Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 7, 2023

Damaris Kofmehl: A barlang, Lex Croucher: Reputation – Kinek a jó híre?, Ashley Winstead: 17 szúrás, Simon Scarrow: Róma becsülete, Sara Stridsberg: Álmok sivataga

Damaris Kofmehl: A barlang
Natalie, a fiatal amerikai barlangászlány 2015-ben egy ukrajnai expedíción megdöbbentő leletekre bukkan a föld alatt: cipőket, edényeket és egy gabonamalmot talál, meg egy héber feliratú arany nyakláncot. A nyomok egy zsidó nagycsaládhoz vezetnek, melynek tagjai 1942-ben ott találtak menedéket Hitler katonái elől. Az egyik túlélő, az ekkor már nyolcvankilenc éves Josa Burker megeleveníti Natalie előtt a tizenévesen átélt üldöztetés történetét, hogyan tartotta benne a reményt családja bátorsága, összetartása és hite, valamint a gettóba zárt kedvese iránt érzett szerelme a legsötétebb időkben is. Azt is elárulja Natalie-nak, mit jelent a barlangban talált aranylánc szív alakú medáljára vésett, héber 91-es szám…


Lex Croucher: Reputation – Kinek a jó híre?
Lex Croucher végtelenül szórakoztató regénye egy klasszikus romantikus vígjáték a Bajos Csajok és Jane Austen rajongóinak.
A szülei által elhagyott, középosztálybeli Georgiana Ellers új városba költözött, hogy az elmondhatatlanul savanyú nagynénjével és nagybátyjával éljen. Egy különösen unalmas bulin találkozik a titokzatos Frances Campbellel, a társaság egyik gazdag tagjával, aki olyan életet él, amilyet Georgiana a legmerészebb álmaiban sem tudott volna elképzelni.
A magányos és sebezhető Georgiana bekerül tehát Frances és az ő őrülten gazdag, erkölcstelenségben tobzódó barátainak társaságába. Georgiana előtt egy új világ tárul fel: részeg dorbézolás, féktelen éjszakák, sármos fiatalemberek és a társadalom legfelsőbb rétegei.
De lehet, hogy a felső tízezerbe való belépés ára sokkal magasabb, mint amennyit Georgiana hajlandó fizetni érte…


Ashley Winstead: 17 szúrás
„Feszült ​és fordulatos." – Riley Sager, New York Times bestsellerszerző „Egy maróan friss regény, ami azt vizsgálja, mit jelent mások életére vágyni bármi áron." – The New York Times Hat barát, egy megoldatlan gyilkosság. Tíz évvel a főiskolai diploma megszerzése után Jessica Miller gondosan eltervezte diadalmas visszatérését az elit, amerikai Duquette Egyetemre – beleértve a mögötte minden bizonnyal felhangzó irigy suttogásokat is. Mindenki azt a lányt fogja látni benne, akit ő láttatni akar, a magabiztos és érzéketlen szépséget, nem pedig azt, aki az egyetem elhagyásakor volt – akkor, amikor Heather halála nyomán minden a darabjaira hullott szét, így a hat elválaszthatatlan barát közti kötelék is. Valamint végérvényesen megváltozott a kapcsolata az egyetlen emberrel, akit soha nem lett volna szabad szeretnie. Nem mindenki kész azonban továbblépni. Nem mindenki hagyta el Duquette-et, és nem mindenki hajlandó hagyni, hogy Heather meggyilkolása megoldatlan maradjon. Valaki eltökélte, hogy csapdát állít a valódi gyilkosnak, és hogy a bűnös megfizet tetteiért. A hat barát újbóli találkozásukkor kénytelen szembenézni annak az éjszakának az eseményeivel, amikor Heather meghalt, ahogy a sokévnyi titokkal is, melyek elhallgatásáért bármire képesek lettek volna. Ashley Winstead, amerikai írónő két idősíkon játszódó, rejtélyes és hátborzongató thrillere a barátság, a szerelem, a megszállottság és az ambíció sötét oldalát mutatja be magával ragadó stílusban. „Letehetetlen és szórakoztató thriller." – Texas Lifestyle Magazine „Intrikával és botrányokkal teli könyv." – Booklist


Simon Scarrow: Róma becsülete
Kr. u. 59 Tizenöt évvel azután, hogy hősiesen harcolt a britanniai barbárok ellen a római invázió során, Macro centurio visszatér. A provinciában feszült légkör fogadja. Az a szóbeszéd járja, hogy a Róma uralmát elméletileg elfogadó törzsek között nyugtalanság ütötte fel a fejét, Londinium pedig egyenesen veszélyesebb helynek tűnik, mint Róma. A frissen leszerelt Macrónak hiányoznak a bajtársai és a csaták. Ám minden bátorságára és harci tudására szüksége lesz ahhoz, hogy túlélje a rá váró megpróbáltatásokat. Londiniumot könyörtelen bandák uralják. Amikor Macro szembefordul velük, büntetésből brutálisan összeverik. A rablók azonban halálos hibát követtek el. A britanniai veteránok kiállnak egymásért. Macrónak pedig hamarosan erős szövetségese is lesz: Cato praefectus. A két jó barát együtt harcolt a Birodalom minden szegletében, és veszélyes párost alkotnak. Mindhalálig harcolni fognak, hogy megvédjék Róma becsületét.


Sara Stridsberg: Álmok sivataga
1988 ​áprilisában Valerie Solanast, az írót, a radikális feministát ötvenkét éves korában holtan találták szállodai szobájában, San Franciscóban, egyedül, pénz nélkül, körülötte utolsó írásainak gépelt papírjaival. A regényben Sara Stridsberg újra felkeresi a szállodai szobát, ahol Solanas meghalt; a tárgyalótermet, ahol elítélték Andy Warhol megölési kísérlete miatt; a georgiai pusztaságot, ahol gyermekkorát töltötte, és ahol apja többször megerőszakolta; és az elmegyógyintézeteket, ahova időnként bezárták. A szerző elképzelt beszélgetéseken és monológokon, visszaemlékezéseken keresztül rekonstruálja ennek az érdekes és rejtélyes nőnek az életét, megfogalmazva a gondolatait, félelmeit, belső magányát, szeretetvágyát. Az Álmok sivataga szívszorító irodalmi fantázia, amely 2011-ben elnyerte az Északi Tanács Irodalmi Díját. Továbbá a 2000-es évek elő évtizedének legjobb svéd regényének választották a Dagens Nyheter című újság szavazásán, amelyen száz svéd kritikus, szerző, újságíró és kiadó vett részt.


No comments:

Post a Comment