Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 31, 2021

Kelli Estes: Selyemre hímzett történet, Szilvási Lajos: Lányok, Catherine Rider: Csók Rómában

 Kelli Estes: Selyemre hímzett történet

Kelli Estes csoda szépen megírt könyve valós események által ihletett történelmi regény. Egy szívbe markoló történet két nőről, akik eltökélten próbálják azt tenni, amit helyesnek gondolnak.
Mej Lien, akit 1886-ban az Orcas-szigeten vet partra a víz, a kínaiak Seattle-ből történő kegyetlen kiűzésének egyetlen túlélője. Szívszaggató történetét egy módon tudja elmesélni
az utókornak: tűvel és cérnával. Egy évszázaddal később Inara Erickson egy helybeli professzor segítségével megfejti Mej Lien művészi kivitelű, aprólékos hímzésmunkájának
jelentését. A történet, amelyre ekkor fény derül, Inara életére is kihat. Olyannyira, hogy válaszút elé kerül: szégyent hoz a családjára, és kockára teszi a jövőjét azzal, hogy elmondja az igazat, vagy hallgat, mint a sír, és ezzel elárulja Mej Lien emlékét. 

Szilvási Lajos: Lányok
A ​Lányok Szilvási Lajos elfeledett regénye. Bár a megjelenésekor sokan olvashatták, mégsem lehetett hallani róla az elmúlt évtizedekben. Az író életművét alaposan ismerők is meglepődtek, hogy Szilvási Lajosnak van egy ilyen című regénye, és ez nem is egy dobozban lappangó mű, hanem olyan, amelyiket nagy példányszámban adtak ki. Mindennek az az oka, hogy nem könyv formában, hanem egy napilapban, folytatásokban jelent meg 1956-ban. Mivel a napilapok a mának szólnak, így könnyebben elfelejtődhet a tartalmuk, mint a könyveké. Most viszont 63 év után könyvként is megjelenhet a Lányok. 
Szilvási Lajosnak nem ez az egyetlen regénye, amelyik először napilapban jelent meg. A Riadó a tárnák felett is a Szabad Ifjúság hasábjain került az olvasókhoz, de azt a regényt a következő évben könyvben is kiadták. Az elmúlt évtizedekben ugyan nagyon nehezen lehetett hozzájutni, de a gyűjtők tudták, hogy létezik. 
Bízunk abban, hogy ennek a Lányoknak, ennek az elfeledett regénynek a kiadásával örömet okozunk az író máig népes rajongótáborának, művei gyűjtőinek. 

Catherine Rider: Csók Rómában
Anna nem tud magához térni a döbbenettől, amikor Stephen a Rómába tartó repülőn kéri meg a kezét. Nem marad más választása, mint nemet mondani, végül is még csak 19 éves, és nem áll készen arra, hogy megállapodjon. Épp egy esküvőre tart, de előbb még meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.
Matteót teljesen leköti a fontos futballmeccse. Amikor egy pékségben meglátja Annát, aki anélkül, hogy akár egy szót is beszélne olaszul, próbál struffolit szerezni, felajánlja a lánynak a segítségét. Együtt vágnak neki az őrült hajszának, keresztül-kasul a szerelem városán… 




No comments:

Post a Comment