Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 24, 2021

Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője, Marie Benedict: Clara, Elizabeth Lowell: Éjszakai merülés, Linwood Barclay: Liftakna, Philip K. Dick: A jövő orvosa, Alan Furst: Varsói kémek

 Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője

Coco ​Chanelt a legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt –, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm. A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt. E regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.
Coco Chanel tudott könnyed, vidám, nagyvonalú lenni, ám kegyetlen, számító, manipulatív is. Miközben a Wehrmacht masírozott a Champs-Élysées-n, Chanel ott találja magát a Hotel Ritzben, a Reich főparancsnokának oldalán. Chanel az ellenség markában magánháborút indít, hogy kiszorítsa tulajdonrészéből zsidó üzlettársát, Pierre Wertheimert. Wertheimer az elharapózó antiszemitizmus miatt az Egyesült Államokba menekül, és magával viszi a Chanel No. 5 összetevőinek titkos receptúráját. Coco nem bízik meg a férfiban, amikor az New York külterületén be akarja indítani a gyártást. Célja, hogy egyedüliként birtokolja a márkát.
Miközben Párizs a németek uralma alatt sínylődik, Coco mindent megtesz a túlélésért. Nehogy leleplezzék sötét titkait, még a kollaborációtól sem riad vissza. Német kém lesz belőle, az F-7124-es számú ügynök, fedőneve: Westminster. Miért vetemedett erre? Meddig kell merészkednie, hogy viharos múltja többé ne kísérthesse a jövőjét? 
 
Marie Benedict: Clara
Varázslatos könyv a szerelemről, a hatalomról, és egy nőről, aki döntő hatást gyakorolt a világ egyik legvagyonosabb üzletemberére. 
Az 1860-as évek ipari forradalma, a Carnegie-birodalom felemelkedése idején Clara Kelley bevándorlóként érkezik Írországból Amerikába, s az ismert iparmágnás, Andrew Carnegie házába kerül cselédlányként. Clara azonban nem az, akinek hiszik. 
Bár semmi gyakorlata sincs, gyorsan tanul, és idővel mindenkit meggyőz arról, hogy megállja a helyét. Üzleti érzéke és jelleme nagy hatást gyakorol Andrew Carnegie-re is, akivel Clara egyre bizalmasabb viszonyba kerül... 
Vajon képes-e megváltoztatni a szerelem a kíméletlen üzletembert, s legyőzhetik-e az őszinte és igaz érzelmek a társadalmi korlátokat? 
 
 
Elizabeth Lowell: Éjszakai merülés
Egy családi tragédia után Kate Donnelly örökre maga mögött hagyta a Karib-térséget. Ám egy sor rossz vezetői döntés veszteségbe sodorja a búvárkodással és tengeri mentéssel foglalkozó családi expedíciót. Bátyja könyörög neki, hogy térjen vissza Saint Vincent szigetére. A patinás kincsvadász vállalkozás, amelyet még a nagyapja alapított, Kate pénzügyi szakértelme nélkül végleg csődbe menne. Kate nem tud nemet mondani magára hagyott kis családjának, így visszaindul a gyönyörű és félelmetes óceánra, amely rémálmaiban még mindig kísérti. 
Holden Cameron aktív szolgálata során adrenalinfüggő lett, holott éppen csak túlélt egy víz alatti robbantásos balesetet. A volt brit katonai búvárnak esze ágában sincs holmi kincstolvaj családot pesztrálni egy trópusi szigeten - még akkor sem, ha a világhírű búvár Donnellykről van szó. Ám új, civil állásában nyomoznia kell egy régi kalózhajó roncsaihoz merülő Donnelly-k, és a megtalált kincsek körüli gyanús tevékenységek ügyében. 
Amikor a felszerelés, a kincs, sőt a búvárok is kezdenek eltünedezni, Kate és Holden kényszerből szövetkeznek, hogy feltárják az igazságot. Ám minél mélyebbre hatolnak a rejtélyben, annál közelebb kerülnek egymáshoz. Rövidesen megosztják egymással legmélyebb félelmeiket, legsötétebb titkaikat - és a közben lángra lobbanó vonzalmukat... 
 
 
Linwood Barclay: Liftakna
Egy szokványos hétfő reggel egy manhattani irodaház liftje négy utasával a mélybe zuhan. A tragikus balesetnek tűnő esemény kedden megismétlődik. A szerdai hasonló katasztrófa után pedig végképp eluralkodik a káosz a felhőkarcolók városában.
Ki áll az események mögött, mi lehet a célja? És mi köze a támadássorozatnak a High Line parkban csonkított ujjvégekkel megtalált holttesthez? Két tapasztalt New York-i nyomozó és egy újságíró fut versenyt az idővel, hogy megtalálják a válaszokat, miközben New York lakosai a város legújabb és legmagasabb lakóépületének pénteki átadójára készülnek. 
 
Philip K. Dick: A jövő orvosa
Mit lehet tenni, ha maga az idő beteg?Jim Parsons remek, elkötelezett orvos, aki a legfejlettebb technikákkal gyógyít és mindennél többre tartja az emberéletet. Így aztán kétszeresen is szorult helyzetbe kerül, amikor egy különös autóbaleset révén a jövőben találja magát, méghozzá egy fejlett társadalomban, ahol azonban az életmentés törvénybe ütközik.Szerencsére azért itt sem csak Parsons hisz az élet szentségében, és akik osztják a nézeteit, az ő orvosi képességeit akarják felhasználni egy titkos, kétségbeesett tervhez a saját és társadalmuk jövője érdekében, amely tervhez azonban vissza kell utazni a múltba is.A jövő orvosa nem csupán egy rémisztő jövőképet tár elénk, de egyúttal az időutazás paradoxonjait is vizsgálja, mégpedig úgy, ahogy arra csak Philip K. Dick képes. 
 
Alan Furst: Varsói kémek
1937 egyik őszi napján bizonyos Edvard Uhl titkos ügynök Varsóban kiszáll vonata első osztályú kocsijából. Rossz érzése támad, amelyet megpróbál elfojtani. A soron következő éjszakát lengyel szerelmével készül eltölteni, utána, másnap ott lesz abban a bárban, ahol találkoznia kell a francia katonai attaséval, Mercier ezredessel. Az információk borsos áron cserélnek gazdát.
Európa a háború küszöbén áll. És bár még nem süvítenek a golyók, nem röpködnek a bombák, a francia és a német titkosszolgálat már elkezdte végzetes harcát. Az információk és dezinformációk zavaros világában egyik kém se teheti, hogy életét kockáztatva ne keveredjen emberrablási ügybe, rágalmak és árulások hálójába. 
 
 

No comments:

Post a Comment