Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 28, 2023

Holly James: Csakis az igazat, Barry Strauss: Spartacus háborúja, Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka a herceggel, Bucsi Mariann: Érintés, José Saramago: Halálszünet

Holly James: Csakis az igazat
Lehet, ​hogy a kívánságod nem úgy teljesül, ahogy szeretnéd… De azt kapod, amire tényleg szükséged van.
A hollywoodi PR-os, Lucy Green nemsokára betölti a harmincat. Azt reméli, végre előléptetik, és hogy a barátja is megkéri a kezét. Azonban a szülinapja előestéjére megbeszélt randira a fiú nem megy el – ami nem először történik meg. Így Lucy egyedül marad a bárban, vagyis nem teljesen egyedül, hiszen a pult másik oldalán egy jóképű csapos áll. A lány a koktélja felett búslakodva azt kívánja, legyen tökéletes másnapi születésnapja. De a dolgok valahogy balul sülnek el, ahogy az gyakran előfordul, amikor a kívánságok valóra válnak…
Amikor Lucy felébred a nagy napon, nem tudja rávenni magát, hogy végigcsinálja szigorú fitnesz- és szépségápolási rutinját – melyekről eddig azt mondta magának, szereti őket. Ráadásul nincs kedve csak egy kanál joghurtot enni reggelire, és a kényelmetlen alakformáló fehérneműbe se akarja beleerőltetni magát.
Amikor a lány megérkezik az irodába, rájön, nemcsak magának, de senki másnak sem tud hazudni többé. Sem az ügyfeleinek, sem a barátjának, sem a görény főnökének. Most, hogy nem tudja eltitkolni, mit érez, Lucynak meg kell küzdenie az összes olyan igazságtalansággal, melyekkel nap mint nap szembesül a munkahelyén, a párkapcsolatában és az élete minden más területén… Az igazság nagyot fog szólni.
Holly James amerikai írónő ezzel az éles szemmel megírt, varázslatos regénnyel mutatkozik be a magyar közönségnek. Olyan hazugságokkal és igazságtalanságokkal foglalkozik, amikkel a mai világban találkozhatunk, és mindezekre kaphatunk feloldozást a történet által.


Barry Strauss: Spartacus háborúja
Kr. ​e. 73-ban addig soha nem látott eseménysorozat vette kezdetét a Római Birodalomban. Egy kisebb csoport gladiátornak sikerült megszöknie a Vezúvtól nem messze fekvő szálláshelyéről; fegyverzetük ekkor még nem volt több pár, helyben zsákmányolt konyhai eszköznél. A vezetőjük viszont rendkívüli személyiségnek bizonyult: Spartacus. Annyira rendkívüli, hogy alakja köré legendák szövődtek, amelyek mind a mai napig hatnak; később forradalmárok indultak a neve alatt harcba, és hollywoodi szuperprodukció is készült róla. Spartacusnak ezzel a szökött gladiátorokból, rabszolgákból és egyéb lázadókból álló, egyre növekvő seregével két évig sikerült sakkban tartania a Római Birodalmat, egymás után mérve vereséget az ellene küldött római seregekre. Rendkívüli taktikai és vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, amelyeknek köszönhetően többször is sikerült reménytelennek tűnő helyzeteket megfordítania. A római politikai-katonai elit kezdetben bénultan és értetlenül állt az események előtt. Végül Spartacus méltó ellenfélre akadt Crassus személyében, aki az egyik legambiciózusabb és egyben legcinikusabb római vezető volt. Ebben a könyvben minden benne van, amit Spartacusról tudni lehet. A szerző, aki az ókor neves kutatója, a fennmaradt források teljességére alapozva élvezetesen és részletesen meséli el a rabszolgafelkelés drámai két évének a történetét. Sőt még ennél is többet, mert eközben Spartacus seregét követve bejárjuk szinte egész Itáliát, és sok mindent megtudunk a római állam és társadalom működéséről, gallokról, thrákokról, Róma háborúiról, a gladiátorok életéről. A könyv külön erőssége Spartacus és Crassus plasztikusan megrajzolt alakja. A Spartacus háborúja élvezetes olvasmány a tágabb közönség és az ókori témákban járatos szakemberek számára egyaránt.


Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka a herceggel
Egy tiltott éjszaka…
1816-ot írunk, és a tizennyolc éves Eliza Melrose-t, egy nyomdamágnás lányát nemsokára bevezetik a londoni előkelő társaságba, ám ő ennek örül a legkevésbé, hiszen egyáltalán nem akar férjhez menni.
Ekkor ismerkedik meg a néhai Chester hercegének legkisebb fiával, egy kegyvesztett és titokzatosságtól övezett ifjú nemesemberrel, akinek képtelenség ellenállni!
Amikor megkezdődik a báli szezon, Eliza döbbenten ébred rá, hogy esélyt sem kap arra, hogy maga válasszon férjet, ugyanakkor a Melrose-család szerencséje függ a döntésétől.
Vajon kockára tesz-e mindent a herceggel töltött egyetlen éjszakáért?
A szexi, botrányos és letehetetlen Regency korabeli regény elvarázsol, és nem enged el.


Bucsi Mariann: Érintés
Bucsi Mariann a sokakban mély nyomot hagyó megrázó regénye, az Ébredés után ezúttal egy más irodalmi műfajban mutatja meg magát: a hosszabb-rövidebb történetei rólunk szólnak: róla, rólam és Rólad is kedves Olvasó. Gyarló emberekről, akik az érzelmeik által vezérelve döntéseket hoznak, akaratlanul is vállalva azoknak a jó vagy éppen rossz következményeit. A novellák varázsa abban rejlik, hogy képesek kevés szóval sokat mondani. Nem kell mindig többszázoldalas regényt a kezünkbe vennünk, hogy megérintsen bennünket a drámaiság vagy éppen megsimogassa a lelkünket egy mozzanat. Szenvedély, odaadás, megbánás és megbocsájtás, hűtlenség, hitvesi fricska vagy éppen édes bosszú lapul meg a kötet soraiban. Formabontó szerkezet, váltott szemszögek, egymásba ívelő írások jellemzik az Érintést, amelyet egy finomlelkű, jó írói vénával megáldott kortárs szerző vetett papírra.


José Saramago: Halálszünet
Egy meg nem nevezett országban egyik napról a másikra a Halál úgy dönt, falnak támasztja a kaszáját, és nem arat tovább. A haldoklók százai kerülnek kilátástalan helyzetbe, állapotuk se nem romlik, se nem javul, ellátásuk felemészti az államkincstárat. Az országhatáron túl azonban a helyzet változatlan: továbbra is jobb létre szenderülhet, akinek ütött az utolsó órája. Nem csoda, hogy hamarosan beindul a „halálturizmus", melyből a maffia is kiveszi a részét. Fél év elteltével minden visszaáll a rendes kerékvágásba, mi több, még a Halál stílusa is megváltozik: már nem bejelentés nélkül ragadja magával a kiszemelteket, hanem udvarias, kékeslilásan hullaszínű levélkékben egy héttel előre kiküldi az értesítést. José Saramago legújabb, légiesen erotikus köntösbe csomagolt, irrealitásba hajló regénye, a „jövőbe látás könyve" az első kötet az író pályáján, melyet az első mondattól az utolsóig a fantasztikum jár át.


No comments:

Post a Comment