Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 20, 2021

Eszes Rita: Illangók, Valentina Nazarova: A titkos dal, Marianne Cronin: Lenni és Margot száz éve, Jean Zimmerman: Elhagyatva, Brené Brown: Bátraké az erő

Eszes Rita: Illangók
Mark ​és Patrick testvérek, és évek óta Írországban élnek. Egy vadászkastélyt örökölnek Erdélyben, ami elhagyatottnak és lepukkantnak tűnik, ám különleges titkot rejt. A nagyvárosi élet után a vidék unalmas, füves cigit keresnek, és az egyik helyitől egy bódító gombát kapnak. Kiderül nem véletlenül, egy különleges, vad lány csempészte eléjük. Ki az a titokzatos lány a kocsmából, akinek szókimondó stílusa leveszi a lábáról Patricket? És ki az a szőke, időtlen szépség, akiről Mark nem tudja levenni a szemét? Lehet-e szívből szeretni valakit, aki ennyire más? Az egyik lány veszélyes, a másik finom lelkű és érzékeny, de közös bennük, hogy azt állítják, egy másik világból jöttek, és a fiúkra küldetés vár. Történeteik nyomán megelevenednek az ősi legendák, és miközben várak és mesebeli lények bukkannak fel, minden hely valamilyen titkot sejtet. Mark segíteni akar, Patrick mindig új élményeket keres – de jó ötlet elindulni a két furcsa lánnyal? A hatalmas fantáziával megírt történet az erdélyi mondavilágba kalauzol el.


Valentina Nazarova: A titkos dal
A HUSZONEGY ÉVES NIKA LONDONBAN TANUL,
ÉS LÁTSZÓLAG GONDTALANUL ÉLI ÉLETÉT.
A LELKÉT AZONBAN RÉGI FÁJDALOM KÍNOZZA.
Tizenhárom éves volt, amikor szeretett nővére, Jenia, nyomtalanul eltűnt egy Notown nevű angol kisvárosból. Egyetlen dolgot hagyott hátra húgának, kultikus rockzenegyűjteményét. Nika a zenébe menekül, nővére dalai pótolják a szülői és testvéri szeretetet, a barátságot, és lassan átformálják személyiségét. Segítenek neki felejteni.
Egy szörnyű élmény hatására azonban Nika rájön, hogy nincs más választása, ki kell derítenie, mi történt Jennel nyolc évvel ezelőtt. Kiposztolja a Facebookra nővére egyik régi képét abban a reményben, hogy valaki esetleg felismeri. Bejegyzésére rengetegen reagálnak, sőt egy nő azt állítja, hogy ő volt Jen legjobb barátnője. Nika elindul Notownba…
VAJON SIKERÜL RÁJÖNNIE,
MI TÖRTÉNT ELVESZETT NŐVÉRÉVEL?


Marianne Cronin: Lenni és Margot száz éve
Elbűvölő, szenvedélyesen életigenlő és lefegyverző humorral megírt regény a Csillagainkban a hiba és Jojo Moyes rajongóinak Az élet rövid – senki sem tudja ezt jobban a tizenhét éves Lenninél, akinek egy gyógyíthatatlan betegséggel kell szembenéznie. Ő azonban úgy érzi, még rengeteg dolga van itt, a földön. Miután megismerkedik a nyolcvanhárom éves, lázadó szellemű Margot-val, aki életmentő szívműtétre vár, a nagy korkülönbség ellenére hamarosan szoros barátság szövődik köztük. Ketten együtt elhatározzák, hogy egy-egy festményben örökítik meg az életük sorsfordító eseményeit – száz év, száz kép, két élet. Ahogy haladnak a munkával, egy teljesen új világ nyílik meg előttük, ahol olyan kalandok várnak rájuk, amelyekről addig álmodni sem mertek. Elragadóan szellemes, megható, de mindenekelőtt felemelő történetet tart kezében az olvasó – egy történetet, amely az élet egyedülálló ajándékát ünnepli, és hitet tesz a szeretet és a barátság végtelen ereje mellett, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.


Jean Zimmerman: Elhagyatva
Izgalmas történelmi thriller és elképesztő szerelmi történet a 17. századi Amerikából. Lélegzetelállító, gyorsan pörgő, és színes karakterekkel teli regény. Az Elhagyatva egyszerre lebilincselő történelmi thriller és megkapó szerelmi történet a tizenhetedik századi Manhattanből. Sorra tűnnek el az árva gyerekek a holland kolóniáról, Új-Amszterdamból. Mindez csak a rátermett, huszonkét éves kereskedőnőnek, Blandine van Couveringnek tűnik fel, aki egy angol kémmel, Edward Drummonddal egyetemben nyomozni kezd a tettes után rengeteg ember ellenszenvét kivívva ezzel. A gyanúsítottak közt van a kormányzó gazdag unokaöccse, a kényes ízlésű úrifiú, egy indián prémvadász, akit ősi démonok tartanak hatalmukban és a gyarmat iszákos, korrupt árvafelügyelője, akit talán nem is annyira az árvák sorsa, mint inkább az öröksége érdekel. A nyomozás holtpontra jut, amikor a fiatalokat igaztalanul megvádolják. Mi vár az árva gyermekekre, ha két megmentőjük sorsa is végveszélybe kerül? Az elsőkönyves szerző megdöbbentő hitelességgel varázsolja elénk a több mint három évszázaddal ezelőtti Új-Amszterdamot és az azt körülölelő, kietlen vadont. Jean Zimmerman regényében a zabolátlan természet ereje az emberi gonoszság mélységével vetekszik. Az Elhagyatva letehetetlen olvasmány lesz mindenki számára, aki legalább annyira szereti a romantikát, mint a borzongást.


Brené Brown: Bátraké az erő
„Az ​​igazság az, hogy a bukás fájdalmas. Szembenézni vele bátorságot feltételez, és azt, hogy újra talpra állunk."

A sebezhetőség működése egyszerű: ha elég gyakran vagyunk bátrak, akkor a bukás elkerülhetetlen. A Bátraké az erő című kötet azt taglalja, hogy mennyi erőfeszítésbe kerül a kudarc után felállni, és azt, hogy ha elfogadjuk saját küzdelmeink történetét, elég erősek leszünk ahhoz, hogy a befejezés a bátorságról szóljon. A küzdelem a bátorság legnagyobb próbatétele, ám közben megerősödünk – és ez a legegyenesebb út a teljes élethez.
A szerző vallja: a bátorság ragadós. A könyvben szereplő személyes történetekből az olvasó erőt és bátorságot meríthet saját talpra állásához.
Dr. Brené Brown Houstoni Egyetem kutatóprofesszora. Az elmúlt tizenhárom évet a sebezhetőség, a bátorság, az erény és a szégyen tanulmányozásával töltötte. 2010-es houstoni TEDx előadása, A sebezhetőség hatalma a világ öt leggyakrabban nézett TED-előadása között van, eddig közel 20 millióan látták. A Bátraké boldogság után ez a Bookline Könyveknél megjelenő második kötete


No comments:

Post a Comment