Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 15, 2013

Szenkevics Jurij: Papiruszhajóval az Atlanti-óceánon át

Thor Heyerdahl a Szovjetunió Tudományos Akadémiájának segítségét kérte, hogy Ra-expedíciójának nemzetközi legénysége tagjaként egy orosz orvost vihessen magával. Thor Heyerdahl és Jurij Szenkevics találkozása gyümölcsözőnek bizonyult. Szenkevics nemcsak a két Ra-expedícióban vett részt, hanem Heyerdahl következő, Tigris-expedíciójának is tagja volt.
Heyerdahl már beszámolt olvasóinak a Ra-expedíciók eseményeiről, Jurij Szenkevics mégis új adalékokkal szolgál az útibeszámolók kedvelőinke. Bár ugyanarról az expedícióról, és ugyanazokról az emberekről írtak, Szenkevics könyve mégis sok újat nyújt. Ő nem a vezető szemével nézte társait, hanem mint orvos, mint barát, mint pszichológus végezte megfigyeléseit. Naplójából izgalmas kép tárul elénk arról, hogyan tudott az Atlanti-óceán közepén összezárva élni, dolgozni, a kiválás minden lehetősége nélkül, hét különböző nemzetiségű, életkorú, vallású, világnézetű, műveltségű ember. HOgyan alakult a csoport, az egyének egymáshoz és vezetőjükhöz való viszonya, hogyan alkalmazkodtak egymás szokásaihoz, hogyan végezték sokszor monoton munkájukat, oldották meg az életveszélyes feladatokat.

No comments:

Post a Comment