Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 19, 2013

Manfredi Valerio Massimo: Az utolsó légió

Az Úr 476. esztendejében járunk. A Római Birodalom hajdani dicsősége már rég tovatűnt. Itália földjét barbár népek tartják uralmuk alatt. Vezérük, Odoaker döntő lépésre szánja el magát: foglyul ejti a kiskorú császárt, Romulus Augustust. És a szigorúan őrzött gyermeket egy szinte megközelíthetetlen szigetre viteti, hogy ott mindörökre rabságban tartsa. Csakhogy egy vakmerő kis csapat - egy titokzatos múltú tiszt, egy bátor leány és az utolsó római légió néhány elszánt katonája - megkísérli a lehetetlen: megpróbálják kiszabadítani és biztonságos helyre juttatni a gyermek császárt. Fél Európát átszelő, kalandos útjuk során számtalan veszéllyel kell szembenézniük, hiszen üldözőik, a várszomjas Wulfila és harcosai mindvégig a nyomukban vannak, s alig várják, hogy lecsaphassanak rájuk. Vajon sikerrel járhat-e a vakmerő küldetés, megmenekül-e az ifjú császár? Beteljesedhet-e a titokzatos jóslat, melyet a gyermek nevelője, a Britanniából származó kelta druida hallott egykor szülőföldjén, a déltengerekről érkező ifjúról, aki csodálatos kardjával elhozza végre a békét?

Valerio Massimo Manfredi a korszak kiváló ismerője, a neves milánói Bocconi egyetem régészprofesszora, számos regény és tudományos mű szerzője, olvasmányos történelmi regényei óriási népszerűségnek örvendenek hazájában és a világ számos országában.

No comments:

Post a Comment