Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 3, 2021

Léna Lontai: Könnyező liliomok, Marie Benedict: Mrs. Christie rejtélyes eltűnése, Eliot, Marc: Amerikai lázadó: Clint Eastwood élete és filmjei, Mehmed Uzun: Szép, mint a szerelem, csúf, mint a halál, Giorgio Bassani: Az aranykeretes szemüveg

Léna Lontai: Könnyező liliomok
Milyen hosszú a múlt árnyéka?Lili csodás gyermekkora csak odáig tart, amíg nővére férje vissza nem él a bizalmával, és olyat tesz, ami örökre megpecsételi a lány sorsát. Szexuálisan bántalmazza Lilit, aki a történtek után szeretne segítséget kérni - ám éppen azok utasítják el, akikben a legjobban bízott. Csak felnőttként jön rá, hogy elutasító és tehetetlen családtagjai maguk is rettenetes traumákkal élnek.Hány és hány generáció sorsát határozza meg az abúzus? Érdemes-e háborítani a múltat vagy jobb tovább élni tudatlanul? Lili világa minden egyes nappal összedőlni látszik. Vajon képes lesz a romokból újraépíteni magát?Lontai Léna első regényében igaz történeteket mond el. Elképzelhetetlen személyes tragédiákat, amelyek nem kímélték egy család három generációjának nőtagjait. A szerző anyák és lányok sorsöröksége mögé néz, hogy megfejtse, mi az az átok, amely sűrű ködbe vonta ezeket a nőket, és van-e fény a kiúttalannak tűnő sötétségben.


Marie Benedict: Mrs. Christie rejtélyes eltűnése
1926 decemberében a híres krimiíró, Agatha Christie eltűnik. Mindössze néhány nyom áll a nyomozók rendelkezésére: mit keres Mrs. Christie elhagyatott autója a tóparton, és a hideg idő ellenére az asszony miért nem vitte magával a kabátját? Anglia egyik legnagyszabásúbb keresőakciójában számtalan rendőr és civil kutat az írónő után, de nem akadnak a nyomára. Vajon él még? És ha igen, hová tűnt? Marie Benedict regénye arról szól, mi történhetett Agatha Christie-vel, s hogy egy ilyen zseniális író, mint ő, hogyan keveredhetett egy ilyen homályos históriába. A Mrs. Christie rejtélyes eltűnését ol


Eliot, Marc: Amerikai lázadó: Clint Eastwood élete és filmjei
Clint Eastwood Hollywood egyik legnagyobb élő legendája, az amerikai mozitörténet számos kiemelkedő alkotását köszönhetjük neki. Eliot kíméletlen őszinteséggel ír Eastwood életének csúcs- és mélypontjairól, művészi sikereiről és bukásairól, valamint arról az izgalmas és összetett kapcsolatról, amely mesterségéhez fűzi. A szerző részletes kutatómunkát követően mutatja be, hogyan lett az egyetemről kibukott, becsvágy nélküli élvhajhászból Hollywood „szexi lázadója", és végül minden várakozásra rácáfolva egy többszörös Oscar-díjas alkotó. A könyv kiemelt figyelmet szentel Eastwood több évtizedes, töretlenül sikeres életművének legjobb, hamar klasszikussá vált filmjeire: Egy maréknyi dollárért, Piszkos Harry, Nincs bocsánat, A szív hídjai, Titokzatos folyó, Millió dolláros bébi, Gran Torino. A minden korábbinál részletesebb életrajz páratlan betekintést kínál Clint Eastwood magánéletébe és munkájába. A hollywoodi legenda, aki a „Névtelen férfi" szerepével vált világszerte híressé az 1960-as években, a filmtörténet megkerülhetetlen alakjává vált.


Mehmed Uzun: Szép, mint a szerelem, csúf, mint a halál
A kurd író szívszorítóan szép története jól behatárolható, ám mégis fiktív földrajzi területen játszódik. A képzeletbeli országot a mindenható Szerdár tábornok és az őt feltétel nélkül kiszolgáló hadserege tartja rettegésben.
Báz hírhedt katonai vezető, hatalmas sikereket ér el a Hegyek Országában. Nem is sejti, miért képes ennyire jól alkalmazkodni az ottani körülményekhez, a tájhoz. Múltját teljes homály fedi.
Kevok fiatal egyetemista lány, irodalmat és nyelveket tanul. Egy váratlan esemény egycsapásra megváltatja az életét, és kedvese keresésére indul a hegyekbe.
Báz és Kevok ellenségek, mégis különös vonzalmat éreznek egymás iránt.
A kötetet olvasva betekintést nyerhetünk a magashegységekben bujkáló lázadók mindennapi életébe, részesei lehetünk vég nélküli és embert próbáló meneteléseiknek, átérezhetjük a fiatal harcosokat összekötő erős bajtársiasságot.


Giorgio Bassani: Az aranykeretes szemüveg
Athos ​Fadigati köztiszteletben álló ferrarai gégész, aki fiatalon a legszabályosabb és legnyugodalmasabb orvosi karrier elé nézett. Művelt, gazdag, finom úr, biztos egzisztencia. Jó parti. Már benne van a korban, mégsem kötelezte el magát.
Eraldo Deliliers egyetemista. Társai körében bálványozott, kihívóan nyegle, szőke, sportos szépfiú, szegény anyja szeme fénye. Húszévesen már több nevezetes hódításon van túl, szerelmi öngyilkosságot is elkövettek érte. Unja a tanulást, elege van a pénztelenségből, élvezni akarja az életet, és csak arra vár, hogy valaki finanszírozza a vágyait. Kerül, amibe kerül.
A kisregény egy szexuális és egy faji elszigetelődés párhuzamos krónikája. 1938-ban játszódik, az olaszországi zsidótörvények kibocsátásának idején.


No comments:

Post a Comment