Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 21, 2021

Alexandra Ripley: A gardéniás hölgy, Tóth Eszter Zsófia & Murai András: Szex és szocializmus, Julia Lewis Thomson: Többek szerint, Julia L. Thomson: Többek által

 Alexandra Ripley: A gardéniás hölgy

Az ​amerikai Dél hajdani dúsgazdag ültetvényes családjának kései leányivadéka, Garden Tradd, ostoba, de annál szépségesebb anyjának harmadik gyermeke, igen mostoha körülmények között kezdi életét: mivel olyan rút, hogy anyja ránézni sem bír – ráadásul fogantatásának körülményei sem a legtisztábbak –, kicsapják a birtokon élő hajdani rabszolgák közé, szoptassák, neveljék, öltöztessék azok. Kész csoda, hogy Garden idővel visszakerül úri környezetébe, iskoláztatják, s míg két testvére – ki így, ki úgy – megszűnik anyjuk támasza lenni, hősnőnk kénytelen-kelletlen anyja kedvencévé s az ősi Charleston városának legkívánatosabb partijává lép elő. Csakhamar azonban a nagyvilági élet forgataga ragadja magával a charlestoni kislányt – megjárja New York, Párizs, Monte-Carlo, London legfényesebb magaslatait és alászáll a legmélyebb poklokra, hogy aztán bekövetkezzék a legnagyobb csoda: új élet, szerelem, harmonikus, szép évek ígérete – a második világháború előestéjén…  A Scarlett világhírű írónőjének nagyszabású műve az Elizabeth szerelmei-nek folytatása – önmagában is lebilincselő, izgalmas regény századunk első harmadának Amerikájáról. 

Tóth Eszter Zsófia & Murai András: Szex és szocializmus
Délegyházi nudistastrand, NDK-s turistalányok a Balatonon, Postinor tabletta, botrányos szépségkirálynő-választás, prostitúció, nyitott házasság, szex a magyar filmekben, Veres doktor az Ifjúsági Magazinban – és mindezek hátterében a szocialista erkölcs. Egy mára már letűnt korszak, amelyben pornóújsághoz jutni csak csempészve lehetett. E témákról szól a kötet, sok fényképpel. Célunk, hogy az olvasó megismerje, mit és hogyan lehetett a szexualitásról beszélni, milyen volt a szexuális felvilágosítás. Reméljük, aki átélte a kort, saját kellemes emlékeit is újraélheti az olvasás során, aki meg nem, az bepillantást nyerhet egy olyan világba, ahol a fiataloknak az ismerkedés is komoly gondot jelentett néha, olyannyira, hogy az Ifjúsági Magazin társkereső rovatot is működtetett e célból. 

Julia Lewis Thomson: Többek szerint
Te ​melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet? 
Többek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával. 
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem. 
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon. 
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak? 

Julia L. Thomson: Többek által
Te megérdemelnéd a második esélyt? Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út... Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog. Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom? Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek. 





No comments:

Post a Comment