Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 6, 2019

Jonathan Franzen: Tisztaság, Mattias Edvardsson: Látszólag ​normális, Aly Martinez: Érted mindent

Aly Martinez: Érted mindent
Az első randinkon megkértem a kezét. Kinevetett, és azt mondta, őrült vagyok. De még aznap igent mondott. Olyan volt, mint egy forgószél, de boldogok voltunk. Amíg nem lettünk mohók, és nem vágytunk családra. Az egy olyan élet volt, amit nem adhattam meg neki, hiába próbáltam. A termékenység egyszerűen nem a mi oldalunkon állt. Túl voltunk az orvosokon meg a kezeléseken. Elköltöttük azt a pénzt is, ami nem is volt. Hazudtunk a családunknak. Mosolyogtunk a barátainkra. Felvettünk egy bátor arcot a világ ellen, ami nem értett meg minket. Aztán végre sikerült... Mígnem el kellett temetnünk a fiunkat. Ott maradtunk összetörve, agyon verve, elpusztítva. Azt mondják, a szeretet a részletekben van, de a mi esetünkben éppen a részletek tettek tönkre bennünket. Ez a történet arról szól, hogyan szereztem vissza azt, ami mindig is az enyém volt. A feleségemet és a családomat. Aly Martinez USA Today bestsellerszerző a nagy sikerű Cora és Penn-sorozata után egy újabb kétrészes, szívszorító, romantikus történetben mesél a szerelemről és a második esélyről.

Mattias Edvardsson: Látszólag ​normális
Stella ​látszólag egy átlagos tinédzser, aki éli felhőtlen hétköznapjait, amíg egy nap meg nem vádolják egy nála jóval idősebb férfi meggyilkolásával. Mi köze lehet az üzletember halálához a kifogástalan hírű családból származó lánynak? Stella apja az egyházközösség elismert lelkipásztora, aki odaadó férj és rajong egyetlen gyermekéért. Az igazság és az őszinteség bajnokaként ismert Adam elvei ellenére hazudik is a nyomozóknak, hogy alibit biztosítson a letartóztatott lányának, hiszen Stella úgyis ártatlan – de visszapillantva később a gyerekkorára kiderül, hogy a szeretett gyermek bonyolultabb eset, mint amilyennek az apja elsőre lefesti őt. A nyomozás lélekölő terhe alatt Adam kezdi elveszíteni a kontrollt, és már nem tudja leplezni személyiségének sötét oldalát. A nyomozás során Stella szavaiból kiderül, hogy közelről ismerte a meggyilkolt férfit, és nem ez az egyetlen titok, amit a szülei előtt rejteget. A thriller legvégén Ulrika, az anya vall a család életéről. A védőügyvédként praktizáló nő egyedülálló perspektívát tár a nyomozók elé, és lassan felsejlik az a szövevényes terv, amivel a lányát akarja megmenteni. Ám az elképzelése csaknem bajba sodorja, mert igen nagy kockázatot vállal… A lebilincselő pszichothrillerben Mattias Edvardsson olyan hálót sző, amely mindenkit csapdába ejt, és semmi sem az, aminek látszik.

Jonathan Franzen: Tisztaság
Korunk egyik legjelentősebb írójának régóta várt új regénye nagy ívű, kontinenseken és évtizedeken átnyúló többgenerációs történet. Főszereplője egy Pip Tyler nevű fiatal nő, akinek a valódi neve Purity, azaz Tisztaság. Százharmincezer dolláros diákhitellel a nyakában Oaklandben squattol anarchistákkal, kapcsolata egyetlen családtagjával, az anyjával zűrös, és fogalma sincs róla, ki az apja. Pip megismerkedik egy karizmatikus német hackerrel, a kényes adatokat kiszivárogtató Andreas Wolffal, s ahogy a cselekmény az USA-tól Bolíviáig és a berlini fal leomlása előtti Kelet-Németországig ágazik szét, egyre több rejtélyt fed fel a családjáról. A hét nagy részből álló, rafinált szerkezetű regény végére aztán a nagy kirakós minden darabja a helyére kerül.
Sötét titkok, manipulációk, hazugságok, ifjúkori idealizmus, végletes hűség, szülő-gyerek kapcsolat, szerelem és család, a nemek közti harc, a mindenütt jelen lévő, totalitárius internet efféle nagy témákat vizsgál a szerző emlékezetes karaktereket felvonultató, csupaszív, elbűvölően intelligens regényében.

No comments:

Post a Comment