Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 25, 2024

Thich Nath Hanh: Harag, J. R. R. Tolkien: Númenor bukása, Jennifer Egan: Manhattan Beach, Sven Hedin: Három év Tibetben, Nina George: Az éj szépsége, Anna Downes: Törékeny biztonság

Thich Nath Hanh: Harag
2500 évvel ezelőtt, Indiában történt, amikor a bodhi fa alatt Buddha megvilágosodott, és rájött, hogy boldogtalanságunkat három tudati állapot okozza: a helytelen tudás, a gyötrő vágyakozás és a harag. A harag egyetlen szempillantás alatt életeket dönthet romba, és tönkreteheti lelki életünket is. Kutatóorvosok állítják, a harag alááshatja egészségünket. Thich Nhat Hanh ragyogó egyszerűséggel tárja elénk harag elleni eszközeit, melyek alkalmazásával átformálhatjuk kapcsolatainkat, újjáéleszthetjük énünk sérült részeit. Vietnam egyik prominens kolostorának főpapja kivételes időkben élt kivételes életet, mint buddhista szerzetes, békeharcos hozzávetőleg száz könyvet írt (versek, filozófia, regények). Az Élő Buddha és az Élő Krisztus bestsellerek szerzőjét Nobel- békedíjra is jelölték.


J. R. R. Tolkien: Númenor bukása
A Númenor bukása egyetlen kötetben gyűjti össze a J. R. R. Tolkien halála után kiadott, Középfölde másodkoráról szóló válogatott szövegeket. Elmeséli Númenor földrajzát és természetrajzát, megalapításának történetét és a númenoriak életét, s részleteket tartalmaz a Befejezetlen regék Númenorral kapcsolatos fejezeteiből is. A númenori történelemmel párhuzamosan Középföldén zajló eseményeket A szilmarilok, a Befejezetlen regék és a Nature of Middle-earth című posztumusz Tolkien-kiadvány alapján ismerteti. A kötet Tolkien leveleiből is válogat, s a másodkorra vonatkozó, alapvető szövegrészek is olvashatók itt A Gyűrűk Urából. A könyv végén jegyzeteket találunk, amelyek nagy részét Christopher Tolkien szerkesztői munkája inspirálta. Szerkesztette Brian Sibley.


Jennifer Egan: Manhattan Beach
A ​gazdasági válság alatt a tizenkét éves Anna elkíséri apját a nagy hatalmú üzletemberhez, Dexter Styleshoz. A kislányt megbabonázza a ház előtt hullámzó tenger és a két felnőtt között vibráló feszültség – bár nem érti, érzi, hogy a férfi kulcsszerepet játszhat apja és a családjuk jövőjének alakulásában.Sok évvel később újra összehozza vele a sors – ekkorra az ország háborúban áll, Anna apjának pedig nyoma veszett, így anyjával ketten gondoskodnak sérült és magatehetetlen kishúgáról. Hogy biztosítsa családja megélhetését, a haditengerészet gyártelepén dolgozik, ahol a tengerentúlon szolgálatot teljesítők helyett már nők is végezhetnek férfimunkát. Anna azonban a lehető legveszélyesebb feladatra vágyik: az az álma, hogy ő legyen az első női búvár.Az elszúrt idő nyomában szerzőjének történelmi regénye egy fiatal lány nővé érésének történetén keresztül, mesterien adagolt feszültséggel tár fel egy sorsfordító korszakot, amikor gyökeresen átalakul a férfi és női szerepekről, Amerikáról és a világról alkotott kép.
„Én a felemelkedésünket látom magam előtt, ennek az országnak a felemelkedését olyan magasságokba, ahová előttünk senki sem ért még fel – mondta egészen halkan. – Sem a rómaiak. Sem a Karolingok. Se Dzsingisz kán vagy a tatárok vagy a napóleoni Franciaország. Na szép! Csak ennyit mondok, de mindannyian úgy néztek rám máris, mintha a bolondok házából kiabálnék ki az ablakon! Hogy lenne mindez lehetséges?, kérdezitek magatokban. Úgy, hogy a mi uralmunk nem az emberek leigázására épül majd. Ebből a háborúból győzedelmesen és sértetlenül fogunk kikerülni, hogy azután a világ bankáraivá váljunk. Exportálni fogjuk az álmainkat, a nyelvünket, a kultúránkat, mindazt, ahogy mi élünk. És ez ellenállhatatlan lesz."


Sven Hedin: Három év Tibetben
"Július 20-án kezdtem meg nehéz, fáradságos utazásomat dél felé, Kelet-Tibeten keresztül. Cserdon kozák volt a szolgám, Turdu Bej a karaván-basi. Aldat vadászom otthonos volt az ország északi részében. Hat télen át barangolt egyedül ezek közt a hegyek között. Jakokra vadászott a bőrükért, a melyet eladott."


Nina George: Az éj szépsége
Claire, a tekintélyes viselkedésbiológus, a párizsi csúcsforgalomban lassan haladó taxijából az utcán sétáló nőket figyeli. Vajon mennyi titkot hallgatnak el? Hány szeretőt, hány nem-szeretőt, hány el nem sírt könnyet tartanak magukban? Mennyi kimondatlan, megvalósulatlan álmot hagytak maguk mögött? És ki foglalta el helyettük ezeket a lehetőségeket?Claire egyre jobban vágyik arra, hogy érezze: él, és nem csak működik. A fiatal Julie pedig olyasvalamire vár, ami végre lángra robbanthatja a lelkében szunnyadó bátorságot és szenvedélyt. Bretagne rekkenő nyári melegében, a világ végén ennek a két különböző nőnek a története összefonódik, és újra felfedezik az élet szeretetét – és a dolgok visszafordíthatatlanul megváltoznak számukra.
Az éj szépségében Nina George, a Levendulaszoba című bestseller szerzője lehetővé teszi két nőnek, hogy újra megtalálják önmagukat: vágyaikat, érzékiségüket, és legfőképpen álmaikat.Érzékien, intenzíven és precízen mesél a nőiességről és annak minden aspektusáról: változásról, megrekedésről és elválásról.


Anna Downes: Törékeny biztonság
Üdvözlünk a Paradicsomban… vajon képes leszel elhagyni?Emily Proudman teljesen kétségbe van esve. Egyetlen szerencsétlen nap alatt elvesztette az ügynökét, a munkáját és a lakását.Scott Dennynek, a sikeres és karizmatikus cégvezetőnek olyan problémája van, amelyet sem üzleti érzékével, sem hatalmas vagyonával nem tud megoldani. Aztán találkozik Emilyvel, és ez mindent megváltoztat.Mert Emily tökéletes.Scott nyári munkát ajánl Emilynek házvezetőnőként az elszigetelt, de lélegzetelállítóan gyönyörű franciaországi birtokán. A bájos feleség, Nina és a különc kislánya, Aurelia valósággal elbűvölik Emilyt, aki fejest ugrik ebbe a békésnek tűnő, napsütötte oázisba, ahol napi munkájának elvégzése után borozgathat és napozhat a medence partján.De Emily hamar rádöbben, hogy Scott és Nina veszélyes titkokat rejteget, és ha nem tesz úgy, mintha mit sem sejtene, és nem játssza el az együttműködő szerepét, a következmények halálosak lehetnek.


No comments:

Post a Comment