Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 2, 2022

Nora Elias: A szépségszalon, Mel Wallis de Vries: Bűnös, Matt Forbeck: Első vér, Joanna Rakoff: Egy évem Salingerrel, Kristín Marja Baldursdóttir: A sirályok kacagása

Nora Elias: A szépségszalon
Nora ​Elias romantikus regényében festői érzékletességgel mutatja be Berlin aranykorát, ahol két nővér egyszerre hódítja meg a várost és a férfiak szívét.
Berlin, 1925. Helena Rosenberg szerény körülmények között nőtt fel. Egy nap megtudja, hogy az apja, akit korábban nem ismert, bevette a végrendeletébe: a hagyaték felét ő, a másik felét a féltestvére örökölte, akiről addig még csak nem is hallott. Helena a nagyváros kedvéért elhagyja az isten háta mögötti délnémet falut, Berlinben viszont csak a csalódott húga, Charlotte, és a tönk szélén álló családi patika várja. A leleményes fiatal nő azonban nem ismer akadályt, és hamarosan nagyszerű üzleti ötlete támad: saját kozmetikumokat készít és értékesít. Egy gond van csupán: a tanult gyógyszerész Charlotte nem hisz a szépítő csodaszerekben, és a patika átalakításába sem hajlandó belenyugodni. Az események akkor vesznek nem várt fordulatot, amikor feltűnik a színen a gyógyszeripari mágnás – és egy személyben a családi vállalat legfőbb hitelezője –, Dominik Lichtenthal, és csapni kezdi a szelet Helenának.
Miközben a nővérek a helyüket keresik mind az üzleti, mind a magánéletben, feltárul előttük Berlin nyüzsgő, szabad, nagyvilági oldala. Ám a város felett már gyülekeznek a fenyegetően sötét fellegek…


Mel Wallis de Vries: Bűnös
Egy iskolában egymás után három diák is öngyilkosságot követ el. Úgy tűnik, az esetek között nincs összefüggés: a lányok nem ugyanabba az osztályba jártak, és csak futólag ismerték egymást. A rendőrség pusztán különleges egybeesésként tekint az ügyekre. Ám akkor a tizenhat éves Tess kap egy levelet, amely mindent megváltoztat: „Te vagy a következő…"
Tess nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezést tesz. Attól fogva a saját életéért kell küzdenie. De senki sem hisz neki.


Matt Forbeck: Első vér
A Spartanoké a dicsőség, de egyetlen katona – még a legendás Főnök – sem képes arra, hogy egyedül megnyerjen egy háborút. Edward Buck főtörzs alakulata, a Pokolugrók komoly szerepet játszott a Szövetség által a Föld ellen indított invázió megfékezésében. Bátor és önfeláldozó tetteik nem kerülték el az az UNSC figyelmét.
A borzalmas veszteségek fényében az UNSC úgy dönt, létrehozza a Spartanok új generációját, amelynek feladata az lesz, hogy megvédje az emberiséget a külső és belső fenyegetésekkel szemben. Buck különleges ajánlatot kap és rákényszerül, hogy meghozza a sorsát befolyásoló döntést.
Most, hogy véget ért a Szövetség elleni háború, veteránkén végre levonulhat a pályáról, hogy olyan életet éljen, amilyenről mindig álmodott, vagy… Akár elindulhat a másik úton is, hogy a sereg új, ütőképes egységének részévé váljon.


Joanna Rakoff: Egy évem Salingerrel
Joanna a középiskola elvégzése után úgy dönt, hogy New Yorkban próbál szerencsét. Költő szeretne lenni, ezért úgy gondolja, egy irodalmi ügynökség asszisztenseként kerülhet közelebb álmai megvalósításához. J. D. Salinger ügynökének asszisztenseként azt a feladatot kapja, hogy válaszoljon az írónak érkező rajongói levelekre, ami tulajdonképpen a szokásos, formális válaszok közvetítését jelenti. Joanna egyhangú, a munkahelye és a barátjával bérelt brooklyni lakás között zajló életét írói szárnypróbálgatásai törik meg. Miközben Salinger rajongóinak a megszokottól egyre inkább eltérő, hol vicces, hol megható válaszokat ír, lassan rátalál a saját írói hangjára.
Az írónőnek a '90-es években játszódó memoárjából 2020-ban filmet is készítettek, amelyben az ügynökség szigorú vezetőjét Sigourney Weaver, a fiatal Joannát pedig Andie McDowell színésznő lánya, Margaret Qualley alakítja. A filmet 2021 nyarán mutatták be a hazai mozik.


Kristín Marja Baldursdóttir: A sirályok kacagása
A ​gyönyörű Freyja, néhány évnyi házasság után, Amerikából hazatér Izlandra. Fehér bőre, vörös ajka, hosszú, fekete haja, hideg-kék tekintete és kólásüvegre hasonlító, csodás teste fenekestül felforgatja a kis halászfalu életét. A férfiak körülötte legyeskednek, a nők csodálják. Ám a 12 éves Aggát, Freyja unokahúgát nem olyan könnyű megszédíteni. Szerinte Freyja gonosz, talán nem is igazi ember, hisz a tekintete olyan, akár a gleccser, és különben is nagyon furcsán viselkedik. Nem eszik húst, hét bőröndnyi ruhát hozott magával, és hidegebbnek tűnik egy kihűlt hullánál, ráadásul éjszakánként hosszú sétákat tesz, állítólag a tengerparti szikláknál. Amikor egy éjjel váratlan haláleset történik, Agga úgy érzi, beigazolódott a gyanúja, és elhatározza, hogy figyelni fogja Freyja minden mozdulatát…
Rejtélyes halálesetek, intrikák és szerelmi bonyodalmak fonódnak össze ebben az ötvenes évek Izlandját bemutató fekete komédiában, melyből 1998-ban színdarab, 2001-ben pedig számos díjjal kitüntetett film is készült.


No comments:

Post a Comment