Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 14, 2018

A. J. Finn: Nő az ablakban, John le Carré: Jó barátok, Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról



Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról
Michelangelo 1506-ban II. Bajazid szultán meghívására Konstantinápolyba érkezik, hogy megtervezze az Aranyszarv-öböl felett átívelő hidat. A művész által a fivérének küldött eredeti levelek nyomán írt regényben Kelet és Nyugat különös találkozásról olvashatunk, miközben nem csupán a fénykorát élő Oszmán Birodalom belső ügyeit ismerhetjük meg, hanem a kor egyik legnagyobb művészének gondjait, vágyait és törekvéseit is. A regény 2010-ben elnyerte a Prix Goncourt des Lycéens-t.

John le Carré: Jó barátok
Új regényének két főszereplője: az önzetlen és kicsit hóbortos angol, Ted Mundy, és Sasha, az igen tehetséges, ám megváltó ideológiáknak a megszállottságig elkötelezett német diákvezér. A hatvanas évek baloldali diákmozgalmaiban ismerkednek össze, Nyugat-Berlinben akcióznak, míg a rendőrség szét nem robbantja szervezetüket. Mundyt összeverik és hazazsuppolják, világjáró amatőr színtársulatokat kísérget a Brit Kulturális Kapcsolatok Tanácsának alkalmazottjaként, így találkozik újra Kelet-Németországban Sashával, aki zseniális szervezőkészségét, most a Stasinál kamatoztatja. De kiábrándult a szocializmusból, és Mundyval küld üzenetet az angol titkosszolgálatnak: kettős ügynöknek ajánlkozik. Mundyból lesz a kapcsolat, őt is kiképezik hírszerzőnek - értékes munkát végeznek, amíg csak tart a hidegháború. A rendszerváltás után Mundy Németországban köt ki mint idegenvezető. S ekkor megint felbukkan Sasha. Immár a legutóbbi iraki háború zajlik, a frontok jóval kuszábbak és homályosabbak. Sasha és az idealista Mundy új feladatba vágnak, egy alapítvány szolgálatába szegődnek, amely az amerikai politikát készül leleplezni, mígnem kiderül... De ennél többet már igazán nem árulhatunk el. Elég az hozzá, hogy a feszültség fokozódik, és hogy a könyv La Carré legjobbjai közé tartozik.

A. J. Finn: Nő az ablakban
Anna ​Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédjait figyeli.
Amikor Russellék beköltöznek a szemközti házba, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy újra együtt legyen szeretteivel. Aztán Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédjait?


No comments:

Post a Comment