Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

July 10, 2023

Lawrence Osborne: Bocsánatos bűn, Megan Goldin: Maradj ébren!, Cserháti Éva: Palackposta, Edward Prime-Stevenson: Imre: Egy emlékirat, Jud Meyrin: Boldogságra kényszerítve

Lawrence Osborne: Bocsánatos bűn
David Henniger és felesége, Jo a boldogtalan hétköznapok elől menekülve Marokkóba tartanak, régi barátjuk hétvégi tivornyájára. A sivatag éjszakai sötétjéből hirtelen két fiatalember ugrik elő, az ittasan vezető David pedig túl későn rántja el a kormányt, és az egyik fiú holtan fekszik az úton. Miután a házaspár megérkezik a dekadens partira, a személyzet tagjai, akik amúgy is megvetik a vagyonos, hedonista külföldieket, hamarosan értesülnek az új vendég megbocsáthatatlan tettéről. Hamarosan megjelenik az elgázolt berber fiú dühös apja is, és ahogy az események lassan kicsúsznak a házigazda irányítása alól, David életét egyre nagyobb veszély fenyegeti. Lawrence Osborne visszafogott, mégis eleven prózája perzselő érzékiséggel, kiváló ritmusérzékkel, ugyanakkor objektíven ábrázolja két kultúra ütközését: a szegényeket lenéző kiváltságos vendégek és a végsőkig kizsákmányolt őslakosok szembenállását.


Megan Goldin: Maradj ébren!
Ha ​elalszol, minden emléked a felejtésé lesz.
Liv Reese egy taxi hátsó ülésén ébred. Fogalma sincs, hol van, és azt sem tudja, hogy került oda. Amikor kiteszik a háza előtt, egy vadidegen pár fogadja, amelyik beköltözött a lakásába, ezért Liv kénytelen kint tölteni az éjszakát a hidegben. Amikor megpróbál segítséget kérni, mobiltelefon helyett egy véres kést talál a táskájában. Ekkor veszi észre a kezén található, fekete tintával írt, graffitiszerű üzenetet: MARADJ ÉBREN!
Két évvel korábban a legjobb barátnőjével lakott, randizott, és egy népszerű magazin sikeres újságírója volt. Most viszont teljesen összezavarodott, és nagyon elveszettnek érzi magát New Yorkban, mert a város egyáltalán nem olyan, mint amilyenre emlékszik.
A hírekből tudomást szerez egy gyilkosságról, amelynek helyszínén az áldozat vérével írtak az ablaküvegre. Az üzenet ugyanaz, mint a Liv karján lévő. Mit csinált előző éjjel? Miért nem emlékszik az elmúlt két év eseményeire? Liv egy bűneset közepén találja magát, de hiába próbálja összerakni élete puzzle-darabkáit, nem emlékszik, hogy bármit elkövetett volna. Ám egyvalaki pontosan tudja, mit csinált Liv, és bármit megtenne, hogy elfeledtesse vele… Végleg.
A nemzetközi bestsellerszerző, Megan Goldin ismét egy letehetetlen, csavaros thrillerrel jelentkezik. A több idősíkon játszódó történetében sohasem tudhatjuk, hogy mi következik, továbbá abban sem lehetünk biztosak, mely emlékek vezetnek el minket az igazsághoz.


Cserháti Éva: Palackposta
Petra a harmincas évei közepén jár, és öt éve él barátjával tavasztól őszig egy vitorláson, a Földközi-tengeren hajózgatva. Nyár végén épp Korfun kötnek ki, amikor a férfinak sürgősen el kell utaznia, és Petra némi párkapcsolati feszültséget követően egy időre egyedül marad a fedélzeten. Igaz, így legalább van ideje és lehetősége a munkáját végezni, amihez laptop kell és internetkapcsolat. Dolgozni azonban lehetetlen napi huszonnégy órában, a vendégmólón pedig zajlik az élet, amibe Petra is belecsöppen, sőt egy idő után akaratlanul is a váratlan események egyik főszereplőjévé válik segítőként, miközben a saját élete is fenekestül felfordul és kísérti a múltja.


Edward Prime-Stevenson: Imre: Egy emlékirat
Az ​1900-as évek Budapestjére invitálja olvasóját ez a regény, mely 1906-ban íródott, de sokáig csak igen szűk körben volt hozzáférhető, csak angolul és később németül. Az elbeszélő, egy Oswald nevű angol (ez vélhetőleg magát a szerzőt takarja), megismerkedik egy Imre nevű fiatal katonatiszttel, és az első pillanattól valami különös harmónia köti össze őket. Mindketten magányosak, és mindketten egy súlyos titkot hordoznak: a férfiak iránti vonzalmukat. Nem mernek megnyílni egymás előtt, félnek az elutasítástól – míg végül mindketten rájönnek: ez bizony szerelem, ezen nincs mit titkolni. De vajon nem nőies dolog-e egy férfibe beleszeretni? Nem beteges dolog-e az ilyesmi? – merül föl mindkettőjükben a kínzó kétség. És mint minden szerelem, Oswald és Imre kapcsolata is számos csalódáson, örömön, keserűségen át jut el a végkifejletig. Közben Prime-Stevenson bemutatja a századfordulós Magyarországot (úgy tűnik, valóban járt itt, tudott magyarul is!), meg az akkoriban egyre népszerűbb pszichológiai gondolkodást, adottság és választás izgalmas sorskérdéseit. Nádasdy Ádám


Jud Meyrin: Boldogságra kényszerítve
2050-es ​évek közepe, Anglia.
A szigetország egy agresszív járvány utóhatásaival küzd, melynek egyike a drasztikusan csökkenő születésszám. A kormány bevezeti azt a házassági rendeletet, amit a tudós, Dr. Gilbert Barlow dolgozott ki, a férfit pedig kinevezi az újonnan alakult Népességgyarapítási Intézet élére. Az állami párválasztó azonban nem biztos, hogy jól működik. Furcsa baleset történik, amit további halálesetek követnek. Lehet, hogy a tudomány sem megoldás mindenre?
Gilbert a saját bőrén kénytelen megtapasztalni a rendelet hátulütőit. Vajon ő és újdonsült felesége, Alinda közelebb tudnak kerülni egymáshoz? Lehet boldog jövőjük egy olyan világban, ahol a házasság nem a kölcsönös szerelmen, hanem tudományos számításokon, orvosi vizsgálatokon múlik?
És rá tudnak jönni arra, mi áll a különös halálesetek mögött?
Jud Meyrin legújabb, több szálon futó történetét disztópikus környezetbe helyezi. Emberi sorsokat, társadalmi problémákat mutat be, ám ez a regénye is vérbeli romantikus krimi, akárcsak a korábbiak.


No comments:

Post a Comment