Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

April 5, 2023

Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan, Nabeel Qureshi: Allahot kerestem, Jézusra találtam, Surovec Róbert: A halál anatómiája, Janelle Brown: Bájos kis hazugságok

Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Erich ​Maria Remarque 1898-ban született, s a tanárképző padjából került az első világháborúba. Húszéves korában szerelt le. Ő és társai, akikkel egyszerre vonult be, semmi egyebet nem láttak a világból, csak az iskolát és a frontot. A Nyugaton a helyzet változatlan az ő szenvedéseik és kiábrándulásuk története. Hőse, Paul Baumer, csak apró vonásokban különbözik társaitól. A lövészárok élete nagyjából egyforma emberekké gyúrja őket. A front iszonyata mindent kiéget belőlük, egyetlen erényük, egyetlen kincsük marad: a bajtársiasság. Megrázóan igaz, őszinte írás ez a regény. Óriási sikerét kétségtelen értékei mellett annak is köszönhette, hogy megjelenésekor már szükséges volt a belőle harsogó figyelmeztetés: íme, valójában ez a háború, vigyázzatok, nehogy újra belesodorjanak benneteket! Hiszen ekkoriban egy müncheni sörház asztalai mellett már a második világháború sikerére isznak az osztrák káplár hívei. De ami ebben a sodró lendületű regényben a humánum magas hőfokán megfogalmazódik, ma is eleven problémája az emberiségnek, s még sokáig nem veszíti érvényét.


Nabeel Qureshi: Allahot kerestem, Jézusra találtam
A fiatalon elhunyt Nabeel Qureshi könyve intim betekintést nyújt egy pakisztáni származású, nyugaton letelepedett muszlim család életébe. A tengerésztisztként dolgozó apa 'Umar ibn al-Khattábig, a négy kalifa egyikéig vezeti vissza származását, és Nabeel édesanyja is neves muszlim hittérítő felmenőkkel büszkélkedhet. Így hatalmas tragédiaként élik meg fiuk növekvő érdeklődését a kereszténység iránt. Minden tiltakozásuk ellenére azonban Nabeel egyre közelebb sodródik a végleges-végzetes döntéshez. A muszlim hittérítőből lett keresztény egyetemista srác életútja nemcsak arra döbbent rá, hogy milyen kockázatokkal kell számolnia annak, aki muszlimként enged Jézus hívásának, hanem személyes tapasztalatai révén mutatja be a két hitrendszer és vallásgyakorlat közötti különbségeket. Belső és külső küzdelmei, álmai és sajátos istenélményei mellett lenyűgöző annak az egy-két keresztény barátnak az őszinte szeretete és állhatatos ragaszkodása, amellyel kitartottak mellette a legsötétebb órákban is.


Surovec Róbert: A halál anatómiája
1896 ​januárjában az éj palástja alatt elterülő Kassán meggyilkolnak egy fiatal nőt. A nyakán éktelenkedő két szúrásnyomon keresztül kiszívták a vérét. A rejtély még csak tovább fokozódik, amikor az áldozat holtteste hirtelen eltűnik a halottasházból, ahonnan az egyik szemtanú szerint a hulla a saját lábán sétált el. A rendőrkapitányság alkalmazottai természetesen heves nyomozásba fognak, ám egyidejűleg a Felsőmagyarország című napilap szerkesztőségének két tagja is megpróbálkozik az ügy felgöngyölítésével. A színésznő, Rhédey Anna szerint vámpír követte el a gyilkosságot, azonban a tanár, Grossz Kálmán racionális magyarázatot szeretne adni a történtekre. Vajon melyiküknek lesz igaza? Sikerül megoldaniuk a rejtélyt? Ahogyan az a krimikben lenni szokott, a végén mindenről lehull a lepel.
A szerző alapos kutatómunkát végzett első regényének megírásához, hogy hitelesen tudja visszaadni a 19. századi Kassa hangulatát. Számos történelmi ténnyel és valós helyszínleírással fűszerezte meg sorait, mely által az olvasó valódi időutazáson vehet részt.


Janelle Brown: Bájos kis hazugságok
Két ​szélhámos, egy betörő és egy divatinfluenszer – melyikük az igazi csaló?
A csonka családban, szegénységben felnőtt Nina művészettörténetet tanul, és az az álma, hogy egyszer végre „normális" élete legyen. Amikor az álma darabokra hullik, Nina rövid úton a bűn világában találja magát: ír származású barátjával, Lachlannel milliárdoscsemetéket rabolnak ki Los Angelesben. Ninának persze volt kitől tanulnia: anyja egész életében férfiakat átverő szélhámosként kereste kenyerét. Amikor anyja rákbetegsége kiújul, Nina nem tehet mást, mint emeli a tétet: minden korábbinál nagyobb értékű rablást tervez Lachlannel, hogy fizetni tudja a kezelési költségeket.
Vanessa fiatal és dúsgazdag örökösnő, aki nyomot akar hagyni a világban. Sikeres Instagram-divatinfluenszerré válik, akinek egész életét méregdrága ruhák és egzotikus helyszíneken rendezett divatfotózások töltik ki. A csillogó felszín mögött azonban tragédiák rejlenek. Felbontott eljegyzését követően Vanessa visszavonul családi birtokára, a mérhetetlenül fényűző, ám sötét titkokat rejtegető Stonehavenbe. Oda, ahol korábban nemcsak családja élete hullott darabokra, hanem Nináé is.
Nina, Vanessa és Lachlan útjai itt, a Tahoe-tó partján fekvő Stonehavenben keresztezik egymást. Szerelmi háromszög, leleplezés, bosszú – a kérdés már csak az, ki nyeri végül ezt az életre-halálra szóló játszmát, amelyben senki és semmi nem az, aminek látszik.


No comments:

Post a Comment