Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

March 12, 2024

Mara Andeck: Sisi - A császárné csillagai, Isaac Asimov: Én, a robot, Luca Di Fulvio: A titkos édenkert, Flora Collins: Dadus, te drága

Mara Andeck: Sisi - A császárné csillagai
Bécs, 1863. Erzsébet királyné egy színházi bemutatón felfigyel a főszerepet játszó színésznő művészi igényű frizurájára. Magához hívatja a fodrászát, és hamarosan állást is ajánl neki az udvarnál. Így kerül az ifjú Fanny Angerer, egy bábaasszony házasságon kívül született leánya a fényűző Hofburgba. E pillanattól fogva minden reggel három órát szentel a császárné hajának, aki hamarosan a legféltettebb titkaiba is beavatja. Amikor azonban Fanny fülig szerelmes lesz, és ki akar lépni az udvar kötelékéből, Sisit az a veszély fenyegeti, hogy nemcsak a fodrászát, de a legfőbb bizalmasát is elveszíti.


Isaac Asimov: Én, a robot
Az amerikai tudományos-fantasztikus irodalom élő klasszikusa magyarul 1966-ban megjelent művében a robottechnika lenyűgöző fejlődéséről mesél. 2058-at írunk. Dr. Susan Calvin, a Robot és Gépember Rt. idős robotpszichológusa idézi fel hosszú pályafutásának legjellemzőbb és legérdekesebb élményeit, eseményeit. A fejlődés lélegzetelállító. Az ember az első, csupán egyetlen feladatra beállított robot megalkotásától eljut odáig, hogy a beszélni is képes, az emberhez megtévesztően hasonlatos szerkezeteket önálló munkával is megbízhatja. Érdekes, fordulatos történetek keretében ismerjük meg a robotot megteremtő és tökéletesítő ember legújabb küzdelmeit.Csemege ez a könyv mindenkinek. A fiataloknak, mert eddig talán még nem kerülhetett a kezükbe, de csemege az idősebbeknek is, mert a kötetet záró utolsó fejezetet ők sem ismerhették. 1966-ban az illetékesek kényesnek ítélték, s egyszerűen kihagyták. A második kiadásban immár teljes művet tarthatja kezében az érdeklődő.


Luca Di Fulvio: A titkos édenkert
Egy ​kis falu. Egy évszázados felfedezés. Egy nagy szerelem.
Borgo San Michele fenséges hegyekkel körülölelt alpesi falu. Ezen a csodás helyen kapcsolódik egybe az egészen különleges adománnyal világra jött Daniele és a drámai körülmények között született Susanna sorsa. 1633-at írunk, az inkvizíció irgalmatlanul üldöz mindenkit, aki a tanításaiban kételkedik. Így a sokoldalú tudóst, Galileo Galileit is, aki látványos bizonyítékkal ingatta meg az Egyház világképét: nem a Föld az univerzum középpontja, hanem a Nap. Susanna és Daniele kisgyermekkoruktól fogva ismerik egymást, és már az első pillanatban örökre összekapcsolódik az életük. Ám a sors más-más utat rendelt nekik, mely elszakítja egymástól őket. Susanna azt választja küldetésül, hogy kiemeli nőtársait a tudatlanságból, ám szembe kell néznie a férjek és apák ellenállásával, a falubeliek megvétésével, végül a boszorkányság vádjával. Daniele nem tud szabadulni sötét múltjától, így megtört lélekkel az inkvizíció szolgálatába áll. Amikor a két fiatal ismét találkozik, elválaszthatatlannak tűnő szakadék tátong közöttük. De újra lángra lobbanó szerelmük képes lesz közös útra terelni őket? És a változás küszöbén vajon az emberek készen állnak az új időkre?


Flora Collins: Dadus, te drága
Sue Keller az apja halála után kissé elveszetten tengeti az életét. Az édesanyját még kiskorában veszítette el, és most, hogy végképp elárvult, úgy érzi, nincs kibe vagy mibe kapaszkodnia. Ám ekkor az utcán ráköszön egy idegen, akiről kiderül, hogy az ő gyerekkori dajkája. Húsz év telt el az utolsó találkozásuk óta, a lánynak nem is rémlik, hogy neki dadája lett volna, de Annie olyasmiket idéz fel, amik bizonyítják, hogy ott élt velük abban a gyönyörű vidéki házban, amelyhez oly sok szép emlék fűzi. Sue-t örömmel és boldogsággal tölti el a felé áradó, szinte anyai szeretet, viszont olyan furcsa dolgok történnek, amik miatt az Annie gondjaira bízott gyerekek miatt is aggódni kezd.


No comments:

Post a Comment