Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

July 15, 2018

Yrsa Sigurðardóttir: Örvény , Caleb Carr: A ​Halál angyala , Dick Lehr & Gerard O'Neil: Fekete mise





Dick Lehr & Gerard O'Neil: Fekete mise
James „Whitey” Bulger egy befolyásos politikus öccse, pályáját uzsorásként és bukmékerként kezdte, majd tíz évig az Alcatrazban raboskodott. Amikor az 1970-es évek közepén a La Cosa Nostra megpróbálta kiszorítani a bandáját a városból, John Connolly, az FBI feltörekvő tisztje ördögi alkut ajánlott a kisstílű gengszternek: védelemért cserébe szolgáltasson információt az olasz maffiáról. A konkurencia kiiktatása után Whitey az ír maffia könyörtelen vezetőjévé vált és átvette az uralmat Boston felett, ám Connollyval és az FBI-jal kötött alkuja kontrollálhatatlanná vált, és az Egyesült Államok legnagyobb informátori botrányába torkollott. Whitey Bulger tizenhat éven keresztül bujkált, Oszáma bin Láden után az FBI második legkeresettebb bűnözője volt, végül 2011-ben fogták el. 2013 óta életfogytiglani büntetését tölti zsarolás, pénzmosás, uzsora és 11 rendbeli gyilkosság miatt. Az igaz történeten alapuló könyv egy pszichopata bűnöző felemelkedésének és bukásának krónikája, a szerzők, Dick Lehr és Gerard O’Neill egykori újságírók a kezdetektől fogva nyomoztak az ügyben.

Caleb Carr: A ​Halál angyala
1896, ​New York. A város egyik legnevesebb lélekbúvára a magyar származású Laszlo Kreizler. Amikor a rendőrséget vezető Theodore Roosevelt tudomást szerez egy borzalmas gyilkosságsorozatról – amelynek áldozatai fiatal gyerekek, főleg prostituáltak –, a város hatalmas urainak akarata ellenére Kreizler segítségével megindítja a nyomozást. De nem hivatalosan, hiszen azt sokan nem néznék jó szemmel, főleg Kreizler botrányosan modern felfogása miatt, mely szerint az ember személyiségét és tetteit csak összefüggéseiben lehet megismerni. A doktorhoz csatlakozik John Schuyler Moore, a New York Times újságírója, Sara Howard, a metropolisz rendőrségének első női alkalmazottja, valamint két detektív is, az Isaacson testvérpár. A csapat nyomozni kezd, a gyilkos azonban egyre-másra szedi áldozatait, akiket brutálisan gyilkol és csonkít meg. Csak Laszlo Kreizler képes megállítani őt, de a doktor ellenségei és a gyilkos semmit és senkit sem kímélnek.

Yrsa Sigurðardóttir: Örvény
Egy iskolában tíz éve elástak egy időkapszulát. A benne található fogalmazásokban a diákok leírták, milyennek képzelik a jövőt. Csakhogy a gyermeki elképzelések közé egy fenyegető üzenet is került, amely hat, monogrammal jelölt ember halálát jövendöli. Huldar, aki elvesztette vezetői pozícióját a rendőrségnél, úgy véli, ezzel a piti üggyel akarják távol tartani a valódi nyomozói munkától. Ugyan valószínűtlennek tartja, hogy bárki valóra váltaná kamaszkori fantáziáit, a biztonság kedvéért a gyerekpszichológus Freyja segítségét kéri, hogy kideríthesse, valós-e a fenyegetés. Nemsokára döbbenetes dolgok történnek: levágott testrészeket találnak egy kertben, majd meghal egy férfi, akinek monogramja egyezik a fenyegető üzenetben található egyik monogrammal. Megkezdődik a versenyfutás az idővel: Huldarnak és Freyjának meg kell találnia az üzenet íróját, azonosítania kell a potenciális áldozatokat és a gyilkost, amíg nem késő.

No comments:

Post a Comment