Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 28, 2019

Margaret Atwood: Testamentumok, Maria Bellonci: Lucrezia ​Borgia, Kendra Elliot: Kegyes titok


Margaret Atwood: Testamentumok
A Szolgálólány meséjének zseniális folytatásában az ünnepelt kanadai író, Margaret Atwood választ ad azokra a kérdésekre, amelyek évtizedek óta gyötrik az olvasókat. Mikor a teherautó ajtaja rácsapódott Fredé jövőjére A Szolgálólány meséjében, az olvasók nem tudhatták, mi vár rá – szabadság, börtön vagy halál. Margaret Atwood új regénye – három gileadi nő elbeszélésére alapozva – tizenöt évvel azután veszi fel a történet fonalát, hogy Fredé belépett az ismeretlenbe… A regény még megjelenése előtt felkerült a Booker-díj hosszúlistájára, ahol a szerző már hatodszorra szerepel, és 2000-ben el is nyerte a díjat A vak bérgyilkossal. A zsűri elnöke, Peter Florence azt nyilatkozta a Testamentumokról: „A spoilerezés elkerülése és a kegyetlen titoktartási egyezmény miatt nem árulhatom el, ki, hogyan, miért, sőt azt sem, hol. Csak annyit mondhatok: rémisztő és lélegzetelállító könyv.”

Maria Bellonci: Lucrezia ​Borgia
A neves olasz szerző e művében a XVI. századai Itáliába kalauzolja el az olvasót. A kötetben a híres és hírhedt Lucrezia Borgia és a Borgia család életével ismerkedünk meg. Az írónő Lucrezia – VI. Sándor pápa lánya iránt rokonszenvet érez, s így az olvasó egy sok évszázdos, igen érdekes vita \"női szemmel\" történő sommázásában vesz részt. Valóban máig ható érvényességű megállapítások olvashatók ki a könyvből a szabad és becsületes életre vágyó nők nehéz helyzetéről. Lucrezia Borgia életét, mert a gyengébb nemhez tartozott, álszent kora szabta meg, és hogy önmaga lehessen s őszinte érzelmei szerint élhessen, tragikus, kilátástalan ellnállásba kezdett. Az egyszer igazán volt és egyben örök asszony szép és szomorú életét a pompázatos reneszánsz kor köztörténetének ragyogó keretében élhetjük át.

Kendra Elliot: Kegyes titok
Mercy Kilpatrick FBI-ügynök egy, a világ végére készülő családban nőtt fel. Hitte, hogy sehol sem lehet nagyobb biztonságban, mint Oregon ritkán lakott vidékein. Bár az apja nem tudta megbocsátani, hogy elhagyta szülővárosát és az FBI nyomozója lett, Mercy nem szakadt el teljesen a gyökereitől. A régi szokások a vérében vannak. Ez az ő titka - ez, és az erdő mélyén rejlő, a túléléshez szükséges felszerelésekkel és készletekkel ellátott faháza. Ettől a faháztól nem messze találkozik Mercy egy kislánnyal, akinek a nagyanyja súlyos, kés okozta sebektől haldoklik. Több száz mérfölddel távolabb rábukkannak egy hasonló módon összevagdalt holttestre. Az áldozatok - egy városi bíró és az erdőben élő idős asszony - nem is különbözhetnének jobban egymástól. Mercynek Truman Daly rendőrfőnök segítségével még azelőtt meg kell találnia a gyilkost, mielőtt újabb áldozatokat szed. Mercy tudja, hogy a múltja nem hagyja nyugodni. Tudja, hogy a családja neheztel rá. Hogyan őrizheti meg így a titkait... amikor csak azok menthetik meg?



No comments:

Post a Comment