Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 28, 2013

Steven Saylor: Róma

Íme ezer év története két család sorsán keresztül, két családén, akik részesei voltak Róma legfényesebb és legsötétebb pillanatainak.
Steven Saylor a város első ezer évét bemutató regényében a történelmet, a legendát és az új régészeti felfedezéseket egy lebilincselő történetté szövi össze, amely a két szerencsétlen sorsú ikerrel, Romulusszal és Remusszal kezdődik, és akkor ér véget, amikor Róma már a világ leghatalmasabb birodalmának fővárosa. Olvashatunk a hős és áruló Coriolanus tragédiájáról, a város gall ostromáról, a küzdelemről Hannibal ellen, a patríciusok és a plebejusok véres küzdelmeiről, és Julius Caesar meggyilkolását követően a római köztársaság kimúlásáról.
A főszerepet két család - a Potitiusok és a Pinariusok - leszármazottai játsszák. Az egyik Romulus bizalmasa. A másik rabszolgának született, és elcsábít egy Vesta-szüzet, aki fogadalmát is megszegi. Az egyik tömeggyilkos lesz. A másik Julius Caesar örököse. A generációkat pedig egy titokzatos talizmán köti össze, amely olyan ősi, mint maga a város.
A Róma minden tekintetben epikus alkotás, egy nagyívű történelmi saga, és egyben Steven Saylor legkiválóbb regénye.

No comments:

Post a Comment