Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 30, 2021

Hank Phillippi Ryan: A másik nő, Ian Caldwell: Az ötödik evangélium, Iskender Pala: A bánat cseppje

 Iskender Pala: A bánat cseppje

Tudta-e, ​hogy a tulipán valamikor felbecsülhetetlen értéket képviselt és hogy valójában honnan származik, vagy hogy sok-sok pénzt és életet követelt, mire elterjedt? Két szerelem története a XVIII. században, ami a Tulipánkorszak utolsó éveibe repíti az olvasót. A tulipán, mint a kiváltságosság szimbóluma népszerűvé vált az oszmán előkelőségek körében, és ez az a korszak, amikor Európa határait újra rajzolták. Izgalmas, több szálon futó és sodró lendületű történet két szerelmes fiatalról, Sólyomról és Juszufról, akik megkísérlik megoldani egy brutális gyilkosság rejtélyét és visszaszerezni a felbecsülhetetlen értékű tulipánhagymát. Az író bemutatja a szultáni palotában zajló életet, a misztikus dervis kolostorokat. Magával ragadó képet fest egy hanyatló birodalomról, és annak mégis tündöklő fővárosáról Isztambulról egy olyan korszakban, amikor még az egész világ lenyűgözve bámulta e nagyváros katonai erejét, valamint művészi alkotásait. Feltárulnak előttünk a virágkertészek titkai, megismerjük, milyen eredeti módon kezelték az őrülteket, láthatjuk a börtönök kínkamráit és az alkimisták műhelyeit, de tanúi lehetünk annak is, ahogy a janicsárok és az összeesküvők a lázadókkal a kávézók és a gőzfürdők homályában szövik terveiket.

Ian Caldwell: Az ötödik evangélium
II. ​János Pál pápaságának utolsó éveiben egy titokzatos kiállítás készül a Vatikáni Múzeumban, de egy héttel nyitás előtt az egyik kurátort meggyilkolják a Castel Gandolfó-i pápai villáknál. Ugyanezen az éjszakán betörnek az ötéves fiát egyedül nevelő görög katolikus pap, Alex Andreou atya vatikánvárosi otthonába. A római rendőrség és a vatikáni csendőrség tehetetlenkedését látván Alex atya maga kezd nyomozni, ám ahhoz, hogy megtalálja a gyilkost, rá kell jönnie a halott kurátor titkára. Vajon milyen összefüggés lehet a második század közepén, Edesszában írt ötödik evangélium, a szírógörög nyelvű Diatesszaron és a rejtélyes torinói lepel között? És mi köze mindennek a katolikus és az ortodox keresztények viszonyához, a Vatikán bíboros államtitkárához, sőt magához a Szentatyához?  Kik azok, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy saját elképzeléseikhez idomítsák a tényeket? Az ötödik evangélium egyszerre letehetetlen, tapintható atmoszférájú thriller és ismeretanyaggal teli kultúrtörténet, amelynek a különös belső logika szerint működő, parkokkal teli törpeállam ad érzékletes, hiteles hátteret. 

Hank Phillippi Ryan: A másik nő
Jane ​Ryland csillaga felfelé ível a televíziós riporterek között… amíg egy nap nem hajlandó kiadni informátora nevét, és emiatt mindent elveszít. A kegyvesztett újságíró nem elégszik meg az unalmas feladattal, amit rásóznak, így hamarosan nyomozni kezd az egyik szenátorjelölt szeretője után – és már csak néhány nap van hátra a mindent eldöntő választásokig.
Jake Brogan, a bostoni rendőrség nyomozója egy gyilkosra vadászik. Már két azonosítatlan női holttestet is találtak hidak közelében, így a detektívet folyamatosan újságírók hada követi, hogy árulja el, valóban a „Hidas Gyilkos” vadászik-e a fiatal bostoni nőkre. A holttestek száma egyre nő, a választás pedig közelebb van, mint gondolnánk. Jane és Jake rájönnek, hogy a két ügy kapcsolatban áll egymással. Úgy tűnik, olyan gyilkossal állnak szemben, aki bármire hajlandó, csak hogy elkerülje a botrányt.
Mocskos politika, piszkos játszmák és megdöbbentő fordulatok. A másik nő – egy lebilincselő sorozat első kötete! Csábítás, árulás és halál – a győzelemhez ezúttal sokkal többre lesz szükség egyszerű szavazatoknál. 

No comments:

Post a Comment