza fel, akik véletlenül elkövetnek egy bűncselekményt. A szövevényes krimi egy nyomozáson keresztül kalauzolja el az olvasót a teljes megnyugvásból a totális összeomlásig, miközben mindenki ártatlan és bűnös egyszerre. A könyv egy valódi, bűnügyi tapasztalattal rendelkező írónő tollából... 
 

No comments:

Post a Comment