Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

July 31, 2024

Lynn Barber: Egy Lányról, Viola Judit: Királyok és koronák II., Backman, Fredrik: Amit ​a fiamnak tudnia kell a világról, Viola Judit: Királyok és koronák I., Mérő Vera: Lúg

Lynn Barber: Egy Lányról
A kisvárosi iskolás lánynak kissé magányos gyerekkor jutott közhivatalnok apja és beszédtanár anyja mellett. Élete gyökeres fordulatot vesz, amikor megismerkedik a középkorú Simonnal: közös utazásaik során a legfényesebb európai luxushotelekben fordulnak meg. A fiatal lány érzi, hogy a férfi nagyvilági életmódja mögött titkok lappanganak. De a baljós jelek ellenére az addig szigorú értékrendet valló szülők szinte a férfi karjaiba lökik…


Viola Judit: Királyok és koronák II.
Azt mondják, a jó bor egyre javul, ahogy öregszik. Egyre ízesebb, nemesebb, értékesebb lesz. A rossz bor megecetesedik, ihatatlan lesz és romlott. Az emberekkel is így van ez, a valóságban és a regényekben is. Vannak a történetnek olyan szereplői, akiket az átélt események, megszerezett tapasztalatok megérlelnek, bölcsebbé tesznek. Ők a kedvenceim, mert úgy hiszem, minden velünk történt dolognak a célja az, hogy napról-napra zamatosabbak, jobbak legyünk. A Kun László király utolsó évétől 1311-ig tartó időszak – mint minden kor – kitermelte ennek az embertípusnak az ellenkezőjét is, a mindenkin gátlástalanul átgázoló, önző figurákat. Ma sincs ez másképp. Minden szereplő választhat, de döntése nem csak a saját életét, de egy ország sorsát is megváltoztathatja.


Backman, Fredrik: Amit ​a fiamnak tudnia kell a világról
„Amikor gyerekünk lesz, az olyan, mintha markológépet próbálnánk vezetni egy porcelánboltban. Begipszelt lábbal. Fordítva felvett símaszkban. Részegen."Hogy milyen szülőnek lenni, arról mindenkinek más a véleménye, de azt, hogy a gyereknevelés számos nehézséget, buktatót, vicces és megható fordulatot tartogat, senki sem vitatja.
Fredrik Backman, Az ember, akit Ovénak hívnak szerzője ebben a briliáns kis kötetben éppen ezeket a fordulatokat veszi sorra. Szó esik itt repülőterekről, műanyag zsiráfokról, együttesalapításról, pankrációról és még sok más hasznos és haszontalan dologról. Személyes, szókimondó, tiszteletlen, és rendkívül szórakoztató.


Viola Judit: Királyok és koronák I.
Azt mondják, a jó bor egyre javul, ahogy öregszik. Egyre ízesebb, nemesebb, értékesebb lesz. A rossz bor megecetesedik, ihatatlan lesz és romlott. Az emberekkel is így van ez, a valóságban és a regényekben is. Vannak a történetnek olyan szereplői, akiket az átélt események, megszerezett tapasztalatok megérlelnek, bölcsebbé tesznek. Ők a kedvenceim, mert úgy hiszem, minden velünk történt dolognak a célja az, hogy napról-napra zamatosabbak, jobbak legyünk. A Kun László király utolsó évétől 1311-ig tartó időszak – mint minden kor – kitermelte ennek az embertípusnak az ellenkezőjét is, a mindenkin gátlástalanul átgázoló, önző figurákat. Ma sincs ez másképp. Minden szereplő választhat, de döntése nem csak a saját életét, de egy ország sorsát is megváltoztathatja.


Mérő Vera: Lúg
2013-ban az egész országot megrázta a Renner Erika ellen elkövetett brutális támadás. Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója lakásában megtámadta, aneszteziológiai szakértelemmel elaltatta volt barátnőjét, majd a magatehetetlen testet lemeztelenítette és nemi szervébe lúgot öntött. A borzalmas csonkítás örökre megnyomorította Renner Erikát. A magyar igazságszolgáltatás hosszú évekig nem tudott mit kezdeni az esettel, sokáig úgy tűnt, hogy a magas politikai kapcsolatokkal rendelkező Bene család eléri, hogy az elkövető minimális büntetéssel megússza az előre kitervelt, aljas bűncselekményt. Renner Erika azonban nem adta fel, a hatalmas túlerővel szembeszállva megküzdött az igazáért és ezzel minden bántalmazott, minden túlélő példaképe lett. Mérő Vera lebilincselően izgalmas és a tényekhez az utolsó betűig hű regénye Renner Erika hősies küzdelmének a története.


July 15, 2024

Anne Brontë: Wildfell asszonya, Liza Marklund: Fagypont, Grace Draven: Ragyogás, Andrea Mara: Senki nem látott semmit, Liza Marklund: Lápvidék

Anne Brontë: Wildfell asszonya
Titokzatos, szép özvegy költözik az elhagyatott wildfelli udvarházba fiával és mogorva komornájával, és igyekszik tartani a távolságot mindenkitől. Csakhogy a vidéki kisnemesség nem arról híres, hogy új szomszédjait békén hagyja, ezért aztán szinte ráerőszakolják magukat Mrs. Grahamre, s hamarosan a fő beszédtéma a nő korábbi élete lesz, melyről vajmi keveset tudnak a fecsegő hölgyek.Gilbert Markham, egy módos gazdálkodó fia, aki mindeddig egy helyi lánynak, Elizának udvarolt, érzékenyen reagál Helen intellektusára, s egyre inkább vonzódik a titokzatos hölgyhöz. Nemsokára - talán Eliza bosszújaként - rosszindulatú pletykák kezdenek el terjengeni Helenről és gyakori látogatójáról, Mr. Lawrence-ről. Markham meggyanúsítja a nőt, hogy Lawrence-et szereti. Helen válaszképpen odaadja neki lánykora óta vezetett naplóját, melynek végéből előbb pár lapot sietve kitép...A regény bizonyos értelemben Anne Bronte válasza nővérei regényeire, szerelemről és házasságról, megcsalásról és megcsalatásról, fájdalomról és megbocsátásról, mely bátor szókimondásával megkérdőjelezte a kor erkölcseit és jogrendszerét, s ezzel az egyik első feminista műnek minősül. Mit számít a vagyon, ha nincs szerelem? Mit számít a szerelem, ha nincs mód alaposan megismerni a házasság előtt azt, aki iránt gyengéd érzelmeket táplál a romantikus lelkületű hősnő?


Liza Marklund: Fagypont
Egy ​svéd kisvárosban, az északi sarkkör közelében öt kamasz lány havonta egyszer találkozik, hogy megbeszéljék könyvklubjuk soron következő kötetét. Lolita. Gyökerek. A rendőrgyilkos, Tom Sawyer kalandjai, Tövismadarak. A címek öt különböző személyiséget tükröznek, akik gyakran egymásnak feszülnek ebben a folyton kavargó, nehéz időszakban, a felnőttkor küszöbén. Azután egyikük nyomtalanul eltűnik. Negyven évvel később egy omladozó híd felfedi régóta őrzött titkát: egy fiatal lány fej nélküli holttestét. Egyikük holttestét. Meggyilkolták. Az elhunyt tiszteletére rendezett megemlékezésen először találkozik újra a négy nő, akik egykor a könyvklub tagjai voltak. Az esetet vizsgáló rendőr előtt hamar kirajzolódik, hogy a lányok közti kapcsolat megromlása okozta a szörnyű bűntényt. Vajon a szex, a féltékenység és a kisvárosi életből való kitörés vágya már előre meghatározta szövetségük végét? És mi volt az, ami végül egyikük életét követelte?
A Fagypont egy trilógia első része, amely Stenträskben, egy Norbotten megyei kisvárosban játszódik. „Egész életünkre jelentős hatással van az a hely, ahol felnövünk, hat ránk a természet és az emberek is. Minél idősebb vagyok, annál egyértelműbben érzem ezt. Könyvem ennek az eredménye, egyfajta hazatérés" – vallja a szerző, aki szintén Norbotten megye szülötte.


Grace Draven: Ragyogás
Egy ​férfi és egy nő – akiket a kötelességtudat és a politikai játszmák hoztak össze egymással – lassan ráébred, hogy a sors egymásnak szánta őket, miközben egy ellenséges királyság éppen a szétszakításukon mesterkedik.
Egy jelentéktelen herceg A kai herceg, Brishen Khaskem, már régen beletörődött abba, hogy apja után a bátyja fogja megörökölni a trónt, és ő csupán egy lényegtelen tartalék a család és a királyság számára. Amikor azonban az emberek által lakott Gauri Királyság és a kaiok Bast-Haradis-i Királysága politikai és kereskedelmi szövetséget köt egymással, Brishennek feleségül kell vennie egy gauri nőt, hogy megpecsételjék a megállapodást. A herceg kötelességtudóan beleegyezik a házasságba, és szembesül a ténnyel, hogy menyasszonya épp olyan csúnya, mint amilyenre számított, de mégis sokkal gyönyörűbbnek találja, mint elképzelte. Egy jelentéktelen udvarhölgy Ildikó, a gauri király unokahúga, már régen beletörődött abba, hogy csupán érdekházasság szempontjából képviselhet értéket a királyi család számára. Mégis döbbenten értesül arról, hogy nem egy külföldi nemesnek szánják, hanem a kai király kisebbik fiának, vagyis a jövendőbelije még csak nem is ember. De újdonsült férje oldalán elindul az ismeretlenbe, és idővel megtanulja elfogadni a társát, aki bár sötétségbe burkolózik, de lelkét a legragyogóbb fényből kovácsolták.


Andrea Mara: Senki nem látott semmit
Senki nem látta, mi történt. Állsz a zsúfolt peronon a londoni metróban. A két kislányod előtted felugrik a szerelvényre. Te is utánuk lépnél, de záródnak az ajtók, a metró elhúz. A peronon maradtál. Mindenki hazudik. Amíg a következő megállóhoz érsz, azt sulykolod magadban, hogy minden rendben lesz. De pánikba esel, mert nem két gyerek vár a peronon. Csak egy. Valaki hibás. A másik lányod hova tűnt? Magával vitte egy idegen? Vagy nem is sejted, de jól ismered a tettest? Senki nem mond igazat. Minél hosszabbra nyúlik a keresés, annál nehezebb lesz megtalálni a lányodat.


Liza Marklund: Lápvidék
Wiking ​Stormberg, a sarkköri kisváros, Stenträsk rendőrparancsnoka soha nem tette túl magát a felesége eltűnésén. Helena harminc éve egy napon elment gyümölcsöt szedni, és nyom nélkül elnyelte a mocsár. Kisbabájukra, akit addigra már félholtra csíptek a rovarok, egy zsombékon találtak rá. Helena teste sosem került elő. Teltek az évek, évtizedek, a férfi pedig a munkájának, a gyerekeinek és az emlékezésnek szentelte minden idejét. Egy nyári napon Wiking és Helena felnőtt fia, Markus fenyegető levelet talál a postaládájában. A legbizarrabb azonban nem is maga a fenyegetés, hanem hogy Helena kézírásával írták, és sajátos kézjegyével szignózták: egy csillaggal, ami úgy néz ki, mint a nő hasán lévő forradás. Wiking azonnal a rejtély nyomába ered, de nem könnyű eldönteni, vajon csak kísérteteket lát, vagy valamiféle külső erő fenyegeti őt és a családját.
Összetett cselekmény, kiváló dramaturgia, drámai fordulatok. Liza Marklund magával ragadó hangulatot teremt Lápvidék című regényében, és az izgalom mellett végig ott vibrál az a szomorúság, ami akkor fogja el az embert, ha eltöpreng, milyen másképp is alakult volna az élete, ha a múltban „az a bizonyos" esemény nem úgy történik, ahogyan történt.


July 7, 2024

Noah Hawley: Himnusz, Matthew Quirk: Éjjeli ügynök, Leo Perutz: Leonardo Júdása

Noah Hawley: Himnusz
Az ​opioid-válság idején, a klímakatasztrófa egyre fenyegetőbb árnyékában egyszer csak megszűnik a táborok közti politikai konszenzus, és Amerika-szerte eluralkodik a káosz. A viták heves erőszakba csapnak át, felfegyverkezett, a vélt igazság nevében cselekvő csőcselék járja az utcákat. Eközben a tinédzserek előbb csak Amerikában, majd a világ többi részén is sorra öngyilkosok lesznek, és olyan mém-üzeneteket hagynak hátra, amelyeket csak ők képesek értelmezni.A piacokat nem érintik a vérengzések: az olyan szupergazdagok, mint Ty Oliver, továbbra is élvezik az életüket magángépeiken a lángok felett.Miután elveszíti a lányát, Ty beadja a fiát, Simont, a Lebegj Szorongáskezelő Központba, hogy ott dolgozza fel nővére tragikus halálát. Simon itt találkozik a Próféta nevű fiúval, aki halaszthatatlan, rejtélyes küldetésre hívja: egy fiatal lány megmentésére, akit egy milliárdos tart fogva. Simon hamarosan fura bajtársakkal körülvéve találja magát, és lehetetlent nem ismerő útjuk az egész nemzetre hatással lehet.Noah Hawley regénye nagyívű szépirodalmi thriller korunk Amerikájáról, ami a legsötétebb zugokban is rátalál a kiolthatatlan fényre.
Felejthetetlen, életteli szereplői és szélesvásznú mozifilmként pörgő, vonneguti cselekménye időtlen művé teszi a Himnuszt.


Matthew Quirk: Éjjeli ügynök
Ha meg akarja találni a téglát a Fehér Házban, az FBI-ügynöknek mindent meg kell kérdőjeleznie… és senkiben sem szabad bíznia.Peter Sutherland FBI-ügynök a Fehér Ház Válságtermében várakozik. Egy vészhelyzeti vonalat figyel, amelyen soha nem fut be hívás. Aztán egy éjjel megcsörren a telefon.Egy rémült fiatal nő jelentkezik be: megöltek két embert, és a gyilkos még mindig a házban lehet. Az egyik áldozattól kapta meg ezt a számot, aki a halála előtt pontos utasításokkal látta el, hogy mit mondjon: „Mondd meg, hogy KÓCSAG-nak igaza volt. Megtörténik."A hívás egy évek óta zajló összeesküvés kellős közepébe rántja Petert: egy orosz kém beépülhetett az amerikai kormányzat legfelsőbb köreibe. A Fehér Házban bárki lehet a tégla. És mindenáron meg kell találni!Peter most maga határozza meg a játékszabályokat – és senkiben sem szabad bíznia.A sikeres Netflix-sorozat alapjául szolgáló pörgős, akciódús kémthriller.


Leo Perutz: Leonardo Júdása
A ​Leonardo Júdása 1498-ban játszódik Milánóban, ebben a lüktető, eleven városban. A herceg, a Moro nagy barátja a művészeknek és értője a mű – alkotásoknak. Éppen a legnagyobbak egyikét, Leonardo da Vincit próbálja rávenni a Krisztus és a tanítványok utolsó vacsoráját megörökítő képének befejezésére. A mester azért késlekedik, mert hiába keres az áruló Júdás arcához modellt magának. Egy olyan embert akar találni, aki nem mélységesen gonosz ugyan, de nem képes átadni magát teljesen a szeretetnek, aki többre becsüli a csengő aranyakat a lélek boldogságánál. Meg is találja őt a német földről a városba érkező kereskedőben. Behaim szerelembe esett a szépséges Niccolával, mit sem sejtve arról, hogy ő a gonosz uzsorás lánya. Amikor aztán kiderült, hogy a lány apja tartozik neki tizenhét dukáttal, ellopatta vele a pénzt, majd gúnyos szavakkal megalázta és cserben hagyta Niccolát. Behaimot évekkel később újra Milánóba hozza a sorsa. Először nem érti, miért mutogatnak rá gúnyosan az emberek az utcán. Amikor ellátogat Leonardo remekművéhez, megszégyenülve kell látnia saját arcát árulóként megörökítve. Szerelem és csalás, mindennapiság és örökbecsű művészet kelnek életre Leo Perutz regényének lapjain.


July 6, 2024

Pálmai-Lantos Éva: Andalúz örökség, Kováts, Róbert: Mielőtt leszülettem, Farah Naz Rishi: Üzenet a Földről, Josephine Hart: Obsession - Megsebezve

Pálmai-Lantos Éva: Andalúz örökség
Tegnap ​reggel még azt hittem, a családom úgy tökéletes, ahogy van, és anya sosem hazudna nekem vagy apának. Tévedtem. Néha elég huszonnégy óra, hogy összeomoljon egy egész életnyi illúzió. Vagy egy nem várt levél és pár telefonhívás.A fiatal Bartha Katinka, egy budapesti galéria kurátora, egy nap szörnyű felismerésre jut: az édesanyja éveken át hazudott a családjának. Egy spanyol ügyvédi irodából érkező levél és egy ártatlannak induló nyomozás döbbenti erre rá, és olyannyira nem hagyja nyugodni, hogy az általa szervezett kiállítás megnyitója kis híján botrányba fullad. Amikor a főnöke kényszerszabadságra küldi, a lány kapva kap az alkalmon, hogy személyesen utazzon Spanyolországba, és az ügy végére járjon.Andalúzia mesés városaiban kalandozva nemcsak a rejtély megoldásához kerül közelebb, hanem önmagához is, és mindinkább rájön arra, mit és kit is szeretne igazán az életében. Múlt és jelen, családi kötelékek és béklyók, két világ és rendkívüli sorsok forrnak egybe Pálmai-Lantos Éva lebilincselő regénysorozata nyitókötetének a lapjain.


Kováts, Róbert: Mielőtt leszülettem
"Emlékszem, ​Erin. Emlékszem a mennyországra."
A sikeres regényíró Richard Hollman és családja élete egyetlen pillanat alatt örökre megváltozik. A balesetet szenvedő férfi három percre meghal, majd csodával határos módon visszatér. Azonban nem egy ép és egészséges testbe; nyaktól lefelé teljesen lebénul. Gyötrelmeinek csupán az őt elborító emlékképek vetnek véget; szó szerint mindenre emlékszik a létközből. Ezzel kapcsolatos élményeit, tapasztalatait és megvilágosodásának történetét egy regénybe foglalja…
Évekkel később egy rendezvényen Richard találkozik Charlotte-al, a gyászoló özveggyel és édesanyával. Az író visszautasíthatatlan ajánlatot tesz a nőnek; segít neki megtalálni azt a lelki békét, melyet ő is meglelt a balesete után.Richard Hollman döbbenetes és átfogó beszámolója által mi is belépünk a létköz világába. Láthatjuk a mindent átszövő sorsfonalakat, a szenvedések, örömök, drámák és megbékélések mögötti karmikus egyensúlyt, és azt, miként készül fel a lélek az elkövetkező földi életére.


Farah Naz Rishi: Üzenet a Földről
Te ​mit tennél, ha tudnád, a Föld hét nap múlva véget érhet?Amikor a híradók beszámolnak arról, hogy egy Alma nevű bolygó felvette a kapcsolatot a Földdel, olyan pletykák kapnak szárnyra, miszerint az idegen entitás csak néhány napot ad a földi civilizációnak, mielőtt végleg kiiktatná.A középsulis, különc iskolakerülő, Jesse Hewitt számára soha semmi sem volt egyszerű. Az élet rossz csapások sorozatát mérte rá – hát mit számít, ha most minden véget ér? Cate Collins viszont kétségbeesetten próbálja kihasználni ezt az időt, hogy megtalálja az apját, akivel soha nem találkozott, és akiről hihetetlenül vad történeteket hallott. És akkor ott van Adeem Khan. Míg a kódolás és a számítógépes programozás mindig is könnyen ment neki, a megbocsátás nem. Úgy tűnik, nem tud megbékélni a húgával, és nem tud túllépni azon, hogy elment, pedig ez lenne az utolsó esélye.Már csak hét nap áll rendelkezésükre, hogy szembenézzenek igazságaikkal és jóvá tegyék a hibáikat. Jesse, Cate és Adeem útjai épp akkor találkoznak, mikor a világuk romjaiba dől.


Josephine Hart: Obsession - Megsebezve
A Megsebezve egy férfi kétségbeesett ragaszkodásának és botrányos szerelmi afférjának lebilincselő története. Egy olyan férfié, akinek látszólag mindene megvan: vagyona, gyönyörű felesége és gyermekei, tekintélyes parlamenti politikai karrierje. De az életéből hiányzik a szenvedély, és ez a fájó üresség a fia menyasszonyával való, mindent elsöprő és végül katasztrofális kapcsolatba sodorja.A Megsebezve olyan remekmű, amely a végletes kötődés veszélyeit és annak mélyreható, megrázó következményeit mutatja be.Hagyd, hogy magával ragadjon!


July 2, 2024

Durian Sukegawa: Édes palacsinta, Horváth F., Dániel: Nászok és válások, Rebecca Makkai: Lenne pár kérdésem, Clémentine Beauvais: Király lányok, Françoise Sagan: Jó reggelt, búbánat! - Szereti Brahmsot?

Durian Sukegawa: Édes palacsinta
Sentaro élete kudarc minden téren: priusza van, sokat iszik és puszta emlék, hogy valaha író akart lenni. Az idő múlását már csak a cseresznyefa virágzás jelzi. Egy kis cukrászdában dolgozik, ahol dorajakit árul, egy édes vörösbab krémmel töltött palacsintát.De aztán minden megváltozik.Megjelenik az életében Tokue, egy idős asszony, akinek az ízületi gyulladástól eltorzultak az ujjai, és akinek zavaros a múltja. Tokue csinálja a legjobb édes vörösbab krémet, amit Sentaro életében kóstolt, és az asszony kezdi megtanítani a mesterségére, ám miközben elmélyül a barátságuk, elkerülhetetlenül nehezedik rájuk a társadalmi elvárások nyomása, és Tokue sötét titka is napvilágra kerül.
Az Édes palacsinta megindító regény a múlt terhéről és a barátság feloldozó erejéről. Durian Sukegawa gyönyörű regénye világszerte rabul ejti az olvasók szívét.


Horváth F., Dániel: Nászok és válások
Horváth F. Dániel – molekuláris biológus végzettségű egykori kutató, A YouTuber szerelme kísérletező kedvű szerzője – irodalmi laboratóriumában ezúttal egy csehovi drámát keresztezett a latin-amerikai szappanoperák világával, s e furcsa hibridet korunk Magyarországának díszletei közé helyezte.
Van itt minden, mint a búcsúban: esküvő napján hoppon maradt vőlegény, faképnél hagyott, várandós menyasszony, megcsalás és titkos viszony, mindenre elszánt, féltékeny ex, lopott csókok, szenvedélyes vallomások, panaszos sóhajok – és könnyek, könnyek, könnyek…
A Nászok és válások képzeletbeli, ám nagyon is életszerű utazásra invitál a Szerelem tündérszép s egyszersmind kegyetlen birodalmába. Szókimondó, lendületes, provokatív darab, amelyben elmosódnak a határok ponyva és szépirodalom, közhelyek és bölcsességek, komédia és tragédia között.


Rebecca Makkai: Lenne pár kérdésem
A ​sikeres egyetemi tanár és podcaster Bodie Kane készen áll maga mögött hagyni múltját: a családi tragédiát, amely rányomta bélyegét egész kamaszkorára; a New Hampshire-i bentlakásos iskolában eltöltött, javarészt nyomorúságos négy évet; és a negyedik év végén történt gyilkosságot, amelynek áldozata korábbi szobatársa, Thalia Keith volt. Bár az interneten heves vita zajlik Thalia halálának körülményeiről és az elítélt, Omar Evans segédedző bűnösségéről, Bodie jobbnak látja nem feszegetni a dolgokat.
De amikor egy kurzus erejéig visszahívják tanítani a Granby Gimnáziumba, Bodie ellenállhatatlan késztetést érez az ügy feltárására és a hibák leleplezésére. Lehet, hogy az iskola vezetői és a rendőrök, akik kapkodva igyekeztek rács mögé juttatni Omart, más gyanúsítottakat figyelmen kívül hagytak? Elképzelhető, hogy az igazi gyilkos még szabadon van? Bodie végül fejest ugrik abba a nyúlüregbe, amelyet addig elszántan került, és kénytelen átértékelni, tényleg annyira kívülálló volt-e a Granbyben, mint hitte, vagy már 1995-ben is tudott valamit, ami a megoldás kulcsát jelentette volna a perben?


Clémentine Beauvais: Király lányok
Három ​kamasz lányt egy facebook-os szavazáson a gimnáziumban megválasztanak „Hurká"-nak nem túl vonzó külsejük miatt, vagyis hivatalosan ők hárman a gimnázium legrondább lányai. Telesírják a párnájukat emiatt?
Hát… igen, egy kicsit, de nem sokáig! A trió biciklire pattan és a nyári szünetben a vidéki kisvárosból elkerekezik Párizsba. Úticéljuk: Július 14-én egy kerti partin részt venni a francia elnökkel. Amire nem számítanak: időközben a közösségi oldalak és a sajtó is felfigyel rájuk, és igazi hírességekként érkeznek meg a fővárosba. És hogy mindezt miből finanszírozzák? Természetesen hurkaárusításból!
Pezsgő humorú, szórakoztató könyv, amely még betekintést is ad Franciaország ínyenc gasztronómiájába és turisztikai látványosságaiba. A lányok rátalálnak a hírnévre, a barátságra és a boldogságra, és útközben természetesen jókat lakomáznak.
A három barátnő története abszolút bestseller lett Franciaországban, és számos díjat nyert, köztük a rangos Prix Sorcières-t a legjobb tinédzser könyvért.


Françoise Sagan: Jó reggelt, búbánat! - Szereti Brahmsot?
A Jó reggelt, búbánat! valaha diadalmenetben járta be Európát, de még Amerikát is. Az egyszerű történet irodalmi konvenciókkal még nem fertőzött tizennyolc éves szerzője annak idején új hangon tudott mondani valamit ifjúságról, szerelemről, bánatról, a felnőtté válás szenvedéseiről – az ötvenes évek közepének amúgy is megújhodás-igényes világérzésére új hangon tudott felelni, s a könnyű, már-már frivolan őszinte új hang és az elegáns, szabatos, finom nyelv együttese adta meg a regény furcsa báját.Bár a Szereti Brahmsot? című regényét csak öt évvel később írta, egy másik életkorfordulóval küszködik benne, és hőse egy negyvenedik évében járó nő. Szerelmi regény ez, ha úgy tetszik, hagyományos értelemben, egy sok fájdalommal járó, mindenesetre a hétköznapokkal is összeszövődő, nagy és teljes szerelem meg egy közbeékelődő légies és gyönyörű epizód, egy ajándékszerelem története.