Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 5, 2021

Naomi Wood: Mrs. Hemingway, Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek, Jim Thompson: 1280 fő, Caroline Kepnes: Elrejtett testek, Brian McGilloway: Határvidék, April Rose Scott: Velünk végzõdik, Papp Diána: Kerek perec, Angela Petch: Toszkán emlék

 Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nõ sem volt képes megtartani õt. A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövõ Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelõ, a híres "elveszett nemzedék" alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselõ története. Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytõl a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés. "A maguk módján és a maguk idejében Hadley, Pauline, Martha és Mary mind szerették Ernest Hemingwayt. Mindannyian megtapasztalták az udvarlás szenvedélyes napjait, a nyarak letargiáját, a jeges daiquiriket, amelyek a nap egyre koraibb szakaszában kerültek a pohárba. Mindannyian ismerték az árulás fullánkját, ahogy Hemingway közismerten ábrándozó tekintete egy másik nõ felé fordult, és mindannyian ismerték az ölelése nyújtotta biztonságot. Tudták, hogyan viseljék el kreativitásának árapályszerû hullámzását, hogyan támogassák, gondozzák, gyógyítsák és segítsék õt. 
 
Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek
Aki kedveli Jodi Picoult írásait, annak felejthetetlen élményt nyújt ez a káprázatos bemutatkozó regény, amely egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt –, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin. 
 
Jim Thompson: 1280 fő
Nick Corey rettenetes seriff, de szándékkal az. Nem old meg problémákat, nem tartatja be a szabályokat és nem tartóztatja le a bűnözőket. Tudja, hogy az aprócska Potts megyében nincs senki, aki be akarná tartani a törvényeket, és neki tökéletesen megfelel, hogy lustálkodik, naponta ötször eszik, és lefekszik minden elérhető nővel.Csakhogy Nicknek nagyon bonyolult nehézségekkel kell szembenéznie. Két helyi strici kikezdte és tönkretette amúgy is megtépázott hírnevét. A barátnőjét, Rose-t rettegésben tartja a férje. Aztán még ott van a felesége és annak testvére, akik nem hagynak nyugtot neki, pedig már így is egyfolytában gyötrődik. Meg kicsit talán túl közel is állnak egymáshoz ahhoz képest, hogy testvérek?A közelgő seriffválasztás miatt Nicknek meg kell oldania a problémáit, méghozzá mihamarabb. Mert egyvalamit biztosan tud: bármit megtesz azért, hogy seriff maradjon. És Nick Corey egyáltalán nem olyan buta, mint amilyennek tűnik. 
 
Caroline Kepnes: Elrejtett testek
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került. 
Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját. Hollywoodban kényelmesen elvegyül a hasonszőrű fiatal pályakezdők között, ám az elrejtett testekkel az a baj, hogy olykor elő-előbukkannak, mint sötét gondolatok, és most azzal fenyegetik Joe-t, hogy elpusztítják szíve vágyát: a végre megtalált igaz szerelmet. Nem akar ártani új szerelmének - örökké vele akar lenni. De ha a lány valaha is rájön, hogy mit tett, lehet, hogy nem marad más választása... 
 
 
Brian McGilloway: Határvidék
Észak- és Dél-Írország határán, néhány nappal karácsony előtt megtalálják Angela Cashell, egy helyi kamaszlány holttestét. A nyomozást a kétgyerekes családapa, Benedict Devlin felügyelő vezeti, és mindössze két nyom áll rendelkezésére: egy aranygyűrű az áldozat ujján és egy régi fénykép. Nem sokkal később újabb tinédzsert gyilkolnak meg, és a helyzet még tovább bonyolódik, amikor Devlin rájön, hogy aktuális esetének köze van egy prostituált huszonöt évvel korábbi eltűnéséhez. Miközben a havazás egyre erősödik, nemcsak az észak és dél, hanem a jó és rossz, a bosszú és igazságszolgáltatás közötti határ is elmosódik. 
Az ír Brian McGilloway első regénye nem véletlenül nyűgözte le hazai közönségét: fordulatokban bővelkedő cselekménye és árnyalt karakterei kötelező olvasmánnyá tették a krimirajongók számára 
 
April Rose Scott: Velünk végződik
A ​Velünk Végződik nem egy szerelmi történet, hanem történet a szerelemről. Holly és Ryan szerelme tizennégy éves koruk óta töretlen. Mindketten felvételt nyernek Anglia egyik legnívósabb egyetemére, mellyel mindkettőjük álma valóra válik. A nagy utazás előtt pár nappal azonban kiderül, hogy Holly szeretett húga, Ruby rákos és ez mindent megváltoztat. Holly nehéz döntéseket kénytelen meghozni szerelme és húga érdekében, melynek következményeit képtelen előre felmérni. Szívbemarkoló történetük megmutatja az igaz szeretet és szerelem erejét.
"– Tudod kislányom, van egy mondás. – nagyot sóhajtott és mély, lágy hanggal szólt hozzám – Egy láthatatlan szál köti össze azokat, akiket egymásnak szánt a sors. Néha a szál megfeszülhet vagy összegabalyodhat, de sosem szakad el.
– Bárcsak igaz lenne ez a mondás.
– Igaz, hidd el.
– Csak az a baj, hogy én fogtam és szanaszét téptem a miénket. Nem hiszem, hogy sikerülni fog újra összecsomóznom, ha pedig mégis, akkor sem lesz már a régi, sebzett lesz.
– A csomó a múlt bizonyítéka, hogy valamit nem pont úgy csináltunk, ahogy kellett volna. A csomók tanítanak meg minket egyre jobban és jobban vigyázni a szálra." 
 
Angela Petch: Toszkán emlék
Rofellében, ​a kis hegyvidéki faluban, a földeken töltött nehéz nap után összegyűlnek a gazdák, az utcákat betölti az önfeledten játszó gyerekek zsivaja. A kiskamasz Giuseppe azonban távolabb húzódik a többiektől. A sötétbarna, szomorú szempár fájdalmas titkot rejt.
Kilencven évvel később egy magányos, idős hölgy, Giselda Chiozzi felfedezi, hogy házának egyik melléképületébe egy kisfiú szállásolta el magát. Davide megszökött otthonról, és nagyon jólesik neki, hogy Giselda meghallgatja bánatát. Az idős hölgy és ő összebarátkozik, és együtt göngyölítik fel Davide dédapjának történetét.
Hogyan alakul a Toszkán titokban megismert Anna gyermekeinek sorsa, és milyen elfeledettnek hitt titkok nyomára bukkan Davide, a kisfia? A könyvet ajánljuk azoknak is, akik nemcsak erre kíváncsiak, de szívesen barangolnának képzeletben Toszkána tájain, a ciprusok árnyékában vagy a friss, hegyi levegőn.
Angela Petch legújabb könyve a Toszkán titok című regényének a folytatása, amely azonban az előzmények ismerete nélkül is jól követhető. 
 
Papp Diána: Kerek perec
Molnár Dóri, manóvarró és jógaoktató közel 30 éves, de még mindig felelősség nélküli gyerekéletet él. Ugyan már elköltözött a szüleitől, érzelmileg és anyagilag is erős függésben él tőlük. A késői felnőtté váláshoz a sors a segítségére siet: a vásárban, ahol saját készítésű figuráit árulja, egyszer csak felbukkan a szerelem, egy nála idősebb, jóképű, külföldi férfi személyében. Dóri élete fenekestől felfordul, de a változás sok-sok kérdéssel és megpróbáltatással jár. Hogy a távolsági romantika megmutatja-e a saját útját a fiatal lánynak, vagy az maga a célállomás, az kiderül a Kerek perecből. 
 
 
 

No comments:

Post a Comment