Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 14, 2024

Iris Dawn: L - Itt vagyok, Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben, Jessica George: Maame, Anne Cathrine Bomann: Kék, Susan Wiggs: Új életem első napja

Iris Dawn: L - Itt vagyok
Lelökik a város királyát a trónjáról, és a nyomába lépő jelöltek egy fikarcnyit sem jobbak nála. Legalábbis Elia egyiktől sincs lenyűgözve. Tristen Wallace és Sean Borrow Tarak városának kiváltságos részein osztozik, míg Elia – és sokan mások – a város legszegényebb kerületében próbál túlélni. Elia nem fél áthágni a kiskirályok által meghúzott határokat, és kockázatot vállalni a boldogulásért. Akár még Tarak két kikezdhetetlen urával is kész szembe menni. De mi történik, ha a határok elmosódnak, és az érzelmek felülírják a régi életösztönöket?


Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben
Egy nyári éjszakán egy malmői étterem mögött húzódó sikátorban egy meggyilkolt kamaszlány holttestére bukkannak.
Az áldozat kiléte ismeretlen, az öltözéke, a sminkje és a stílusa alapján azonban a nyomozás vezetője, Greta Almgren arra a következtetésre jut, hogy a lány a gót közösség tagja lehetett. Greta egy újságíró ismerőse, Sara Lendvay segítségével lát neki az eset felgöngyölítésének, ám az ügy váratlan fordulatot vesz, amikor pár nap múlva a kikötőben újabb gót fiatal holttestére bukkannak. Úgy tűnik, egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a városban, aki a gót szubkultúra tagjait vette célba. Ahogy a sötétség eluralkodik Malmö városán, úgy nő a nyomás a rendőrségen, hogy mielőbb rács mögé juttassa a kegyetlen elkövetőt.


Jessica George: Maame
Maddie-nek ​egész életében megmondták, hogy ki ő.
Ghánai szülei számára ő Maame, a nő: az, aki gondoskodik a családról. Az anyja helyettese. A Parkinson-kórban szenvedő édesapja fő gondozója. Aki megőrzi a békét – és a titkokat.
Itt az ideje, hogy beszéljen!
Amikor végre megkapja a lehetőséget, hogy elhagyja az otthonát, Maddie elhatározza, hogy olyan nő lesz, amilyen szeretne lenni. Olyan, aki élénksárga kosztümöt visel, olyan férfiakkal randizik, akik biztosan nem szerepelnek az anyja férjjelöltjeinek a listáján, és szembeszáll a főnöke mikroagressziójával. Elhatározza, hogy olyan valaki lesz, akinek nem kell minden döntésre rákeresnie a Google-ban. De amikor bekövetkezik a tragédia, Maddie kénytelen szembenézni azzal a rizikóval – és jutalommal –, amit a szíve kockáztatása jelent. A hősnőjéhez hasonlóan humoros és fájdalmasan átérezhető, felejthetetlen történet a felnőtté válásról és arról, hogy végre megtaláljuk azt, hová is tartozunk.
Vajon mindent el kell veszítenie ahhoz, hogy megtalálja a hangját?


Anne Cathrine Bomann: Kék
„Miféle ​ember az, aki nem érez semmit?" Az Agathe szerzőjének új regénye Elisabeth Nordin a fia elvesztése után – a világon elsőként – fejleszt ki gyógyszert az elhúzódó gyászzavar kezelésére. Miközben a Callocain nevű tablettát az Aarhusi Egyetem kutatócsoportja tanulmányozza, Thorsten Gjeldsted pszichológiaprofesszornak az a gyanúja támad, hogy valaki megváltoztatta a teszteredményeket, hogy eltitkolja a pirula egyik nyugtalanító mellékhatását. A professzor nyomozásba kezd két végzős hallgatójával: Annával, aki maga is gyászol, és Shadival, akinek statisztikai ismeretei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, mielőtt forgalomba kerülne a Callocain… Mikortól számít kórosnak a gyász? Mi mindent vagyunk hajlandóak megtenni azért, hogy enyhüljön a veszteség okozta fájdalom? És vajon meddig merészkedhet ebben a folyamatban a gyógyszeripar? Anne Cathrine Bomann ezeket a kérdéseket feszegeti fordulatos új regényében, mely a veszteségről, a szeretetről és a tudomány felelősségéről szól.


Susan Wiggs: Új életem első napja
Minden ​városnak megvannak a maga titkai… A napsütötte kaliforniai városkában, az idilli Alara Cove-ban ma van az elit Thornton Gimnázium diákjainak ballagása. Ebben az iskolában csupa gazdag, elkényeztetett fiatal tanul, akik luxusvillákban élnek a város legelegánsabb negyedében, lenyűgöző kilátással a tengerre. A búcsúbeszédet Nikki Graziola mondja, aki velük ellentétben ösztöndíjjal járt a suliba. A hallgatóság minden tagjának megdöbbenésére Nikki eltér a szövegétől, és olyan titkot árul el, amely az egész közösséget felbolygatja. És amint az igazság napvilágra kerül, mindenkinek szembe kell néznie a történtekkel… Ezek után azonban a lány élete is darabokra hullik, a sors messzire vezérli, mígnem egy személyes tragédia arra kényszeríti, hogy visszatérjen Alara Cove-ba. Miközben a jövőjéért küzd, rájön, hogy az ott lakók nem felejtették el. A régi barátok és egy váratlan románc beszippantja a tengerparti városka életébe – amelyet sosem felejtett el teljesen, és ahol a megbocsátás, a boldogság talán mégiscsak lehetséges…


No comments:

Post a Comment