Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 11, 2013

Wilhelmine Schröder-Devrient: Egy énekesnő emlékiratai

A zsenge Pauline igazán akaratlanul válik szem- és fültanújává tiszteletreméltó szülei vad és nem éppen szemérmes tusájának. A szende, ám fürge gondolkodású szűz, miután megnyugszik, hogy jó erkölcsökben és tisztességben makulátlan édesanyja nem fájdalmában sikoltozik, s rúgkapál a mennyezet felé, édesapja sem gyötrelmek közepette csikorgatja a fogát, szól sohasem hallott szavakat, immár egyre lelkesebben követi a fejleményeket. S miközben kis szíve a torkában dobog, fölteszi magában, hogy az itt tanult sok szépet és jót igyekszik mielőbb alaposabban is megismerni, s később buzgón és elmélyülten gyakorolni.

Paulinéből híres operaénekesnő lesz, s színpadi sikerei mellett bőven kínálkozik módja, hogy kislánykori fogadalmát betartsa, Európa szinte minden fővárosában. Így Pesten is, ahol a félelmetes haramiák tanyáján, a zord és sötét Városligetben odáig merészkedik, hogy meztelenül fürdik meg a tóban a délceg Árpáddal! Miből is világosan kitetszhet, hogy a germán szellem és érzület számára a magyarok hazája és fővárosa legalább is a mesés Kelettel ér föl.

Wilhelmine Schröder-Devrient műve a szerelem kisenciklopédiája, mellesleg az asszonyi furfang és képmutatás főkönyve!

No comments:

Post a Comment