Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

July 6, 2018

Marina Fiorato: Bíbor & csont , David Ebershoff: Pasadena , Sharon Bolton: Egyikünk ​hazudik





Sharon Bolton: Egyikünk ​hazudik
Lecter ​Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre. Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet. Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét. Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?

David Ebershoff: Pasadena
A dán lány és A 19. feleség című regények szerzője ebben a művében Linda Stamp életének történetét meséli el. Linda 1903-ban született egy kaliforniai hagymafarmon. Életét három férfi határozta meg: féltékeny bátyja, Edmund; az egykori lelencgyerek, Bruder, akit a lány apja hozott haza az első világháborús európai frontról; és egy pasadenai narancsültetvény tulajdonosa, Willis Poore. A regény gerincét Linda kalandos és romantikus élettörténete alkotja, de a szerző egy-egy villanással bemutatja a főszereplő mexikói anyjának és német származású apjának életét, a szesztilalom béklyójában vergődő Kalifornia mindennapjait, a tanyát és a kisvárost, ahol a lány felnőtt, és az éppen virágzásnak induló várost, Pasadenát, ahová a jó szerencse (vagy talán a balsorsa) vetette.

Marina Fiorato: Bíbor & csont
A szerelem és a megszállottság sötét, megragadó története London, 1853 Annie Stride-nak már nem maradt miért élnie – egy olcsó szajha, akit éppen kilakoltattak, és ráadásul állapotos is. Azon az estén, amikor úgy dönt, leveti magát a Waterloo hídról a Temze jeges vizébe, megmenti őt a haláltól Francis Maybrick Gill, egy tehetséges festőművész – és ezzel örökre megváltoztatja az életét. Francis a múzsájává emeli Annie-t, a bukott nőből a társadalom kedveltjévé változtatva ezzel a lányt. Annie hamarosan már a mennyei szépségével köszönti Londont, a sötét múltját pedig messze hátrahagyta. Ám Annie pompás új élete nem teljesen olyan, mint amilyennek látszik – és vannak, akik nem hagyják, hogy elfelejtse, honnan is jött…

No comments:

Post a Comment