Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 15, 2021

Ragnar Jónasson: Sötétség, Nancy Springer: A rózsaszín papírlegyező esete, Bihary Péter: Likvidált szerelem, Fábián Janka: Julie Könyvkuckója

Ragnar Jónasson: Sötétség
Egy fiatal menedékkérő orosz lány vízbe fulladt Vatnsleysuströnd egyik öblében. A fejsérülései arra utaltak, hogy meggyilkolták, ám a nyomozást nem sokkal később öngyilkosság gyanújával felfüggesztették. Az eset nem váltott ki különösebb visszhangot, és elég gyorsan feledésbe is merült. Hulda Hermannsdóttir reykjavíki rendőrfelügyelő nyugdíjazása elõtt két héttel még választhat magának egy utolsó, felderítetlen ügyet pályafutása lezárásaként. Egyetlen eset van, ami sehogy se hagyja nyugodni: az orosz lányé. Bő egy évvel a történtek után Hulda újranyitja az aktákat. A nyomozás szerteágazó, és messzire vezet, mindenkinek van rejtegetnivalója, és senki sem árulja el a teljes igazságot. Hulda tapasztalt, ravasz nyomozó, rutinosan végzi a dolgát, ám múltjának kísértetei megzavarják a munkáját, és olyan végzetes hibákat követ el, amelyek beláthatatlan következményekkel járnak. A Sötétséget a Times A 100 legjobb krimi és thriller 1945 óta elnevezésű toplistájába választotta.


Nancy Springer: A rózsaszín papírlegyező esete
Enola a lehető legváratlanabb helyen – egy londoni nyilvános mosdóban talál rá legújabb küldetésére. Itt fut össze régi ismerősével, Lady Cecilyvel, akivel kölcsönösen felismerik egymást. A balkezes kisasszony rózsaszín papírlegyezőjével feltűnés nélkül jelzi korábbi megmentőjének, hogy bajban van – apja szörnyű házasságba akarja kényszeríteni.
Enola nagyon jól megvan egymaga is – ahogy édesanyja mindig is mondta –, de ezúttal úgy érzi, akár saját szabadsága árán is össze kell fognia az őt mindeddig üldöző bátyjával, Sherlockkal, hogy megmenthessék a balkezes kisasszonyt az apja által ráerőltetett házasságtól.
Az Edgar-díjas Nancy Springer mesteri módon eleveníti meg a viktoriánus kori Londont az eszes és rettenthetetlen Enola Holmes újabb kalandjaiban.


Bihary Péter: Likvidált szerelem
A 2010-es években az ISIS terrorszervezet tagjai azon munkálkodtak, hogy észrevétlenül eljussanak Európa nagyvárosaiba, ahol az újraszerveződő alvó sejtek a kalifátus parancsára bármikor képesek lettek nagyszabású terrortámadások végrehajtására.
A különlegesen kiképzett izraeli csapat, élén Dovval ezeket az embereket hivatott kiiktatni. Munkájuk során ezernyi veszély leselkedik rájuk, és minden tudásukra szükségük van a feladat végrehajtásához.
Azonban a harcosok emberi oldala is megmutatkozik, amikor az izraeli csapatvezető szerelmes lesz a titokzatos arab szépségbe, aki a terroristák fedő szervezeténél dolgozik.
Lehet jövője egy eleve halálra ítélt szerelemnek? Feloldhatók az évezredes konfliktusok, és győzedelmeskedhet az emberi jóság?
Bihary Péter elképesztő fordulatokban, izgalmas akciókban bővelkedő regénye kegyetlen őszinteséggel mesél életről, szerelemről, halálról.


Fábián Janka: Julie Könyvkuckója
A könyvárus lány című regényben megismert Julcsi elvesztette szüleit az 1956-os forradalomban, nővére, Gitta pedig nyomtalanul eltűnt. Amerikában talál új otthonra, családra és igaz barátnőre, a lángvörös hajú, nagyszájú, nyughatatlan, magyar származású Ágira. A két lány együtt éli meg a kamaszkor örömeit és bánatait, és vág neki a felnőtt létnek. Ági újságíró lesz, Julcsi pedig valóra válthatja gyerekkori álmát: saját könyvesboltjában árulhatja a szívének oly kedves irodalmi műveket. Aztán az élet és a történelem úgy hozza, hogy útjuk egy időre elválik. A kalandvágyó Ági Saigonból tudósít a vietnámi háborúról, Julcsi pedig egy titokzatos levél és fénykép hatására Budapestre utazik, hogy annyi év után megpróbálja felkutatni a nővérét. Mire visszatérnek Amerikába, mindketten szegényebbek számos illúzióval, de Julcsi új könyvesboltjának, a Julie Könyvkuckójának a megnyitása új kezdetet jelenthet.   A mozgalmas és felejthetetlen hatvanas évek lassan a végükhöz közelednek. Vajon a két lány, aki az átélt élmények hatására visszavonhatatlanul felnőtté érik, megtalálja-e a mindvégig máshol keresett boldogságot?


No comments:

Post a Comment