Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 6, 2022

Steven Saylor: Egy gladiátor csak egyszer hal meg, Jo Nesbø: A féltékenység-szakértő és más történetek, Szekeres Judit: Zuhanás a fellegekbe, Diana Peterfreund: Ébredj velünk, William Gibson: Mona Lisa Overdrive

Steven Saylor: Egy gladiátor csak egyszer hal meg
A Római vér és a Catilina rejtélye közti időszakot tárgyaló novellás kötetében Steven Saylor igazi ínyencségeket tálal fel. Beavat bennünket az ókori Róma mérgezett süteményeinek, illetve a mennyei garumnak receptjébe, és Gordianus, a nyomozó segítségével megtudhatjuk azt is, hogyan került az első cseresznyefa Rómába.
De mindez szinte semmiség a főételhez és a legvégén érkező desszerthez képest... Egy harckocsiverseny körüli összeesküvés miatt érkezünk a Circus Maximusba. Ahonnan csak azért ruccanunk át egy másik arénába, hogy megtudjuk, hányszor halhat meg egy gladiátor? Ez legalább olyan találós kérdés, mint Arkhimédesz néhány feladványa (Gordianus a tudós sírjának rejtekhelyét is megtalálja) vagy hogy miért hallgat egy hadvezér a fehér szarvasborjúra?


Jo Nesbø: A féltékenység-szakértő és más történetek
Egy fiatal nő az ablaknak fordulva zokog magában a repülőgép első osztályán. Egy író a színpad mellett várakozik, hogy kilépjen a reflektorfénybe. Egy kukás másnaposan indul dolgozni. Egy taxisofőr tűnődve nézi az autójában felejtett fél fülbevalót. Egy görög nyomozó megérkezik a tengertől elzárt kis szigetre, hogy felderítsen egy gyanús eltűnési ügyet. Hogy mi a közös bennük? Mindannyiuk történetének fonala az egyik legerősebb emberi érzelem, a féltékenység köré fonódik. Elszenvedik vagy okozzák, belehalnak vagy túlélik, ölnek miatta, vagy áldozatául esnek – mindez kiderül a kötet hét kriminovellájából, amelyek büszkén foglalhatják el helyüket a szerző életművében.


Szekeres Judit: Zuhanás a fellegekbe
Te ​mit tennél kockára a sikerért? És mit a szerelemért? Jenna Sutton, a fiatal, frissen diplomázott közgazdász éppen első munkahelyét tölti be egy nemzetközi cégnél New Yorkban, szabadidejében pedig egy regény megírásán dolgozik. John Mark, a cég Madridban élő konzultánsa első látásra beleszeret Jennába. A lány eleinte tartózkodik Johntól, de néhány hónap elteltével elveszíti az érzelmei felett az irányítást, és fejest ugrik a sokat ígérő kapcsolatba. Johnról idővel kiderül, hogy teljesen más ember, mint amilyennek őt korábban Jenna hitte. A kimért, hűvös konzultáns valójában egy szenvedélyes férfi, aki bevezeti Jennát a kaszinók és a fényűzés világába, ahol a lány befolyásos emberekkel ismerkedhet meg. Ennek köszönhetően hamar kiadják a könyvét is, ami hatalmas sikert arat. A hétköznapi lányból egyszerre világhírű celeb válik. Johnra azonban egyre kevesebb ideje jut, ami a kapcsolatuk végéhez vezet. Ám a férfi igazságtalannak érzi a helyzetet, és a józan eszét elveszítve bosszút áll Jennán. Botrányos videófelvételt ad el egy magazinnak a lányról, ami hatalmas port kavar. Róluk szólnak a hírek, az újságok. De valóban minden az, aminek látszik? Szekeres Judit a nagy sikerű Meztelen igazság és A múlt árnyékában című regényei után egy újabb, finom erotikával fűszerezett izgalmas történeten keresztül mutatja meg, hol a határ becsület és fondorlat között.


Diana Peterfreund: Ébredj velünk
A legfrissebb hírek: Az elszánt, fiatal TV-producert, Becky Fullert kirúgják a New Jersey-i helyi reggeli műsorból, így szakmai élete - magánéletéhez hasonlóan - kilátástalanná válik. Kétségbeesetten, de töretlen optimizmussal Becky elhatározza, hogy a talpán landol és egyszer csak a Pirkadat, egy New York-I TV-csatorna bukdácsoló reggeli hírműsorának alkalmazásában találja magát. A csatorna viszont gyorsabban süllyed, mint maga a Titanic, és a béka feneke alatti nézettség csupán a jéghegy csúcsa: a stúdió kamerái a kőkorszakból származnak, a vezető producerek pedig reklámblokkonként adják egymásnak a kilincset. Becky megígéri a csatorna igazgatójának, hogy megállítja a zuhanást, és fellendíti a nézettséget. Ennek érdekében a legendás híradóst, Mike Pomeroyt kéri fel műsorvezetőnek egy olyan ajánlat kísértében, amelyre lehetetlen nemet mondani. Mike-nak persze borsódzik a háta a műsor komolytalan témáitól, ráadásul a másik - hozzá hasonlóan a végletekig hiú - társműsorvezetővel, az ex-szépségkirálynő Colleennal is azonnal összeakasztja a bajszát. Becky életében az egyetlen jó dolog Adam Bennett, a csatorna egy másik, igen jóképű producere, ám a Pirkadat sikertelensége kettejük bimbódzó kapcsolatára is árnyékot vet. Miközben Mike és Colleen a kamerák előtt iszapbirkóznak, Becky minden erejével szerelmi élete, hírneve, illetve a műsor megmentésén fáradozik, mielőtt a csatorna végképp lehúzná előttük a rolót


William Gibson: Mona Lisa Overdrive
A ​szellem az apja búcsúajándéka volt, amit egy feketébe öltözött titkár adott át a Narita egyik utasvárójában. Mona egy fiatal lány sötét múlttal és kilátástalan jövővel. Nem is meglepő – legfeljebb váratlan –, hogy a stricije egyszer csak eladja egy plasztikai sebésznek, aki egyik napról a másikra átszabja őt valaki teljesen mássá. Angie Mitchell egy híres hollywoodi Sense/Net sztár különleges képességgel. Bár sokan szeretnék édes tudatlanságban tartani, Angie hamarosan mégis rájön, hogy kicsoda valójában, és miért nincs szüksége deckre, hogy rácsatlakozzon a cybertérre. Eközben egy rejtélyes entitás emberrablást szervez a mátrixban, és a terve megvalósításához szüksége van Monára, Angie-re és az egész emberiségre. Az ármány mögött pedig lesben áll a Jakuza, a japán alvilág rettegett szervezete, akinek vezetői könyörtelenül manipulálnak bárkit és bármit céljuk elérésében. A Sprawl-trilógia befejező kötete egyszerre érzéki és kíméletlen hangulatú, kábulatba ejtő és kijózanító utazás William Gibson felejthetetlen világába. Az olvasó új fordításban tartja a kezében a könyvet.


No comments:

Post a Comment