Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 29, 2013

Mitták Ferenc: 1000 év - 100 híres történelmi személy


1000. december 25-én (vagy 1001. január l-jén) a II. Szilveszter pápától kapott koronával Magyarország első királyává koronázták az Árpádházi Géza nagyfejedelem fiát, Istvánt. Első és egyben az egyik legnagyobb királyunk, I. (Szent) István fokozatosan megteremtette az ország egységét, létrehozta a magyar feudális állam alapvető intézményeit, a korábban pogány hitet valló népét rákényszerítette a kereszténység felvételére, s ezzel együtt kiépítette az egyházi szervezetet. Halhatatlan művet alkotott, mert műve 1000 év múltán is él a Kárpát-medencében, Európa szívében.
Könyvem célja, hogy a keresztény magyar állam 1000 évéből 100 híres történelmi személyt (királyokat, hadvezéreket, politikusokat) bemutassak az életrajzuk és történelmi szerepük rövid, tömör leírásával.
A kötet 1000 év minden évszázadából - a XI. századtól a XX. századig - évszázadonként annak a 10 történelmi személynek a portréját villantja fel, akik (a szerző szubjektív véleménye szerint) a legnagyobb hatással voltak korukra, akik az adott évszázadot reprezentálják. A 10 évszázad 10-10 életrajza jelenti az „1000 év 100 híres történelmi személy"-ét.

No comments:

Post a Comment