Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 14, 2021

Margaret Atwood: Macskaszem, Linda Howard: A bajkeverő, Diane Ducret - Emmanuel Hecht: Hírhedt diktátorok végnapjai

 Margaret Atwood: Macskaszem

Elaine Risley, az ellentmondásos megítélésű festőnő saját életmű-kiállítására tér vissza fiatalsága színhelyére, Torontóba. A városba érve megrohanják az emlékek, eszébe jutnak gyerekkori játszótársai, akikkel együtt fedezték fel a barátság titokzatos világát, megismerve a vágyakozást, a kegyetlenséget és az árulást. Elaine-nek szembe kell néznie múltjával, és művészként és nőként is számot kell vetnie önmagával. Ám ehhez legelőször is meg kell szabadulnia az őt kísértő emlékektől… A Macskaszem a kanadai író pályájának egyik mérföldköve, melyet 1989-ben Booker-díjra is jelöltek. Most először olvasható magyarul. 

Linda Howard: A bajkeverő
Egy ​izgalmas, lendületes, mégis romantikus regény a The New York Times és az USA Today szenzációs bestsellerszerzőjétől, Linda Howardtól. Morgan Yancy egy fegyveres akciócsoport vezetője, számára semmi sem lehet fontosabb a munkánál. De amikor megtámadják, és majdnem megölik, az elöljárója mindent megtesz, hogy kiderítse, ki van az elit egysége nyomában – és miért. Mivel esély van rá, hogy az ismeretlen ellenség újra lecsap, Morgant egy isten háta mögötti helyre küldik, azzal az utasítással, hogy húzza meg magát, és tartsa nyitva a szemét. Csakhogy egyrészt a kívánatos lakótárs miatt – akit mindenképpen meg akar védeni –, másrészt pedig a háttérben ólálkodó fenyegetés miatt ez lehet élete eddigi legveszélyesebb küldetése. A nyugat-virginiai kisváros részmunkaidős rendőrfőnökének, Isabeau „Bo” Marannak végre sínre került az élete. Összejár a barátaival, van egy hűséges kutyája, és a bankszámlája sem teljesen üres. Aztán beállít hozzá Morgan Yancy. Bónak végképp nem hiányzik az életéből egy titokzatos férfi – főleg nem egy olyan vonzó bajkeverő, amilyen Morgan. Minél jobban igyekeznek, hogy leküzdjék a kettejük között fellángoló vonzalmat, annál közelebb kerülnek egymáshoz, még akkor is, ha a lány tudja, hogy Morgan bujkál valami elől. Az igazság napvilágra kerülése azonban többe kerülhet Bónak, mint amennyit adni tud, amikor pedig Morgan lelepleződik, az élete is veszélybe kerül. 

Diane Ducret - Emmanuel Hecht: Hírhedt diktátorok végnapjai
A huszadik század történetében világszerte nagy szerepet játszottak azok a vezetők, akik a korlátlan hatalmukkal visszaélve véreskezű diktatúrákat építettek ki. Mai napig nem feledjük a neveket: Mussolini, Hitler, Sztálin, Mao, Franco, Ceausescu, Saddam Hussein, Kadhafi...  A Hírhedt diktátorok végnapjai című kötet új megvilágításban mutatja be a zsarnokok életét: felidézi utolsó, dicstelen napjaikat. Több mint húsz fejezetben, kronologikus sorrendben mutatja be a hírhedt vezetők nem ritkán tragikus halálát, és az azt megelőző időszakot. Képet ad az összeesküvésekkel, puccsokkal, lázadásokkal, gyilkosságokkal és öngyilkosságokkal teli fél évszázadról. 


No comments:

Post a Comment