Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

September 15, 2023

Sara Nisha Adams: A könyvlista, Dee Ernst: Álmaim szállodája, Pál Richárd: Sorsodmagaddal, Miklya Luzsányi Mónika: Mohács özvegye, Bram Stoker: Napnyugatföldek, Guido Tonelli: Idő

Sara Nisha Adams: A könyvlista
Ha ​esetleg szükséged lenne rá – így kezdődik az a titokzatos könyvlista, amely sokkal több, mint olvasnivalók gyűjteménye. Elveszett, magányos, tanácstalan lelkek megmentője és összekötője az a nyolc történet, amely szerepel rajta. Ki ne érezte volna már, hogy megértésre, szeretetre, elfogadásra vágyik, vagy éppen arra, hogy kiszakadhasson a valóságból? Így van ezzel a nemrég megözvegyült Mukesh is, aki kétségbeesetten igyekszik felvenni az élete fonalát szeretett felesége halála után, és kapcsolatot teremteni könyvmoly kisunokájával; és így érzi Aleisha, a céltudatos, ám szorongással teli fiatal lány is, aki nem élheti kortársai megszokott életét. Aleisha egy nap a könyvtárban egy titokzatos könyvlistára bukkan. Ki írhatta? S milyen célból? Vajon mi köti össze a listán szereplő könyveket? Kíváncsiságból belefog az egyik kötetbe, az oldalakat falva pedig rájön, hogy a történet segít enyhíteni a fájdalmán. Amikor a könyvtárba tétován betoppanó Mukeshnek is a kezébe adja a könyvet, varázslat mintha megsokszorozódna. Miközben sorra olvassák a történeteket, lassan ráébrednek, mi mindent tanulhatnak a regényekből, és mennyi mindent köszönhetnek nekik. A könyvlista megváltoztatja az életüket. És nem csak az övéket…


Dee Ernst: Álmaim szállodája
Egy ​hotel mindig érdekes találkozóhely. És néha olyanokkal találkozol, akikről nem is hitted volna, hogy pont rájuk van szükséged. Lucy egy jól menő New York-i szálloda igazgatója. A jövőjét pontosan megtervezte, ám amikor a szerelme (aki történetesen a szálló tulajdonosa) a cég több millió dollárjával a zsebében olajra lép, az élete gyökeresen megváltozik. Két évvel később a negyvenkilenc éves, magába roskadt Lucy a franciaországi Rennes-ben vállal munkát a Hotel Paradis igazgatójaként. Extravagáns belső terekre, az irányítására váró seregnyi személyzetre és elegáns vendégekre számít, ám ehelyett valami egészen más vár rá: az a feladata, hogy a lepusztult, de bájos szállodát nyüzsgő turistalátványossággá alakítsa. Mégpedig a tulajdon két kezével. Az épület felújítása, működésének megszervezése és Bing, a szinte már idegesítően vonzó művész megismerése közben Lucy váratlanul otthonra talál. De vajon sikerül visszaállítania az egykor előkelő hotel hajdani dicsőségét? Az Álmaim szállodája szellemes és szívderítő regény arról, hogyan szerezheti vissza az ember az önbecsülését, lelhet rá a szerelemre, és teremthet otthont egy olyan helyen, amilyenről azelőtt még csak nem is álmodott.


Pál Richárd: Sorsodmagaddal
Igazi fékevesztett hajsza, végeláthatatlan száguldás részesei lehetünk, ha a Sorsodmagaddal című krimit választjuk útitársunkul. A sodró lendületű történet magával ragad és mindaddig fogva tart bennünket, amíg a történet végén fény nem derül minden titokra. Egy nap váratlan vendég toppan be Greg autószerelő műhelyébe. Roger, a maffiának dolgozó verőember feltűnése rossz emlékek sokaságát ébreszti fel főhősünkben. Aztán megjelenik régi barátja, Aaron is, aki egy kockázatos ügyben kéri a segítségét. Valóságos ámokfutás veszi ekkor kezdetét, miközben egyszerre üldözi őket a rendőrség és a maffia.


Miklya Luzsányi Mónika: Mohács özvegye
Alig múlt húszesztendős II. Lajos, amikor meghalt Mohácsnál. Nála egy évvel volt idősebb a királyné, aki egyetlen szerelmét gyászolta haláláig. Mária nem tudhatta, és egész életében azt kutatta, hol nyugszik a négyszer eltemetett király teste, és hogy pontosan mi okozta a halálát. Miklya Luzsányi Mónika II. Lajos feleségének portréját rajzolja meg könyvében. A nagyközönség számára talán kevésbé ismert Habsburg Máriáról a mai történetkutatási források alapján bizonyosan tudni, hogy nemcsak olvasott, művelt és a gazdálkodáshoz is értő asszony volt, hanem nagyformátumú politikus, aki hasztalan próbált nyomást gyakorolni a megátalkodott magyar hűbérurakra – reformjai így végül Németalföld gazdaságának felvirágoztatását szolgálták. A regény egy sírig tartó szerelem története, s emellett képzeletbeli nyomozás: hogyan jutott a magyar királyság Mohácsig?


Bram Stoker: Napnyugatföldek
A Drakula szerzőjének gótikus meséi…


Guido Tonelli: Idő
Megölhetjük-e ​Khronoszt, azaz megállíthatjuk-e valaha is az idő feltartóztathatatlan sodrását? Khronosz, a megszemélyesített Idő nem csak a fizikusok számára rejtély. Az volt már elődeink számára is, és nincs ez másként napjainkban sem. Az idő nem elvont fogalom, hanem anyagi szubsztancia: elfoglalja az egész világegyetemet, deformálódik, rezeg, hullámzik. Viharos volt a születése, nem szokványos a fejlődése. De akkor most halad előre vagy áll? Létezik vagy sem? Hogyan mérhető? Hogyan lassítja le a gravitáció? Hogyan állítják meg a fekete lyukak? És mi, emberek, megvagyunk-e nélküle? Az idő kiváló eszköz a környezetünkben való túléléshez, de amint megpróbáljuk megérteni, hogyan működik a mi bolygónkon kívüli világ, máris a feje tetejére áll minden. Ott a mi időnk szabályos ritmusa átadja helyét a turbulenciának, a kaotikus jelenségeknek és a felfoghatatlan méretű katasztrófáknak. Ha a távolságok nagyok, vagy ha a végtelenül kis léptékek világában járunk, a kronológia fogalma, az idő egymásutánisága értelmét veszti. Ezekre az örök és sokszor felfoghatatlanul rejtélyes kérdésekre keresi a választ Guido Tonelli olasz fizikus a tudomány mai állásával alátámasztott, ugyanakkor rendkívül szórakoztatóan megírt könyvében. „A szerző nem csupán teoretikus, hanem kísérleti fizikus is, aki hozzájárult a Higgs-bozon felfedezéséhez a genfi CERN-ben. Ennek köszönhetően új kötetének minden sorát áthatja az empirikus és az elméleti felkészültség." – (Riccardo Manzotti) „Tonelli nagy érdeme, hogy szenvedélyes érdeklődést kelt egy mindig is nehéznek látszó téma iránt, a kötet végén szembesítve az olvasót: akárhogy is igyekszünk, az időt sem megállítani, sem visszafordítani nem tudjuk, hacsak nem döntünk úgy, hogy azon kívül élünk." – (Maria Teresa Olivieri) „Tonelli, mint igazi kísérleti fizikus, eredményesen megbirkózik az egyik legbonyolultabb és legmegoldatlanabb kérdéssel, amellyel nekünk, sapienseknek valaha is szembe kellett néznünk: mi az idő? Világosan és – nemcsak a tudományból, hanem a mítoszokból, a művészetből, az irodalomból is példákat merítve – meggyőzően megkérdőjelezi azt, amit mi 'normálisan' időként érzékelünk." – (Bruno Arpaia)


No comments:

Post a Comment